assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Monday, January 30, 2012

Ceramah Ustaz Azhar Idrus di Masjid Negeri Shah Alam, Selangor 29.1.12.

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

assalamualaikum!

 ilmu tambahan :) 

Ini pulak nota aku sendiri eh :

  1. Nak masuk syurga ada empat benda : iman,ilmu,amal,ikhlas 
  2. Siapa buat apa Allah dan Nabi-Nya suruh itu tanda dia dah menang besar 
  3. Kalau yakin selain agama Allah,itu tak benar
  4. Ilmu tu kena amalkan dengan ikhlas
  5. Kalau keluarkan zakat beribu ribu dengan niat nak menunjuk tak dapat pahala.
  6. Syaitan janji dengan Allah nak kacau kita sampai kiamat
  7. Syurga paling kurang pun luasnya antara Negeri Syria sampai Yaman luasnya
  8. Buat sesuatu kerana Allah kalau tak takde balasan apa apa.
  9. Apa yang kita baca masa solat praktikkan after solat.
  10. Faham makna bacaan solat.
  11. Hanya Allah yang sebenar-benar mampu tunaikan permintaan kita 
  12. Boleh mintak tolong dengan makhluk lain,tapi jangan di luar kebolehan dia ( cth : sembuhkan anak sakit )
  13. Yang kita nampak hitam tu malam,bukan langit.Langit pertama tu terlalu jauh.
  14. Kalau tujuan buat sesuatu kebaikan untuk dapat kepujian,itu riak namanya.Takde pahala pun dari Allah.
  15. Kita wajib hadirkan diri dalam kenduri apabila dijemput walaupun kita puasa sebab yang penting syaratnya,hadir bukan makan.
  16. Balikkan pujian pada Allah . 
sisters pulak,aku rasa memang sesuai gila nengok video nie.hello sisters seluruh dunia sekalian :)

adiosa !

    Saturday, January 28, 2012

    Merajuk.

    بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

     assalamualaikum!


    heyhooo.okayy fine.aku tau korang semua pekak dan buta buta sekalian.sampai tak nampak aku tegur korang kan.dah.tak payah nak pujuk pujuk sangat la..aku dah merajuk pandai la pujuk diri sendiri.puas hati la kan aku cakap macam tuhh.

    ape punye entri hari nie pun aku tak tau la.tapi serious aku tak paham one thing.kenapa lelaki tak suka layan perempuan yang kiut miut nie merajuk? haha.bukan perempuan yang vogue  jek yang kena pujuk lelaki merajuk kan.ehh ade ke lelaki merajuk sampai buat muka duck face empat belas inci ? ade kott.namanya lelaki-mintak-terajang-.kihkihhh.


    perempuan memang la kuat merajuk.cepat terasa.sikit sikit sensitif.ala.kau pujuk sikit cair lah dia.ape kau nak kecoh sangat dengan perempuan merajuk ? aku pulak,kalau aku merajuk aku akan diam.hhu.tapi kalau orang tak faham camne aku merajuk konfem akan tegur aku cam biasa.sia sia jek aku merajuk dengan orang yg tak paham nie.cis.


    jangan tanya sebab aku merajuk.banyak kott.aku mesej kau tak balas pun boleh jadi sebab jugak.sometimes la.kau cakap benda benda unexpected pun aku boleh merajuk.entah.kekadang benda remeh kau buat dekat aku pun nanti aku merajuk tau.nak cakap aku over ? lantak la.



    tapi aku merajuk pun acah acah jek pun sebenarnya.acah mak enon mak aku cakap la.nie ayat aku,korang jangan tiru pulak.sepak ( read as : beca ) lelaju karang.koma masuk icu pulak.padan muka.hhhii.

    kalau aku merajuk : "merajuk setahun" << ayat konon konon merajuk habis leteww. 
    haha.actually,kalau aku merajuk,takyah susah la.belanja Mcd PUN CUKUP.hehe.okbai.nie entri gedik gedik namanya.aku dah boring sangat kan.

    adiosa !

    Tagged From Atiqah Jumaat Comel . dan ade sedikit dos perasan dalam diri dia nie >< * okey,aku gurau.!

    بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

     assalamualaikum!

    hai hai gadis comel sekalian dan jejaka tak hot semua.hha.kali nie aku dapat tag dari
    Atiqah jumaat .disebabkan yang bagi nie konon konon comel,so aku pun nak cakap aku terasa comel bila bukak jek fb nampak dia post kat fb kata tag aku kat blog dia kan.*oke,sila muntah sekarang ! kihkihhh.








    11 perkara pasal aku yang comel lagi vogue the vass yang perlu diketahui umum-*see,update belog petang petang memang ada unsur gedik malampau






    kan ?







