Posts

Showing posts from January, 2012

Ceramah Ustaz Azhar Idrus di Masjid Negeri Shah Alam, Selangor 29.1.12.

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
assalamualaikum!

 ilmu tambahan :) 

Ini pulak nota aku sendiri eh :

Nak masuk syurga ada empat benda : iman,ilmu,amal,ikhlas Siapa buat apa Allah dan Nabi-Nya suruh itu tanda dia dah menang besar  Kalau yakin selain agama Allah,itu tak benarIlmu tu kena amalkan dengan ikhlasKalau keluarkan zakat beribu ribu dengan niat nak menunjuk tak dapat pahala.Syaitan janji dengan Allah nak kacau kita sampai kiamatSyurga paling kurang pun luasnya antara Negeri Syria sampai Yaman luasnyaBuat sesuatu kerana Allah kalau tak takde balasan apa apa.Apa yang kita baca masa solat praktikkan after solat.Faham makna bacaan solat.Hanya Allah yang sebenar-benar mampu tunaikan permintaan kita Boleh mintak tolong dengan makhluk lain,tapi jangan di luar kebolehan dia ( cth : sembuhkan anak sakit )Yang kita nampak hitam tu malam,bukan langit.Langit pertama tu terlalu jauh.Kalau tujuan buat sesuatu kebaikan untuk dapat kepujian,itu riak namanya.Takde pahala pun dari Allah.Kita w…

Merajuk.

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
 assalamualaikum!


heyhooo.okayy fine.aku tau korang semua pekak dan buta buta sekalian.sampai tak nampak aku tegur korang kan.dah.tak payah nak pujuk pujuk sangat la..aku dah merajuk pandai la pujuk diri sendiri.puas hati la kan aku cakap macam tuhh.

ape punye entri hari nie pun aku tak tau la.tapi serious aku tak paham one thing.kenapa lelaki tak suka layan perempuan yang kiut miut nie merajuk? haha.bukan perempuan yang vogue  jek yang kena pujuk lelaki merajuk kan.ehh ade ke lelaki merajuk sampai buat muka duck face empat belas inci ? ade kott.namanya lelaki-mintak-terajang-.kihkihhh.


perempuan memang la kuat merajuk.cepat terasa.sikit sikit sensitif.ala.kau pujuk sikit cair lah dia.ape kau nak kecoh sangat dengan perempuan merajuk ? aku pulak,kalau aku merajuk aku akan diam.hhu.tapi kalau orang tak faham camne aku merajuk konfem akan tegur aku cam biasa.sia sia jek aku merajuk dengan orang yg tak paham nie.cis.


jangan tanya sebab aku merajuk.ban…

Tagged From Atiqah Jumaat Comel . dan ade sedikit dos perasan dalam diri dia nie >< * okey,aku gurau.!

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
assalamualaikum!

hai hai gadis comel sekalian dan jejaka tak hot semua.hha.kali nie aku dapat tag dari
Atiqah jumaat .disebabkan yang bagi nie konon konon comel,so aku pun nak cakap aku terasa comel bila bukak jek fb nampak dia post kat fb kata tag aku kat blog dia kan.*oke,sila muntah sekarang ! kihkihhh.








11 perkara pasal aku yang comel lagi vogue the vass yang perlu diketahui umum-*see,update belog petang petang memang ada unsur gedik malampau





kan ?






full name protected!harap maklum okayy.cehceh.ada gaya twitter protected tak ? panggil AYIEN jek cukup.terasa comel gila bila orang panggil dengan nama tu.hhe (: *pangpang . pipi sendiri.aku suka warna HIJAU.tapi sekarang sebagai remaja yang semakin meningkat dewasa ..ehemehem.aku suka PINK pulak . gedik kan.?suka hati aku la.nak suka warna kelabu taik hanjing ke ape.aku suka merajuk.well,kira habit la.tapi aku merajuk pun sebenarnya...ala.nak cite yang nie panjang la.tunggu next entry kayy.tajuk khas a…

Scya Lollita Doodle Giveaway

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
assalamualaikum!

