Posts

Showing posts from March, 2011

Biar Setaraf.HEHE :)

assalamualaikum!
Minggu lepas kan aku tak balik.so,tak bleh update.hee:) skrg kat mkml komputer.konon RP ah.cilok jap.dajal sekali sekala apa salahnya kan. Sabtu lepas ade ceramah motivasi Raja Shamri utk budak form 5 TIJB lah kan.satu bnde buat aku smgt nak belajar kan....
bila Abang Raja cakap:
SPM penentu siapa kita pada masa depan.nak pakai kereta ape.rumah besar mana.makan kat mana dan ape kita makan.dan paling penting dengan siapa kita kahwin.kalau SPM tak bagus,KAHWIN dengan orang bangang nanti anak kita jadi bangang kuasa 2 and so on.
aku tak nak lah keturunan aku bangang lipat kali ganda kan.so,start study hard SPM CANDIDATES 2011!!
WE FIGHT TOGETHER.BOOMM RESULT SAMA SAMA!

ehh.kau kan.adoiyaii.

assalamualaikum!
hollaa people.ehh monyet monyet,baboon and siamang serta ape bnde tah lagi yg ade kat hutan rimba sane  yg bukan manusia tu takyah nak nyahut okeh. aku tau aku hot..takyah nak hepi sangat bile aku post bnde baru.haha.abaikan.nmpk noe aku mengarut.sebab?err.cari sbbnye sendiri sudah.huhu.
ehh korang rase hape ek hari ni?aku rase bosan.nak ngadap hwk?tade mknenya.hadoiyaii.ble lah aku nak SEDAR yg aku nak amek SPM ek?hehe.bak kata pieka,chillex.hotak kau lah makcik oiii.time cenggini salunye aku dah menjalankan misi paling utama 
- - - - - - - - - - - - - apalagi kalau bukan misi yg menghasilkan bunyi sungguh enak lagi sedap didengar apatah lagi kegemaran ramai...krohhhh...krohhh..haha.!then,kalau tak buat cenggitu pun aku still lagi celoteh tak tntu hala dengan pieka or sue kat hstel.buat kacau org lain tdo jek kami,kan?penjaga keamanan sedunia pun takleh halang kami.siapa lagi kalau bukan mummy dorm aku,Ayu.haisyy berabeh air liur jek kan.kami buat dono jek.huarghh.
adess.ape sebenarn…

Aku Tak Suka Blog KAU!PUAS HATI?

assalamualaikum!
malam ny kalau buat blogwalking pun ok jugak kan.kalau layan FB pun best jugak.tapi tu lah selalunya aku memang offline tapi akan off chat.malas.tengok mood.kekadang fed up jugak nengok IM.memanjang rosak,tau! member aku siap tanya kenapa off lah.sah lah tu bnde alah tu mengong.

then,kalau malam malam cenggini aku jugak suka buat blogwalking.pergi blog member.jenjalan blog favourite.stay lame lame kat sane smpai lupe blog sendiri tak update lagi.wee :D

tapi,kekadang tu.kalau dah suka kat entri sesuatu blog tu mesti ade penghalangnya.nak tau ape dia?meh scroll down.blog kau ke agak agaknye yang aku benci tu.oops.bukan benci,tapi tak berapa nak gemar sangat.
1.Lagu
ade lagu kat blog memang syok.tu aku pun akui.kalau boleh nak letak lagu paling best kat dunia.kekadang aku sendiri pun siap tanya lagi owner blog tu ape tajuk lagu yang dia letak kat blog.tapi serious aku cakap aku tak suka blog yg letak lagu then tak boleh pause/off.usually yg letak dr chunky music lah kan.

reas…

Thank You .

assalamualaikum!
kepada siapakah ucapan terima kasih ini ditujukan?jeng jeng jeng.saje jek nak buat saspen lah kot.biar lah konon konon korang akan tertanya tanya.cepat tanya kenapa aku cakap terima kasih.kalau betul aku belanja air masak.berapa korang nak.aku tak kesah.aku boleh bagi.air Dr Sukida lagi tuu.(ade Dr ke?) Memandai aje kan.