    1. full name protected!harap maklum okayy.cehceh.ada gaya twitter protected tak ? panggil AYIEN jek cukup.terasa comel gila bila orang panggil dengan nama tu.hhe (: *pangpang . pipi sendiri.
    2. aku suka warna HIJAU.tapi sekarang sebagai remaja yang semakin meningkat dewasa ..ehemehem.aku suka PINK pulak . gedik kan.?suka hati aku la.nak suka warna kelabu taik hanjing ke ape.
    3. aku suka merajuk.well,kira habit la.tapi aku merajuk pun sebenarnya...ala.nak cite yang nie panjang la.tunggu next entry kayy.tajuk khas aku buat >>>merajuk.
    4. aku paling suka nombor 4.nak porsche 4 biji.tapi taknak pulak jadi bini nombor empat.kihkihh.motif sebenar- 4/4/94 birthday aku.dah nak tua rupanya aku nie kan =.=
    5. aku suka novel.tapi aku tak suka novel yg cerita lemaulemau.rasa cam membazir jek baca cerita macam tuh.first novel aku baca > pergilah sepi masa darjah empat.jiwang t? masa jadi budak budak baca novel tak paham satu ape pun sebab masa tu kan aku suci lagi murni.*sila muntah hijau sekarang! tapi sekarang aku memang jiwang tahap gaban pun.entah dari mana aku dapat benda jiwang jiwang pun aku tak tau.
    6. aku suka sorokkan kesedihan aku.contoh la kan,masa nak habis sekolah dulu..beriye member aku semua cakap sedih la ape la nak tinggalkan hostel and sekolah.siap tanya aku tak sedih ke ape.aku cakap je la kan nak buat ape sedih sedih.habis sekolah nak remove dorang dari FB list aku.cehceh.padahal hati dah sendu syahdu . 
    7. aku sayang kawan kawan aku,ooppss...sahabat.rasanya more better.hehe (: sebab bagi aku,once being a friends,it means forever.jangan la buat dek jek kalau aku tegur or byk tanya kat kau.it means i care and love you.faham tak kawan lama dan baru sekalian ? 
    8. kalau kau tak kenal aku konfem cakap aku pemalu . citt.pemalu la sangat.pemalu yang pentipu adalah.kau sporting aku sporting.kau peramah aku peramah.it goes like that.hihi.macam biasa,kalau baru kenal dengan orang tu,aku tak banyak cakap.konon macam ayu la gitu.cover beb!cuba kau dah kenal aku.hambekk.tak terduga dek akal kononnya.
    9. sebab kan perempuan ni ada 9 nafsu 1 akal,so aku paling takleh tahan nafsu untuk pergi jalan.untuk shopping barang.untuk pergi mall then jalan jalan tengok sale.even masa tu poket aku kosong.kau bagi la aku berapa je pun duit.reti la aku nak bereskan.burukkan sikap boros aku nie ? still dalam proses perubahan.
    10. aku nak sangat dapat 10 A+ . gila gila punya nak.tapi orang cakap ukur baju di badan sendiri.kan ? takkan kau umur 19 tahun nak pakai baju budak 19 bulan ? ye tak ? ala.zaman sekarang baju budak kecik murah.tu yang ramai tak pakai baju ikut saiz pulak.insya-Allah,kalau ada rezeki aku untuk 10 A+ nie.ada la.i really hope the best for my result . ! tak pun 10 A+ pun tkpe la.aku sedar siapa aku ^^
    11. masih dalam usaha memperbaiki diri.wanna be a better Muslimah in future.do pray for me ! 

    soalan soalan cepugangsa aku pulak :

    1. nama kau apa ? nickname ? and terangkan kenapa nickname kau macam tuhh
    2. kalau kau ade duit banyak kau nak buat apa, nak bagi aku tak ? hee
    3. kalau ada lelaki tak hensem , mintak nombor kau ? kau cakap apa ?
    4. kau rasa kau cantik tak ? hee
    5. dalam banyak kawan kawan kau, aku paling comel kan ? haha jujur tauu
    6. boyfriend ke bestfriends ? mana satu. dan kenapa ?
    7. dulu kau dengan dia bestfriend, macam isi dengan kuku, tapi, tak pasal pasal kena kahwin. sanggup ?
    8. kalau makayah kau suruh kahwin dengan lelaki pangkat datuk kau, kau nak ? give your reason please.
    9. kalau jumpe orang yang hipokritt , kau nak cakap apa ?
    10. kalau ada kawan kau yang lupa kau, kau nak cakap apa kat dia sebagai kata kata terakhir.
    11. lastly, suka blog aku tak ? kenapa ? heee :D



    nie soklan Atiqah Jumaat.kayy.aku try jawab.fuh kanan kiri.hehe.nak tiru orang sebelah boleh tak ? ceitt.kau ingat nie spm ke ? lempang kang.!




    1. aku dah cakap.full name protected,haissyyy.tak paham bahasa lagi ke ? nak suruh cakap bahasa urdu ke ? hihi.kalau kat hostel tu ada la yang panggil aku Mummy.sebab masa tahun lepas(2011) aku jadi ketua prep Keusahawanan 1 dan Awam 3 dekat TIJB.KETUA PREP=MAMIPREP. ttbe jek semua wat muka cool panggil aku dengan nama tu.so,just go on je la even mulamula tak selesa kan.special kan ? aku jek dapat.mamimami lain mana ada dapat macam aku.sila jeles sekarang :P
    2. dapat duit banyak ? let's say.aku dapat sejuta.bagi la jugak dekat kau kan . aku bagi la 5 hengget.lepas la tu buat duit top up kau kan ? ahaha.yg baki tu tau la aku uruskan.dun worry,dah dapat duit banyak nanti aku bagitau kau aku buat ape dengan duit yang baki  tu eh ?
    3. lelaki hensem tu mintak nombor.! kalau aaron aziz ke aiman tak pun...sharnaz ahmad ke.konfem lah diorang tak mintak pun aku bagi kan.haii uolss.dengan nada gedik aku pergi dan amek fon dorang.simpan nombor aku dalam phone tu.aku buat nama 'sayang' . hailaa. *julingkan biji mata kalau taknak baca.
    4. aku memang rasa aku cantik.sebab ciptaan Allah kan semua cantik . kenapa nak menafikan pulak kan ? 
    5. fine.amek.kau memang kawan aku paling comel.tapi tu semua kau dapat sebab aku yang bagi anugerah tu dekat kau kan.so,nampak tak betapa pemurahnya aku ? baik kan aku.let go jek anugerah comel yang pada asalnya hak milik aku.watlek sudah..kihkihhh ;)
    6. sorry la boyfriend sekalian.i choose my bestfriend forever.u nak marah ? lantak u la.apa i kesah.bff never dies.bf die pun i tak heran u tau.i cari la yang lain.kan ada berlambak lambak dalam dunia nie bf .kejam kan aku.?boyfriend bukan semua baik.selagi tak jadi mr hubby aku,jangan harap aku nak percaya bf.bff pulak kalau dah dapat kepercayaan aku jangan dimusnahkan.susah aku nak percaya orang.note that.
    7. belum pernah alami la situasi camnie.tapi prinsip hidup aku,takkan nak kahwin dengan orang yang dah aku kenal.tak syok la.memang bukan pilihan hati la.lagi lagi kalau bff.memang rejected la ! tapi jodoh aku tk tau kan.
    8. pangkat datuk ? hohooo. pehliss.sekali datuk tu kuat main kayu tiga camne ? tengok jugak perangai datuk tu camne kan.kalau nak jadi imam solat pun teragak agak,nak baca quran merangkak,nak baca jawi pun tersekat-sekat,tak kisah la kau datuk ke bapak datuk.aku reject!sorry yer datuk xyz.i reject u awal awal.haha!
    9. aku pun jadi la hipokrit macam orang tu.aku bercakap double hipokrit depan dia.barulah buku bertemu ruas namanya.challenging la macam tu.
    10. aku tak sangka kengkawan yang main guli samesame dengan aku dah lupakan aku.okbai.semoga kau bahagia.
    11. aku tak suka blog kau.tapi kan,jangan cakap dengan tieqa aku suka blog dia.sebab ada bunga bunga ngan header lawa.
    nanti aku terjah blog korang dengan tag nie kayy.jeng jeng jeng.and and and...sapa yang dah baca sila la amek tag nie.soalan aku untuk korang tuh amek je la soklan dari tieqa nie balik.aku malas nak tulis soalan lain.