>>>klik sini<<<


 23hb Januari 2012- 6hb Februari 2012

Dah berapa hari aku pening pikir benda sama aje.akhirnya,ada pun jalan penyelesaian,

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ  assalamualaikum!

korang,semalam aku tidur hampir ke pukul 3 pagi.yeahh,hamekk kau.main mesej habis-habisan sampai tertidur.tu lah dah aku bedal tidur jek kan dari siang ^^

dah berapa hari nie aku just fikir benda yang ntah ntah,benda yang merepek meraban.benda yang memang tak pernah tersimpan dalam kotak memori aku pun sebenarnya.senang cerita,kat mana mana lubang kepala hotak aku memang takde la benda benda nie semua (:


Pendapat aku tentang lagu nie,memang meaningful habes.boleh buat aku menangis pulak tu ;')

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
 assalamualaikum!


okeyy fine,aku nak ulas rangkap by rangkap pasal lagu nie.

Vitamin C -‎ Graduation (Friends Forever)



And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
And we would get so excitedand we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

[1]
As we go on
We remember
All the time…

"NEW YEAR GIVEAWAY BY CIK ERYN AND NABILAMARS"

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
assalamualaikum!



Video Yang Membawa Mesej 1 Malaysia :)

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
assalamualaikum!


selamat petang :) 


aku nak korang nengok jugak video nie.video yang membawa mesej keamanan dan keharmonian ><





happy chinese new year :))

Meh tolong aku boleh tak??aaa.free laa pertolongan tuu takde duit laa nak bayar :))

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
 assalamualaikum!


korang korang semua takyah nak bergelak sakan macam nenek lampir pulakk ehh.lempang kang sorang sorang baru tau.eh.*ttbe aje kan?


aaa.nak meraung raung laa nengok blog orang yang lawa lawa dan comel comel.aku rasa mcam nak sepak pipi sendiri je bila tengok blog aku yang super duper hodoh nie.dah la aku tak reti nak edit blog sendiri.


waaa.kesian kan aku??


oleh dari itu,kalau anda rasa sifat keperimanusiaan anda tinggi,silalah buatkan blog aku jadi cantik dan comel macam blog kau tu.waaa.jeles nie ;')


plusplus,buat dengan free sebab aku takde duit nak bayar kau.meh aku bagi klu sikit nak edit blog aku,aku suka pink+hijau.hhee :)) 


aku suka tulis entri panjang panjang.aku suka cartoon pooh.tapi aku nak blog yang simple mimple *bukan pimple ehh 
dan cantik menarik tertarik kau memang da bomb!!


okayy,sekian terima kasih :)


p/s:wahai hamba Allah yang baik hati sekalian sila bgtau kat ruangan komen nie kalau ada sesiapa nak tolong aku okayy…

Menitis air mataku apabila membaca kisah ini..

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
assalamualaikum!



'Pernah dengar cerita Aisyah Bukhari yang murtad tak lama dulu? Suratkhabar banyak menutup kes ini kononnya untuk menjaga perkauman, tak nak terjadi kacau bilau. Kes Aisyah yang murtad dan banyak kes murtad lain ditutup sedemikian rupa atas alasan bercinta, ikutboyfriend.
Cerita yang akan saya bawa ini agak panjang tetapi sekiranya kamu seorang Islam yang peka dan sayangkan agama kita Islam, buatlah sesuatu, paling kurang fowardkan email ni kepada saudara kita yang tak tahu menahu. Ataupun selemah-lemahnya, berdoa agar kita semua serta saudara-saudara kita terselamat daripada fitnah akhir zaman yang paling besar ini.
Ini bukan cerita rekaan saya tetapi hanya petikan dari ceramah yang saya dengar dari mulut peguambela kes ini Zulkifli Nordin di Madrasah Hidayah. Murtad dikalangan orang Melayu kini sudah menjadi ancaman kepada kita. Indeks pencemaran akidah mengikut jabatan statistik dan perangkaan Tahun 1989 aje, 4776 orang Melayu…