hari ni mcam mcam yg dah dibuat utk perubahan blog ni.cehh.berubah lah sgt.layout same jek kan.aku tak tau lah mne nak pilih layout lawa lawa.tu ler diri ny tak rajin kan sgt utk blogwalking.bukan hape.yg mane sempat jek.dah ade heartbeat kott sekarang.nuff pun iye jugak.then,ade FaceBlog TAUU.ewahh.bangga tak leh blah seh.

ok lah.punya lah pnjg aku bergebang.actually nak cakap terima kasih to iera afzu sebab buat tuto psl youtube music player!aku tau mesti korang dah lame ade kan.kirenya aku kan selalu tertinggal lah ny.sobsobsob ;'(

budak ny kan baru 15 tahun dah pandai buat mcam mcam tuto.aku?copy paste tuto org lain jek lah jwbnye.haha ;)

Aku Pun Nak Jugak....

Image
assalamualaikum!
eh takyah nak menunjuk ngan aku boleh tak.aku pun ade lah.nak tengok.hambek ny.bagi puas hati semua org.pikir korang jek ke boleh ade?aku pun nak jugak amek port.haha :) 
ini bukan entri maki maki.bukan jugak entri marah marah.jauh sekali entri carut mencarut.hee :) dah tu takkan ini entri yg bodoh semata mata?sama sekali bukan lah weh.baca dulu sampai habis.





see?aku pun ade FaceBlog .dah nak cakap tu aje.hikhikhik :D

Tetap Sama Tapi Tak Serupa Pulak ?

Image
assalamualaikum.

apa khabar anda semua hari ini?sihat belaka.insya-Allah hendaknya.seminggu(budak sekola jek ok) cuti kan?ape korang punye plan?aku 2 minggu sebelum dah rncg baik punyaa.ewahh.gebang mcam hwk takde jek kan.ape jek seh.

Every Muslims Must Wear Hijab.Do You Know What Is It?HEYY.LOOK AT THIS KIND OF HIJAB:









helloo.i don't wanna talk about hijab only.but the opinion about it,ok!we are muslims but we have different opinion about it.see the prove.

share your opinion okay.



hijab video from Steve Ciancitto on Vimeo.
NOTA KAKI :: MARI BERJOMHEBOHHH.thanks shira for this kind of sharing!










































Akhirnya Ku TEMUI.....

Image
assalamualaikum!
INGAT TAK ENTRI INI? Inilah lagunya.jom dengar.serious aku tengah gila layan youtube.

Kalimah Cinta Artist: In-Team
Song Category: Nasyid  Pepohon cintaku kian merimbun
Semakin dicantas makin bertunas
Tidak mampu mendustai hatiku
Rasa cinta fitrah manusia

Siapalah aku menolak cinta
Yang hadir di jiwa tanpa dipaksa
Hidup ini tidak akan sempurna
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa

Adam Hawa bercinta di Syurga
Angkara iblis terpisah menderita
Kerana cinta mereka setia
Bertemu di dunia

Dengan cinta kenal Pencipta
Dengan cinta kenal RasulNya
Kerana cinta kenal saudara
Bahagia keluarga
Oh indahnya cinta

Hidup tanpa cinta
Sengsaralah jiwa
Sengketa dan dusta
yang merajai jiwa

Di batasan cinta syariat terjaga
Tanpa keraguan tanpa kesangsian

Betapa sucinya kasihMu Tuhan
Betapa agungnya kebesaranMu
Diri ini mengharapkan cintaMu
Kekalkanlah rasa kehambaan ku nota kaki ::jangan main GOLF=golongan orang lemah fikiran.err.

Baik Takyah Ade PAKWE Kalau Hidup Terkongkong.