    adiosa!

      Monday, January 23, 2012

      Scya Lollita Doodle Giveaway

      بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

       assalamualaikum!


      >>>klik sini<<<


       23hb Januari 2012- 6hb Februari 2012

      Monday, January 16, 2012

      Dah berapa hari aku pening pikir benda sama aje.akhirnya,ada pun jalan penyelesaian,

      بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
       assalamualaikum!

      korang,semalam aku tidur hampir ke pukul 3 pagi.yeahh,hamekk kau.main mesej habis-habisan sampai tertidur.tu lah dah aku bedal tidur jek kan dari siang ^^


      dah berapa hari nie aku just fikir benda yang ntah ntah,benda yang merepek meraban.benda yang memang tak pernah tersimpan dalam kotak memori aku pun sebenarnya.senang cerita,kat mana mana lubang kepala hotak aku memang takde la benda benda nie semua (:



      Friday, January 13, 2012

      Farah Fauzana tu kawan sekolah aku je laa weyy.tak sombong.kitorang selalu IM je kat Facebook.

      بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

       assalamualaikum!


      hokayy,takyah nak teruja mcam ape je sgt ehh nmpk tajuk aku nie.hhee:))
      korang mesti tak caya kan.aaa.jom kita tengok gambar neyy.oohh fara teman sepermainanku.kawan main guli sejak kecik kecik lagi.




      Pendapat aku tentang lagu nie,memang meaningful habes.boleh buat aku menangis pulak tu ;')

      بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

       assalamualaikum!


      okeyy fine,aku nak ulas rangkap by rangkap pasal lagu nie.

      Vitamin C -‎ Graduation (Friends Forever)



      And so we talked all night about the rest of our lives
      Where we're gonna be when we turn 25
      I keep thinking times will never change
      Keep on thinking things will always be the same
      But when we leave this year we won't be coming back
      No more hanging out cause we're on a different track
      And if you got something that you need to say
      You better say it right now cause you don't have another day
      Cause we're moving on and we can't slow down
      These memories are playing like a film without sound
      And I keep thinking of that night in June
      I didn't know much of love
      But it came too soon
      And there was me and you
      And then we got real blue
      Stay at home talking on the telephone
      And we would get so excitedand we'd get so scared
      Laughing at ourselves thinking life's not fair
      And this is how it feels

      [1]
      As we go on
      We remember
      All the times we
      Had together
      And as our lives change
      From whatever
      We will still be
      Friends Forever

      So if we get the big jobs
      And we make the big money
      When we look back now
      Will our jokes still be funny?
      Will we still remember everything we learned in school?
      Still be trying to break every single rule
      Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
      Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
      I keep, keep thinking that it's not goodbye
      Keep on thinking it's a time to fly
      And this is how it feels

      [Repeat 1]

      La, la, la, la:
      Yeah, yeah, yeah
      La, la, la, la:
      We will still be friends forever

      Will we think about tomorrow like we think about now?
      Can we survive it out there?
      Can we make it somehow?
      I guess I thought that this would never end
      And suddenly it's like we're women and men
      Will the past be a shadow that will follow us 'round?
      Will these memories fade when I leave this town
      I keep, keep thinking that it's not goodbye
      Keep on thinking it's a time to fly

      [Repeat 1 (3x)]



      part merah-
      aah kan time umur 25 kat mne la kita semua kan kengkawan?hidup lagi ke tak.? dah kahwin ke belum?kalau dah kahwin berapa anak?nie umur kita reunion tau.hihi ;) tahun 2011 tu takkan kita ulangi dan kita dah pun tinggalkan >< so,ape bnde nak buat time tu je la kan.korang nak kentut,sendawa,berbual kambing hatta berbual kencang ape pun time tuhh je la.tapi,kita tetap akan hang out sesame walaupun kita tak study same tempat nanti kan ? i really hope so :D:D .bila on phone memang excited sesama sendiri sibuk nak bercerita perihal masing masing kan ?memang kenangan tuhh semua umpama wayang free terlayar depan mata aku , kekadang boleh senyum and gelak sorang sorang sebab korang ! kadang kadang rasa nak menangis pun ada.




      part purple-favourite part aku !





