Posts

Showing posts from May, 2011

Melantak Di MB Memang Puas .....

Image
assalamualaikum!



 bila holiday start,keje aku selain belajar(ewahh...riak!)ialah meronggengkan diri.wuhuu....best dok.lame tak jmpe budak budak nieh.aku nak jmpe diorang pun sebab aku nak tanya kem easy add math...hehe.dan...bergosip!haha :D:D






huuu...itulah keje kitorang dalam melicinkan poket sendiri.kami memang cekap!tak yah ajar pun tahu dah caranya.hehe (:


alhamdulillah,it's a great day for me :)

Wanita ... Dirimu Begitu Berharga.

assalamualaikum!
Wanita.....Dahulu dirimu tiada nilainya,Kau ditanam jika rupamu tidak rupawan,Kau dibesarkan jika memiliki raut wajah kecantikanSebagai pemuas nafsu dan barang daganganketika kau dewasa kelak.....
Wanita.....
Diangkat martabatmu ke tahap tertinggiSelepas Islam tersebarDipertahankan hakmu dan Islam membelamuDari terus dirosakkan oleh lelaki yang bertuhankan nafsu

Wanita.....Sebaik-baik wanita adalah wanita solehahKau dijamin memasuki syurga terlebih dahulu sebelum suamimu,Telah dijanjikan nikmat-nikmat yang baik untukmuKerana kau menjaga kesucian dan harga dirimuDan juga cintamu pada Tuhan-Mu
Wanita.....
Kau memiliki kelembutankelembutanmu mampu menggoncang duniaKelembutanmu mampu mencairkan dan mendamaikan para lelakiSeperti mana damainya Firaun tatkala ditenangkan oleh AsiahKetika Musa ingin dibunuh olehnya(Firaun)
Wanita.....Kau tahu dirimu begitu berhargaKau tahu dirimu begitu bernilaiKau juga tahu kesucianmu begitu berharga
TETAPI.....

Mengapa kau berikan mahkotamu bukan …

15 Anugerah Allah Pada Wanita Yang Tiada Pada Lelaki.

Image
assalamualaikum!


Pada suatu ketika di Madinah, Rasulullah s.a.w. Keluar mengiringi jenazah. Baginda dapati beberapa orang wanita dalam majlis tersebut. Lalu Baginda bertanya, “Adakah kamu menyembahyangkan mayat?

” Jawab mereka,”Tidak” Sabda Baginda “Seeloknya kamu sekalian tidak perlu ziarah Dan tidak Ada pahala bagi kamu. Tetapi tinggallah di rumah Dan berkhidmatlah kepada suami nescaya pahalanya sama dengan ibadat kaum orang lelaki.

2. Wanita yang memerah susu binatang dengan ‘Bismillah’ akan didoakan oleh binatang itu dengan DOA keberkatan.

3. Wanita yang menguli tepung gandum dengan ‘Bismillah’, Allah akan berkatkan rezekinya.

4. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti menyapu lantai di Baitullah ( Kaabah).

5. “Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang mengeluarkan peluh ketika membuat roti, Allah akan membinakan 7 parit di antara dirinya dengan api neraka, jarak di antara parit itu ialah sejauh langit Dan bumi.”

6. “Wahai Fatimah, bagi setiap …

Wahai Kaum Adam,Anda Punca Perdana Kaum Hawa Panjang Umur!

assalamualaikum!
Walau marah macam mana kita dekat seseorang itu, kita jangan pernah melupakan 2 kata ajaib iaitu “terima kasih” dan “maaf“. Mungkin bagi kalian perkataan ini tidak membawa maksud apa-apa, tapi tahukah kalian bahawa hanya dengan meminta maaf kepada perempuan dengan iklas dapat membantu memanjangkan usianya.

Mengucapkan ‘maaf’ mungkin sangat susah dilafaskan kebanyakkan orang terutama lelaki. Akan tetapi, kajian ilmuwan dari Massachusetts University membuktikan, meminta maaf yang ditujukan pada seorang perempuan boleh meningkatkan kesihatannya terutama jantung.

Perempuan yang mempunyai sifat kelakuan kasar atau menyakitkan dari orang lain boleh menyebabkan peningkatan tekanan darah yang dapat memacu risiko serangan jantung atau stroke. Namun ketika mendengarkan kata ‘maaf‘ dapat menurunkan tekanan darahnya dan secara automatiknya dapat kembali normal sekitar 20% lebih cepat.


Sebaliknya tekanan darah laki-laki akan 20% lebih lama untuk pulih setelah mendengar p…

Salma Juara Mentor 5...HOOYEEAAAHHH....(mari jerit ramai ramai ye org kampung)

assalamualaikum!
hoiyahoi.....uhuk..uhuk...pergh...bersawang.berserabut gila blog nie.awat lah hangpa semua masuk lagi blog tak guna nie,ha?haha.naseb baik sedar diri.kutuk blog sendiri pulak tu.good job^^ the holiday just start.two weeks of holiday.tapi tak boleh dah nak beriang ria mcm org lupa nak mati.kena ingat gak kat buah hati kesayangan,SPM.tak gitu kengkawan sekalian?
huhu.meraban ape jek kau kan.
aku tak pernah nengok Mentor bagai nyh.before this pun aku just dengar jek blogger ni ckp org tu bagus,org sini bagus,mak and adik aku pun dok sebok sokong menyokong nie ha,kan!
finally,kita tahu gak lah kan Salma yang menang!dapat duit,kereta and so on.
kat Salma,jgn lupa share duit tu ngan saya ya.hihi.gedik kau.
aku saja jek update cerita psal Salma nie ha.konon ikut trend.sbb semua org tgh blumba post entri psal dia kan ;)

lovenote; cuti kali nie aku layan lagu jiwang jek kerjanya and aku jumpa gak blog si Fynn Jamal nie ha.