Image
assalamualaikum!
kali ini isu yang nak diutarakn memang takde kaitan atau segala bagai hubungan dengan aku langsung pun.takyah nak buat inferens sebab aku ade pakwe lah aku menulis mcm ny.sorry hokeh.aku budak sekolah tak main lah bnde ny semua.cehwahh.aku takde pengalaman sangat.jadi aku amek pengalaman orang lain untuk buat cerita. naseb korang lah kan.sesape terase aku tak nak amek kesah.

firstly kenapa aku cakap ade pakwe jek terkongkong?ade sesetengah perempuan aku tgok tlalu mgikut smpai pakwe KEAGUNGAN mereka smpy ape pkwe dia cakap semuanya nak diikutkan jek.nak ditaati sepatuhnya mcam dah jadi husband and wife.kalau yg tak kuat iman tu siap bukak segala aurat lagi lagi kalau pakwe cakap nak tengok makwenye free hair.sanggup lah siak.kalau aku dapat pkwe mcm ny dah lame aku pang laju laju kiri kanan.buat menyemak jek lelaki macam ni hidup kat muka bumi.
lepas tu.dah bukak aurat.kekadang terpaksa pulak pmpuan ny mnipu mak bapak semata mata nak sangat kuar dengan jantan KESAYANGAN …

Hape Ek?

Image
assalamualaikum!
aku actually cari lagu yang liriknya mcam ny:

Gian Dah Tahap Gaban (:

Image
assalamualaikum!
sebulan tak balik rasa mcam lain pulak bila mengadap FB,BLOG DAN YOUTUBE.lagi lagi Facebook sebab mcam banyak jek dah berubah.haiyoo.pening kepaloo eden.naseb baik isi isi entry blog ni tak berubah. tetap bermotivasi mcam dulu.orange tak pernah kurang dan lebih.tambah menarik adalah!cuma tak de lah mantul sangat macam baju sekola aku.kan?kan?lihat gambar ini :

oren-pengawas hitam-pengawas perpustakaan putih-budak luar biasa

KAMI REMAJA HEBAT!10 A++ UNTUK KAMI.TETIBA AKU SEKARANG GIAN NAK LETAK VIDEO JE KALAU DAH UPDATE STORY.SO,ENJOY WATCHING THIS VIDEO...




nota kaki :: gembira horey horey sebab hari ni sekola lah kawan kawan!ade kursus Bahasa Melayu tuu ;)

Kem Kepimpinan Pengawas,PSS,PRS SMTJB di Kem Kaizen,Gunung Pulai,Pontian Pada 25-27 Februari 2011

assalamualaikum!
korang,aku mcm tak percaya kali terakhir aku balik rumah masa cuti hari raya cina bulan 2. lepas dari tu aku tak balik.curi curi bukak blog kat perpustakaan pun tak ada.baik tak.ewahh.mana ada org baik kata dia tu baik kan?betul!betul!betul! (ala ala upin ipin)
serious korang nengok dekat kad outing mcm tak percaya jugak.member member semua pon mcam percaya tak percaya jek.tiap tiap minggu aku ade program.kursus BI lah.sekolah ganti lah.lepas tu ade minggu tak boleh balik.kalau balik pun hari sabtu balik lepas tu hari ahad datang hostel semula.citt.poodaahh.malas aku.kalau mcam tu takde lah feeling balik rumah kan?
 Part 1 minggu lepas orang lain balik aku dan mereka mereka(pengawas,ajk asrama,librarian) yang lain dok bertapa kat Kem Kaizen,Gunung Pulai,Pontian.Kalau waktu cenggini untuk hari pertama aku tengah tunggu turn untuk night walking masuk hutan sensorang.mula mula feeling memang takut gler kot.lepas dah time aku tu.ahh redah je lah.mule mule takot lah gak.dengan…

Tengok Video Ni Kalau Waktu Otak Tengah Waras Aje Tauu !

Image
assalamualaikum!

hey hey.boring tak korang nengok latest post blog aku tu asyik yang same jek dekat sebulan lebih.lame kan aku tak balek.hokehh.ny nak post new video tapi bukan nak popularkan mereka mcam entri ini. ambil iktibar dan pengajaran tau.cehh dakwah kat org tau.kat diri sendiri tak lepas lepas.(nasib baik sedar diri,kan?)






nota kaki :: nilai sebaiknya intipati video ny (: