assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Saturday, January 28, 2012

Tagged From Atiqah Jumaat Comel . dan ade sedikit dos perasan dalam diri dia nie >< * okey,aku gurau.!

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

hai hai gadis comel sekalian dan jejaka tak hot semua.hha.kali nie aku dapat tag dari
Atiqah jumaat .disebabkan yang bagi nie konon konon comel,so aku pun nak cakap aku terasa comel bila bukak jek fb nampak dia post kat fb kata tag aku kat blog dia kan.*oke,sila muntah sekarang ! kihkihhh.








11 perkara pasal aku yang comel lagi vogue the vass yang perlu diketahui umum-*see,update belog petang petang memang ada unsur gedik malampau






kan ?







  1. full name protected!harap maklum okayy.cehceh.ada gaya twitter protected tak ? panggil AYIEN jek cukup.terasa comel gila bila orang panggil dengan nama tu.hhe (: *pangpang . pipi sendiri.
  2. aku suka warna HIJAU.tapi sekarang sebagai remaja yang semakin meningkat dewasa ..ehemehem.aku suka PINK pulak . gedik kan.?suka hati aku la.nak suka warna kelabu taik hanjing ke ape.
  3. aku suka merajuk.well,kira habit la.tapi aku merajuk pun sebenarnya...ala.nak cite yang nie panjang la.tunggu next entry kayy.tajuk khas aku buat >>>merajuk.
  4. aku paling suka nombor 4.nak porsche 4 biji.tapi taknak pulak jadi bini nombor empat.kihkihh.motif sebenar- 4/4/94 birthday aku.dah nak tua rupanya aku nie kan =.=
  5. aku suka novel.tapi aku tak suka novel yg cerita lemaulemau.rasa cam membazir jek baca cerita macam tuh.first novel aku baca > pergilah sepi masa darjah empat.jiwang t? masa jadi budak budak baca novel tak paham satu ape pun sebab masa tu kan aku suci lagi murni.*sila muntah hijau sekarang! tapi sekarang aku memang jiwang tahap gaban pun.entah dari mana aku dapat benda jiwang jiwang pun aku tak tau.
  6. aku suka sorokkan kesedihan aku.contoh la kan,masa nak habis sekolah dulu..beriye member aku semua cakap sedih la ape la nak tinggalkan hostel and sekolah.siap tanya aku tak sedih ke ape.aku cakap je la kan nak buat ape sedih sedih.habis sekolah nak remove dorang dari FB list aku.cehceh.padahal hati dah sendu syahdu . 
  7. aku sayang kawan kawan aku,ooppss...sahabat.rasanya more better.hehe (: sebab bagi aku,once being a friends,it means forever.jangan la buat dek jek kalau aku tegur or byk tanya kat kau.it means i care and love you.faham tak kawan lama dan baru sekalian ? 
  8. kalau kau tak kenal aku konfem cakap aku pemalu . citt.pemalu la sangat.pemalu yang pentipu adalah.kau sporting aku sporting.kau peramah aku peramah.it goes like that.hihi.macam biasa,kalau baru kenal dengan orang tu,aku tak banyak cakap.konon macam ayu la gitu.cover beb!cuba kau dah kenal aku.hambekk.tak terduga dek akal kononnya.
  9. sebab kan perempuan ni ada 9 nafsu 1 akal,so aku paling takleh tahan nafsu untuk pergi jalan.untuk shopping barang.untuk pergi mall then jalan jalan tengok sale.even masa tu poket aku kosong.kau bagi la aku berapa je pun duit.reti la aku nak bereskan.burukkan sikap boros aku nie ? still dalam proses perubahan.
  10. aku nak sangat dapat 10 A+ . gila gila punya nak.tapi orang cakap ukur baju di badan sendiri.kan ? takkan kau umur 19 tahun nak pakai baju budak 19 bulan ? ye tak ? ala.zaman sekarang baju budak kecik murah.tu yang ramai tak pakai baju ikut saiz pulak.insya-Allah,kalau ada rezeki aku untuk 10 A+ nie.ada la.i really hope the best for my result . ! tak pun 10 A+ pun tkpe la.aku sedar siapa aku ^^
  11. masih dalam usaha memperbaiki diri.wanna be a better Muslimah in future.do pray for me ! 

soalan soalan cepugangsa aku pulak :

1. nama kau apa ? nickname ? and terangkan kenapa nickname kau macam tuhh
2. kalau kau ade duit banyak kau nak buat apa, nak bagi aku tak ? hee
3. kalau ada lelaki tak hensem , mintak nombor kau ? kau cakap apa ?
4. kau rasa kau cantik tak ? hee
5. dalam banyak kawan kawan kau, aku paling comel kan ? haha jujur tauu
6. boyfriend ke bestfriends ? mana satu. dan kenapa ?
7. dulu kau dengan dia bestfriend, macam isi dengan kuku, tapi, tak pasal pasal kena kahwin. sanggup ?
8. kalau makayah kau suruh kahwin dengan lelaki pangkat datuk kau, kau nak ? give your reason please.
9. kalau jumpe orang yang hipokritt , kau nak cakap apa ?
10. kalau ada kawan kau yang lupa kau, kau nak cakap apa kat dia sebagai kata kata terakhir.
11. lastly, suka blog aku tak ? kenapa ? heee :D



nie soklan Atiqah Jumaat.kayy.aku try jawab.fuh kanan kiri.hehe.nak tiru orang sebelah boleh tak ? ceitt.kau ingat nie spm ke ? lempang kang.!




  1. aku dah cakap.full name protected,haissyyy.tak paham bahasa lagi ke ? nak suruh cakap bahasa urdu ke ? hihi.kalau kat hostel tu ada la yang panggil aku Mummy.sebab masa tahun lepas(2011) aku jadi ketua prep Keusahawanan 1 dan Awam 3 dekat TIJB.KETUA PREP=MAMIPREP. ttbe jek semua wat muka cool panggil aku dengan nama tu.so,just go on je la even mulamula tak selesa kan.special kan ? aku jek dapat.mamimami lain mana ada dapat macam aku.sila jeles sekarang :P
  2. dapat duit banyak ? let's say.aku dapat sejuta.bagi la jugak dekat kau kan . aku bagi la 5 hengget.lepas la tu buat duit top up kau kan ? ahaha.yg baki tu tau la aku uruskan.dun worry,dah dapat duit banyak nanti aku bagitau kau aku buat ape dengan duit yang baki  tu eh ?
  3. lelaki hensem tu mintak nombor.! kalau aaron aziz ke aiman tak pun...sharnaz ahmad ke.konfem lah diorang tak mintak pun aku bagi kan.haii uolss.dengan nada gedik aku pergi dan amek fon dorang.simpan nombor aku dalam phone tu.aku buat nama 'sayang' . hailaa. *julingkan biji mata kalau taknak baca.
  4. aku memang rasa aku cantik.sebab ciptaan Allah kan semua cantik . kenapa nak menafikan pulak kan ? 
  5. fine.amek.kau memang kawan aku paling comel.tapi tu semua kau dapat sebab aku yang bagi anugerah tu dekat kau kan.so,nampak tak betapa pemurahnya aku ? baik kan aku.let go jek anugerah comel yang pada asalnya hak milik aku.watlek sudah..kihkihhh ;)
  6. sorry la boyfriend sekalian.i choose my bestfriend forever.u nak marah ? lantak u la.apa i kesah.bff never dies.bf die pun i tak heran u tau.i cari la yang lain.kan ada berlambak lambak dalam dunia nie bf .kejam kan aku.?boyfriend bukan semua baik.selagi tak jadi mr hubby aku,jangan harap aku nak percaya bf.bff pulak kalau dah dapat kepercayaan aku jangan dimusnahkan.susah aku nak percaya orang.note that.
  7. belum pernah alami la situasi camnie.tapi prinsip hidup aku,takkan nak kahwin dengan orang yang dah aku kenal.tak syok la.memang bukan pilihan hati la.lagi lagi kalau bff.memang rejected la ! tapi jodoh aku tk tau kan.
  8. pangkat datuk ? hohooo. pehliss.sekali datuk tu kuat main kayu tiga camne ? tengok jugak perangai datuk tu camne kan.kalau nak jadi imam solat pun teragak agak,nak baca quran merangkak,nak baca jawi pun tersekat-sekat,tak kisah la kau datuk ke bapak datuk.aku reject!sorry yer datuk xyz.i reject u awal awal.haha!
  9. aku pun jadi la hipokrit macam orang tu.aku bercakap double hipokrit depan dia.barulah buku bertemu ruas namanya.challenging la macam tu.
  10. aku tak sangka kengkawan yang main guli samesame dengan aku dah lupakan aku.okbai.semoga kau bahagia.
  11. aku tak suka blog kau.tapi kan,jangan cakap dengan tieqa aku suka blog dia.sebab ada bunga bunga ngan header lawa.
nanti aku terjah blog korang dengan tag nie kayy.jeng jeng jeng.and and and...sapa yang dah baca sila la amek tag nie.soalan aku untuk korang tuh amek je la soklan dari tieqa nie balik.aku malas nak tulis soalan lain.

adiosa!

    6 comments:

    FYA PELANG! said...

    okes. malam ni, entry akan sampai. insyaAllah :) tunggu tau. hehe.

    ayien :) said...

    yeahh yeahh i wait for that ^^
    wee. tak sbrnye !

    ♥ ju lya said...

    dah jawab :) hehe ~

    http://garisgariskehidupan.blogspot.com/2012/01/tag-by-ayien.html

    FYA PELANG! said...

    done :)

    http://fyapelangi.blogspot.com/2012/01/tagged-by-ayien.html

    FYA PELANG! said...

    :) jap. lupe nak letak link ayien dalam entry. da ubah :)

    ayien :) said...

    fya >> hihi . terbaik laaa . tenkiuu tau dear :D

    ♥ ju lya >> jap agy nak terjah blog la...hihi :D:D tenkiuu dear !