      aku suka gilaaa part nie.yeahh,hidup perlu diteruskan.tetapi hopefully masa masa yang kita luangkan bersama tak terpadam dari ingatan.masa sunway,masa tidur,belajar,makan dan masa gosip sesame . jangan la dilupakan tau !ha,lagi satu,most best luangkan masa dengan korang bila berangan part kahwin and masa depan.huhu.terserlah kegatalan memasing masa tuhh.nak suami macam tu la.macam nie la.ntah ape ape je kan ? hehe ;) tapi walaupun kehidupan kita berubah,kita akan tetap Best Friends Forever kan ?






      part kuning-
      kalau kita dah ade kerja bagus bagus,duit banyak banyak,kereta berderet,orang gaji bersusun susun,isteri ramai(ehh?) . jokes kita dulu still a jokes ke mcam angin lalu je?ingat lagi tak bnde bnde yang korang pernah belajar and ajar aku kat sekolah?time kita nakal nakal tak ikut school's rule?agak agak korang boleh ingat lagi tak?jeng jeng jeng.kita wait and see je ha!this is not a goodbye okayy.aku baik,mana ada langgar peraturan sekolah nie semua.hhe :)) *mata ke atas tangan ke dada.


      part jingga-

      yes,aku selalu tertanya tanya boleh ke cabaran hidup dunia realiti sekarang aku hadapi?aku takut sangat tak boleh.hmm.dunia tak sekolah.dunia org org dewasa.dunia yang semua nak duit.#nomoney,no talk.orang cakap dunia nie kejam.tapi dunia nie...aaaa.entah la!apa jua memori silam yg pahit pernah kita lalui semoga memberi manfaat untuk hadapi dunia akan datang.those sweet moments yang kita pernah ada semoga terlekat kukuh dengan gam gajah!





      #silaturrahim till jannah#




      thanks pada penuju lagu nie.si cantik manis :) siapa tuu?nanti aku bagitau korang ye.

      Thursday, January 12, 2012

      "NEW YEAR GIVEAWAY BY CIK ERYN AND NABILAMARS"

      بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

       assalamualaikum!


      klik sini untuk join ~



      tag :

      pinky 
      fasya 


      Video Yang Membawa Mesej 1 Malaysia :)

      بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

       assalamualaikum!


      selamat petang :) 


      aku nak korang nengok jugak video nie.video yang membawa mesej keamanan dan keharmonian ><





      happy chinese new year :))

      Meh tolong aku boleh tak??aaa.free laa pertolongan tuu takde duit laa nak bayar :))

      بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

       assalamualaikum!


      korang korang semua takyah nak bergelak sakan macam nenek lampir pulakk ehh.lempang kang sorang sorang baru tau.eh.*ttbe aje kan?


      aaa.nak meraung raung laa nengok blog orang yang lawa lawa dan comel comel.aku rasa mcam nak sepak pipi sendiri je bila tengok blog aku yang super duper hodoh nie.dah la aku tak reti nak edit blog sendiri.


      waaa.kesian kan aku??


      oleh dari itu,kalau anda rasa sifat keperimanusiaan anda tinggi,silalah buatkan blog aku jadi cantik dan comel macam blog kau tu.waaa.jeles nie ;')


      plusplus,buat dengan free sebab aku takde duit nak bayar kau.meh aku bagi klu sikit nak edit blog aku,aku suka pink+hijau.hhee :)) 


      aku suka tulis entri panjang panjang.aku suka cartoon pooh.tapi aku nak blog yang simple mimple *bukan pimple ehh 
      dan cantik menarik tertarik kau memang da bomb!!


      okayy,sekian terima kasih :)


      p/s:wahai hamba Allah yang baik hati sekalian sila bgtau kat ruangan komen nie kalau ada sesiapa nak tolong aku okayy.

      Menitis air mataku apabila membaca kisah ini..

      بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

       assalamualaikum!



      'Pernah dengar cerita Aisyah Bukhari yang murtad tak lama dulu? Suratkhabar banyak menutup kes ini kononnya untuk menjaga perkauman, tak nak terjadi kacau bilau. Kes Aisyah yang murtad dan banyak kes murtad lain ditutup sedemikian rupa atas alasan bercinta, ikutboyfriend.

      Cerita yang akan saya bawa ini agak panjang tetapi sekiranya kamu seorang Islam yang peka dan sayangkan agama kita Islam, buatlah sesuatu, paling kurang fowardkan email ni kepada saudara kita yang tak tahu menahu. Ataupun selemah-lemahnya, berdoa agar kita semua serta saudara-saudara kita terselamat daripada fitnah akhir zaman yang paling besar ini.

      Ini bukan cerita rekaan saya tetapi hanya petikan dari ceramah yang saya dengar dari mulut peguambela kes ini Zulkifli Nordin di Madrasah Hidayah. Murtad dikalangan orang Melayu kini sudah menjadi ancaman kepada kita. Indeks pencemaran akidah mengikut jabatan statistik dan perangkaan Tahun 1989 aje, 4776 orang Melayu mohon tukar nama dari Melayu kepada bukan Melayu atas alasan keluar dari Islam.


      Tahun 1997, bila Saari Bustamah mengambil alih jawatan mufti dari Datuk Hashim Yahya, perkara pertama yang disentuh adalah murtad. Menurutnya sehingga Julai 1997, 3,000 orang murtad di KL sahaja. Tahun 1998 saja, 516 orang sudah murtad. Aisyah bukan kes pertama murtad, sebelum ini dah beratus kes timbul tetapi ditutup oleh pihak tertentu.

      Setakat kes Aisyah, dah 40 fail murtad dikendalikan oleh saudara kita Zulkifli Nordin. Mengapa kes Aisyah ini kita rasa ralat sangat? Kes ini satu simbol yang tunjukkan pada kita orang Melayu. Sistem pertahanan akidah kita amat rapuh. Akidah kita diserang ditubi dari segala sudut. Yang kita tak nampak dengan menggunakan system perundangan dan kehakiman kita sendiri.

      Kes ini boleh dilihat dari 2 sudut.

      1.Bagaimana orang macam Aisyah boleh murtad 2. Bagaimana orang kafir laknatullah boleh menggunakan sistem hakiman kita untuk merampas anak orang Islam untuk dimurtadkan?

      Apa yang berlaku kepada Haji Bukhari setelah 25 tahun didik anak dengan pengisian Islam yang hebat. Sedang dia mengimamkan sembahyang terawih di masjid tahun 1997 anak dia sedang dimurtadkan dirumah.

      Aisyah adalah gadis Melayu biasa yang didedahkan dengan ilmu yang sepatutnya. Dalam keadaan macam tu, dia takkan murtad. Dihantar ke sekolah agama, dia belajar hingga tingkatan 6 atas dan boleh melayakkan diri jadi ustazah kalau dia hendak, dan layak melanjutkan ke peringkat Universiti Al Azhar kalau dia hendak . Dia dibesarkan dalam suasana yang bapanya imam. Datuknya juga imam yang dah berpuluh tahun imam Haji Tahir. Dia juga hafal surah Yasin. Dalam ertikata, tahu ayat apa, surah ke berapa yang dibacanya, ayat apa yang jadi azimat, semua dia tahu. Itu hebatnya Aisyah. Surah Sajadah pun dia hafal ... Masuk ITM dia terlibat dalam gerakan Islam. Dia didedahkan dengan gerakan Islam, dia tahu kelemahan-kelemahan Bible. Dari segi keterampilan, dia budak perempuan Melayu seperti biasa, pakai tudung dengan baju kurung bunga-bunga. Takde apa yang pelik pada dia, duduk di lembah keramat AU5C. Kakak dia pun macam itu juga keterampilannya. Tiap-tiap hari telefon bapanya lapor isu terkini. 2 tahun di KL begitu. Hari terakhir dia telefon 19 Nov 1997,

      'Assalamualaikum ayah! Ni Intan (nama manja) cakap. Intan nak bagitahu, Intan dah kristian.'


      Bayangkan hati seorang bapa. Kita sendiri heran macamana dia boleh murtad. Aisyah adalah simbol anak Melayu yang telah dididik dengan begitu rupa boleh murtad. Apa yang Haji Bukhari boleh buat? Airmata sahaja modal dia. Masuk TV menangis, keluar radio menangis, pergi forum menangis apa yang dia boleh buat? Semua dokumen mahkamah akan jadi bahan arkib termasuk p ermohonan kafir laknatullah itu minta Aisyah dibebaskan untuk dimurtadkan ..


      Butir asal permohonan.. ....


      Permohonan ini dibuat oleh Lennet Teoh Hui Leong seorang peguam Cina Kristian. (Read Herbes Corpes bawah bab 36 kanun acara jenayah). Tujuan untuk membebaskan seorang yang didakwa ditahan secara salah. Sebarang permohonan seperti ini perlu bagi sebab mengapa didakwa tahan secara salah. Permohonan dibuat bawah bab 36 atas alasan Article 11 Perlembagaan Persekutuan. Iaitu hak kebebasan beragama. Tiada langsung soal kahwin timbul. Permohonan tu menyatakan, perenggan 6, bertarikh 28 November 1997 di Makamah Tinggi Malaya Kuala Lumpur bahagian jenayah.


      Sebab yang dia beri, 'Saya Lennet Teoh Hui Leong telah dilantik oleh Nur Aisyah untuk memberi nasihat kepadanya berkenaan dengan pertukaran agamanya kepada Kristian dan atas arahannya saya telah menyediakan surat sumpah untuk Nur Aisyah menolak dan meninggalkan agama Islam.'

      Perenggan 23: 'Saya Lennet Teoh percaya bahawa Nur Aisyah sedang dikurung secara salah oleh keluarganya. Saya percaya tindakan ibubapa, abangnya dan bapa saudaranya telah melanggar hak kebebasan Nur Aisyah menganut agama pilihannya iaitu Kristian Khatolik'.

      Kita tak boleh buat apa-apa sebab article 11 Perlembagaan Persekutuan menyatakan mana-mana warganegara Malaysia yang telah cukup umur (18tahun) berhak mutlak menukar gamanya. Itulah perlembagaan kita yang memerdekakan orang Melayu kita tahun 1957. Perlembagaan itulah juga yang menjerut kita sendiri. Adakah anak cucu kita akan selamat dengan perlembagaan itu? Bila berlaku pertembungan antara hukum syara' dengan undang-undang sivil, undang-undang syara' akan terbatal. Maksud agama rasmi kita Islam adalah acara-acara rasmi hendaklah dibuat mengikut cara Islam. Contohnya perlantikan sultan, rasmi parlimen dll. Tak lebih dari itu. Bab kehidupan, politik, ekonomi.... semua tak termasuk.

      Article 4 pula menyatakan: 'Mana-mana undang-undang yang bertentangan yang bercanggah dengan perlembagaan ini adalah batal dan tidak sah. Ini termasuklah hukum syara'.


      Contoh kes Hartina Haji Kamarudin.

      Pada masa ceramah ini dibuat, Haji Kamarudin ada dalam lokap, didakwa mencederakan seorang Hindu kafir laknatullah kerana memurtadkan anaknya.. Anak yang dibela selama 18 tahun dengan begitu susah payah datang ke Rumah dalam keadaan Hindu.

      Haji Kamarudian seorang penjual sate di Perak. Beliau lepaskan anaknya selepas 18 tahun ke KL untuk cari kerja. Tak terlintas langsung di kepalanya anaknya akan murtad. Tak sampai 9 bulan, Hartina balik ke restoran bapanya dalam keadaan Hindu dengan nandek kat dahi . Bukan itu saja. Anak yang dimanjakan begitu rupa balik mencabar bapanya, bawa boyfriend dan kawan-kawan boyfriendnya sambil berpeluk-p eluk dalam keadaan dia pun dah Hindu dengan nandek. Haji Kamarudin takek si kafir tu kat tengkuk, menggelupur dia depan kedai tu.


      Haji Kamarudin juga dipelupur oleh kawan-kawan si Hindu tu sampai nak pengsan. Adik lelaki Hartina umur 16 tahun turut kena belasah kerana nak menyelamatkan akidah kakaknya depan kedai tempat bapanya meniaga.

      Apa Hartina buat masa tu? Hartina papah kekasihnya dan biarkan bapanya menggelupur sendirian. Tak cukup dengan itu, dia pergi ke balai polis buat report bapak dia pukul boyfriend dia. 14 hari Haji Kamarudin dengan adik lelaki Hartina merengkok dalam lokap sebab report anak kesayangannya yang mempertahankan kekasih Hindunya. Tak cukup dengan itu disaman pula bapanya 3 juta. Remuk hati seorang bapa yang diheret ke penjara kerana anak sendiri. Tak cukup lagi, dia telah menghina bapanya dengan menukar nama Hartina Haji Kamarudin kepada Nivasni Rajeswari. Nama Hindu.

      Semasa masih terlantar kat hospital (akibat dipukul binatang Hindu laknatullah ), Haji Kamarudin ditangkap polis semula sebab Hindu laknatullah ditembak oleh seorang yang tak dikenali. Jadi, Haji Kamarudin, anaknya dan anak saudaranya kena kurung masuk lokap kerana menjadi suspek utama kes tembakan tersebut. Anak yang ditatang begitu rupa akhirnya menyebabkan dia merana dalam keadaan hina di dalam negara yang negara Islam!! Haji Kamarudin juga dikenakan berbagai tuduhan. Setakat itu saja, 4 tuduhan.

      Yusof Qardawi dalam kitabnya menyatakan hendaklah mempertahan akidah hatta dengan nyawa sekalipun. Itu yang Haji Kamarudin buat dalam mempertahankan hukum Allah, dilokap sedemikian rupa.

      Lagi satu kes lain saudara baru kita, nama Yusof bin Abdullah , nama asal Hindunya Santana. Ada seorang isteri, namanya apa entah.Ada anak lelaki, nama Sunjay kalau tak silap. Usia 2 tahun masa tu. Ajak isterinya masuk Islam. Abangnya telah lebih 20 tahun masuk Islam. Isterinya kata ?eh!? Yusof bawa anaknya sekali masuk Islam dengan nama Mohamad Syazani bin Yusof. Dia hidup 2 beranak tu selama 2 tahun. Lepas 2 tahun si minaci datang semula dan bawak lari anak ini ke KL dengan boyfriend barunya.Yusof tak tahu apa nak buat, dia minta mahkamah syariah Alor Setar keluarkan perintah penjagaan hak ke atas anaknya.

      Mahkamah pun bagi. Dia pun datang ke KL dan ambil balik budak tu. Si emak ni pergi mahkamah tinggi KL mintak hak jaga anak. Mahkamah tinggi bagi pada si minachi ni. Heran sungguh. Bila si minachi ni tak dapat nak ambil balik budak tu, dia pergi report polis. Tahu polis buat apa? Cari Yusof dan tangkap! (padahal Yusof dapat hak penjagaan daripada mahkamah syariah Alor Setar). Yusof masuk lokap 8 hari.

      Lepas tu polis ambil balik budak tu kasi pada emaknya. Hari ini, budak tu kembali jadi Hindu. Tak cukup dengan itu, kurang ajarnya si minachi ni, dia minta pulak mahkamah tinggi batalkan perintah jagaan anak yang dikeluarkan oleh makamah Syariah Alor Setar yang diberi pada Yusof.

      Dalam kes Suzie Teoh, seorang budak perempuan dari Kelantan umur 16 Tahun telah peluk Islam atas kerelaan sendiri. Bapa dia tak suka, lepas tu saman anak sendiri dan saman Majlis Agama Islam Negeri Kelantan, heret anak dia ke mahkamah persekutuan. Dia mohon pada makamah, agar istiharkan anak dia masuk Islam tak sah.

      Masa tu, Tun Salleh Abas yang jadi hakim. Beliau seorang yang alim dan warak. Bila dihadapkan dengan kes Suzie Teoh, menangis Tun Salleh Abas. Terpaksa buat perisytiharan. 'Dibawah Perlembagaan Persekutuan, hak seorang anak tertakluk dibawah jagaan ibubapanya selagi belum cukup 18 tahun. Kalau nak tukar agama, kena minta kebenaran ibu bapanya. Semasa Suzie Teoh masuk Islam, berumur 16 tahun. dia tak sah peluk Islam.' Atas kearifan dan iman Tun Salleh Abas, dia simpan fail tu dalam lacinya selama 2 tahun. 2 tahun kemudian, lepas hari jadi Suzie Teoh yang ke 18 tahun, dia buka balik kes itu dan bagi peluang Suzie isytiharkan agamanya sendiri. Penuh mahkamah nak tahu kes tu; wartawan tempatan, wartawan asing semua nak dengar keputusan. Terketar-ketar budak tu. Baru umur 18 tahun. Sambil menangis, budak tu kata ' Saya yang arif, kekal dalam agama saya, saya masih nak nama Nur Aini.' Maka Tun Salleh Abas pun dengan bangga mengisytiharkan Islamnya sah dengan namanya Nur Aini. Selamat akidah seorang budak. Sebab itu jugalah Tun Salleh Abas kena buang atas 5 tuduhan. Tuduhan kedua atas sebab melengahkan kes seorang budak tanpa sebab selama 2 tahun. Itulah harga yang Tun Salleh Abas terpaksa bayar.


      Kes terakhir sekali yang paling teruk, kes saudara Ibrahim, isterinya Siti Solehah dan anak perempuannya usia 5 bulan mati dipancung kerana tidak mahu kembali kepada agama asalnya, Hindu. Pada malam hari Valentine 14 Februari, pada waktu anak Melayu bertukar tukar bunga di Dataran Merdeka. 3 Saudara kita mati dipancung dalam sebuah kontena demi mempertahankan agama.

      Peristiwa 13 Mei tercetus apabila seorang budak Melayu dibunuh kerana dia Melayu bukan kerana dia Islam. Dalam sejarah Melayu, tiada lagi orang Melayu dibunuh kerana Islam. Semuanya sebab Melayu. Inilah pertama kali.

      Jika kita sorot semula sejarah Islam Yasir, bapa kepada Amar diseret di hadapan. Amar diugut supaya tukar agama. Kalau tidak, bapanya Yasir akan dibunuh. Amar kata,'Allah hu Ahad'.. Terus Yasir kena pancung di padang pasir. Kemudiannya, Sumaiyah ibunya juga disula dari bawah tembus ke jantung. Mampu berkata 'Allah hu Ahad'. Berlari Amar menemui Rasullullah SAW. Dan akhirnya, mengikut sejarah, Amar menjadi seorang mujahid berperang bersama Rasullullah SAW. Itu zaman puak Quraisy kafir laknatullah berkuasa. Rasullullah SAW tiada kuasa lagi pada masa itu.Rasullulah tak boleh buat apa.

      Dalam kes kita, bukan sahaja Ibrahim dipancung kepalanya sehingga putus, tak cukup lagi, tangannya juga turut dipotong. Sehinggakan Majlis Agama Islam Selangor terpaksa minta masjid mandikan jenazah saudara-saudara kita yang mati syahid itu. Apalah dosa anak kecil yang berusia 5 bulan itu? Ibrahim dan Siti Solehah bukan calang-calang orang. Ibrahim seorang saintis Pakar Geologi manakala isterinya Siti Solehah, seorang Pakar Botani. Tanda-tanda syahid jelas pada ketiga mayat tersebut. Walaupun 5 hari dalam peti sejuk darah masih memancut keluar pada ketiga-tiga mayat. Bayi yang berusia 5 bulan masih mengalirkan darah hangat seperti baru mati. Peluhterpercik pada dahi mereka. Mereka dikebumikan di kubur Bukit Kiara. Kalau saudara semua tak mengalirkan air mata melihat kubur mereka bertiga terutama bayi yang berusia 5 bulan itu, mesti ada yang tak kena dengan hati kita Hebat mana kita sehingga tak boleh mempertahankan saudara kita sendiri Sedangkan Ibrahim telah melaporkan pada pihak polis dan Majlis agama yang dia diancam untuk dibunuh supaya kembali ke agama asalnya.

      Dalam satu hadis yang berbentuk futuristik (masa depan), Rasulullah SAW berpesan 'Bersegeralah kamu melakukan amalan soleh kerana akan datang kepad a umatku di suatu masa, satu fitnah yang begitu besar yang datangnya seperti satu kepingan hitam di malam gelap gelita tak nampak'. Sahabat bertanya 'Apakah fitnah besar itu ya Rasullullah? ' 'Fitnah itu adalah kamu akan lihat umatku di hari itu, di waktu itu,pada masa itu, pagi hari Islam, petang kafir. Petang Islam, pagi kafir balik.' Sahabat bertanya lagi. 'Mengapa begitu ya Rasullullah? ' Rasullullah SAW menjawab, ?Sebab dia jual agamanya dengan nilai dunia'.


      Imam Ghazali pernah berkata dalam perkara ini, 'Akan datang fitnah murtad ini dalam keadaan seperti semut hitam di atas batu hitam di malam gelap.' Mana nampak? Kecuali kalau jiwa kita tengok satu perkara dengan cahaya keimanan.

      Bagaimana gerakan murtad ini berjalan di Malaysia sehingga kita tak nampak langsung. Gerakan Hindu kita tok sah sebutlah Belum habis cakap, dah ada yang tunggu dengan parang kat luar. Gerakan Yahudi lagilah teruknya. Henry Ford (orang kaya yang buat kereta Ford tu) pernah menulis berkaitan Yahudi tahun 40an atau 30an dulu dalam bukunya 'International Jew' (tak Silap saya).

      Unsur Yahudi begitu tebal dalam masyarakat kita tapi kita tak nampak. Paling nyata, rokok yang orang kita hisap tu. Setiap satu batang itu ada saham kepada puak Yahudi. Tak de kilang rokok yang bukan Yahudi punya. Sapa yang hendak berenti merokok, ambil ni sebagai iktibar. Yahudi punya kerja, baru letak bola sebijik, 70 ribu Melayu tak sembahyang kat stadium Shah Alam. Belum kira yang kat rumah lagi.

      Bab Kristian, lebih terancang, lebih terperinci lagi. Semenjak kalah dalam perang salib terakhir, iaitu dalam pemerintahan King entah apa nama ke 6 yang terakhir. Sebelum dia mati, dia telah berwasiat dan wasiatnya ada ditulis dengan emas di London . Dia berkata: 'Kepada semua pemimpim-pemimpin Kristian, kita hari ini telah melakukan kesilapan besar, kita berperang dengan tentera Islam dengan pedang, bukan berperang dengan akidah yang ada pada mereka. Sebab tu Islam menang walaupun 30 ribu tentera mereka dengan 300 ribu tentera kita, mereka tetap menang sebab mereka (orang Islam) berperang kerana nak mati. Kita perang untuk hidup. Oleh itu, hendaklah kita tukar strategi. Melancarkan peperangan ideologi, fahaman dan budaya keatas orang Islam.'

      Wasiatnya berjaya dilaksanakan setelah King tu mati, 1492, kerajaan Islam Andalusia yang paling agung pada masa itu tumbang di tangan Kristian. 1511 kerajaan Islam Melaka tumbang, tak lama lepas tu, tumbang kerajaan Islam Pattani . Tak lama selepas tu, tumbang kerajaan Islam Kedah . Tak lama lepas tu,tumbang kerajaan Islam Mindanao ..Lepas tu kerajaan Islam Acheh ... semuanya satu demi satu..

      Macamana benda ni boleh terjadi?

      Sebab gerakan Kristian berdasarkan kepada 3G. GOSPEL,GOAL, GLORY . Pertama kitab dia, kedua kekayaan kita, ketiga menang terhadap Islam. Kalau kita tengok sejarah, Alfonso De Albuqueque bukan datang ke Tanah Melayu bawa tukang masak sebab nak rempah kari kita. Dia bukan makan kari, di a datang bawa mubaligh Kristian Francis Xavier (kalau saya tak silap eja), sebab nak sebarkan ajaran Kristian.

      Bagaimana cara dia sebarkan Kristian nih?

      Orang kita panggil, gerakan halus.Dia panggil semua mubaligh Kristian yang nak datang ke Asia ni. Dia guna kaedah 'garam dan ragi'. Garam sebagai perasa, ragi untuk penapaian. Contohnya ubi kayu. Waktu siang asalnya ubi kayu kita letak ragi, esoknya masih lagi bentuk ubi kayu tapi sebenarnya tapai. maksudnya, dia kekalkan orang Melayu dengan identiti Islam. Hakikatnya kehidupan kita bukan cara Islam lagi . Cara inilah yang Rasulullah SAW kata macam kepingan hitam di malam gelita. Inilah yang Imam Ghazali kata macam semut hitam atas batu hitam di malam gelita tu.

      Pertama, melalui sistem pendidikan. Di Malaysia, macam-macam sekolah dengan nama mubaligh Kristian. Convent itu, Saint ini. Menurut satu petikan seorang mubaligh Kristian pada masa itu yang ditulis semula oleh George Peters dalam sebuah buku tahun 40an. Kepada mubaligh-mubaligh Kristian yang nak datang ke negara kita, berkaitan pendekatan garam dan ragi'. Pendekatan seperti ini tidak memerlukan seorang Muslim Melayu berkenaan meninggalkan system kemasyarakatan yang dituntut oleh agamanya. Sebaliknya orang tersebut hendaklah digalakkan terus tinggal dalam masyarakatnya. Justeru itu, ragi tetap ujud dalam keutuhannya. Dia akan menjadi bagaikan sebuah lampu (Kristian) yang diletakkan dalam gelap. Penyebaran agama Kristian nanti akan terserlah dalam sifat kerohanian, bukannya organisasi. Dirasa kesegarannya, bukan bersikap kalam. Dinamik dan etikal, bukan bersifat formalistik.

      Pendekatan begini telah memperlihatkan kebaikannya. Lantaran ia tidak menganjurkan ahli Melayu tadi menjadi ahli baru Kristian yang formal, menyendiri terpisah dari masyarakatnya. Sebaliknya ia memberi laluan agar dapat dimasukkan semangat dan ajaran Jesus bagaikan sebutir ragi yang bertindak dengan proses penapaiannya ke atas seluruh masyarakat Melayu seluruhnya.

      Ajaran Kristian akan bertindak melahirkan revolusi , justeru itu nanti,dapatlah dikatakan bahawa kita nanti akan memperolehi satu Kristian muslim Melayu tempatan yang mencerminkan Kristian muslim Melayu sejati.. 'Sebenarnya dia ingin. Akan datang suatu masa nanti, orang Melayu sendiri tanpa dipaksa-paksa akan buat revolusi untuk menjadi Kristian. Cara kebajikan pulak... Hari ni sapa tak kenal kelab rotary yang cuci buah pinggang,kelab lion, bulan sabit merah, Saint John's Ambulans, sapa tak kenal palang merah. Mereka masuk dengan cara menghidupkan sekularisme. Sekularisma adalah satu cara mengasingkan agama daripada kehidupan. Itulah kita hari ni mengasingkan Islam daripada kehidupan dunia. Cara lain adalah dengan menghidupkan maksiat. Kita kena ambil tindakan samada dengan tangan, dengan mulut, atau paling lemah sekali, dengan hati.

      Bangun malam buat sembahyang hajat agar kita semua diselamatkan dari fitnah besar ini. Paling kurang pun, fowardkan email ni kepada saudara kita yang lain yang tak tahu menahu tu. Kita kena peka. Ini semua tanggung jawab kita semua.

      Akhir sekali, email ini tiada kena mengena dengan ceramah nak berkempen politik atau apa saja. Sekadar meniupkan semangat perjuangan dalam diri kita yang mengaku Islam ini. Ni lah masanya kita bangkit pertahankan agama Islam sebelum terlambat.

      #kawan-kawan yang dikasihi, tolong forwardkan email ini untuk pengetahuan dan tindakan kita semua sebagai orang Islam agar perkara ini boleh dijadikan iktibar dan benteng untuk kita mempertahankan akidah kita yang telah di Islamkan atas tiket keturunan dimana dengan sebab ini kita telahpun mendapat banyak rahmat dan belas ihsan dari Allah tanpa perlu melalui hidup Sebagai seorang yang terpesong dari ajaran-Nya dan sentiasa mencari-cari jalan yang betul.

      Di harap rahmat Allah dan doa-doa para waliullah dapat melindungi kita sehingga kita kembali ke sisi-Nya. Sementara itu, berhati-hatilah dalam apa jua yang kita lakukan dan sentiasa beringat kepada Allah.



      Ya ALLAH, gantikanlah kepedihan ini dengan kesenangan, jadikan kesedihan itu awal kebahagian. Wahai Rabb, tuangkan dalam jiwa yang bergolak ini kedamaian... Wahai Rabb, tunjukanlah pandangan yang kebingungan ini kepada cahaya-MU, bimbinglah sesatnya perjalanan ini ke arah jalan-MU mnuju hidayah-MU!♥♥