assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Tuesday, March 29, 2011

Biar Setaraf.HEHE :)

assalamualaikum!

Minggu lepas kan aku tak balik.so,tak bleh update.hee:) skrg kat mkml komputer.konon RP ah.cilok jap.dajal sekali sekala apa salahnya kan.
Sabtu lepas ade ceramah motivasi Raja Shamri utk budak form 5 TIJB lah kan.satu bnde buat aku smgt nak belajar kan....

bila Abang Raja cakap:

SPM penentu siapa kita pada masa depan.nak pakai kereta ape.rumah besar mana.makan kat mana dan ape kita makan.dan paling penting dengan siapa kita kahwin.kalau SPM tak bagus,KAHWIN dengan orang bangang nanti anak kita jadi bangang kuasa 2 and so on.

aku tak nak lah keturunan aku bangang lipat kali ganda kan.so,start study hard SPM CANDIDATES 2011!!

WE FIGHT TOGETHER.BOOMM RESULT SAMA SAMA!

Thursday, March 17, 2011

ehh.kau kan.adoiyaii.

assalamualaikum!

hollaa people.ehh monyet monyet,baboon and siamang serta ape bnde tah lagi yg ade kat hutan rimba sane  yg bukan manusia tu takyah nak nyahut okeh. aku tau aku hot..takyah nak hepi sangat bile aku post bnde baru.haha.abaikan.nmpk noe aku mengarut.sebab?err.cari sbbnye sendiri sudah.huhu.

ehh korang rase hape ek hari ni?aku rase bosan.nak ngadap hwk?tade mknenya.hadoiyaii.ble lah aku nak SEDAR yg aku nak amek SPM ek?hehe.bak kata pieka,chillex.hotak kau lah makcik oiii.time cenggini salunye aku dah menjalankan misi paling utama 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
apalagi kalau bukan misi yg menghasilkan bunyi sungguh enak lagi sedap didengar apatah lagi kegemaran ramai...krohhhh...krohhh..haha.!then,kalau tak buat cenggitu pun aku still lagi celoteh tak tntu hala dengan pieka or sue kat hstel.buat kacau org lain tdo jek kami,kan?penjaga keamanan sedunia pun takleh halang kami.siapa lagi kalau bukan mummy dorm aku,Ayu.haisyy berabeh air liur jek kan.kami buat dono jek.huarghh.

adess.ape sebenarnya intipati entri aku kali ini.nak story sikit.rapat rapat.haa.tu dia makcik kat blkg sne.moh ler rapatkan ukhuwah tu lah lagi.pokcik,abg,adek,kakak meh bace betui betui na.you all ghase FB lemau?lembap?siput lagi laju?mari deyy klik klik sini.hape tuu?entah aku pun tak tau.laman web lucah kott.ahaha!ngeehhhe :D

oitt budak PLKN korang kan hepi ler tuu dah abes kem.nanti mesti rndu kem punyee macam aku.sobsobsob. :'( tu lah mse ade taknak hargai.eh tapikan jeles nengok korang sebab dah boleh enjoy sakan then berguling sakan mcam filem hindustan gtuu untuk lepaskan tension konon penat belajar mse nak amek SPM dulu kan.haihh =,=

mlm nyh kan aku mkn sedap lagi lazat woo.korang tau tak hape dia?bawal kari der.and sayur tumis.huhu.bajet rumah kau ade jugek ler tu.ttbe tengah dok syok masak,gas abes pulak.then,hdupkan unggun api lah jawabnye.kan?kan?tiup punye tiup smpai api dia hidup then smbg lek masak.ehh boleh eh aku hdupkan unggun api?okay.aku gebang.kesian korang kena tipu..cepat cepat marah aku.ADA AKU KESAH?huh.

opkos lah kalau gas abes beli gas yg lain.naseb lah baik ade kedai bukak lagi.adek aku yg lelaki g beli.ajak mmber dia.tenkiuu.hooh.dia sambung masak balik.FYI,dia expert bab masak.aku?hehe,sendiri pikir yg positip jek tauu.hok alohh.bukan aku tak tau korang ny.nak pikir yg tak baik jekk.hakhakhak.dia berkelentang kelentung dekat dapur tu then dalam kul 11 lebih kitorang mkn lah MALAM.wahh.tmbh bam bam lah aku jwbnye.mkn betul betul time mlm.perut bunyi dah.takkan aku nak biorkan aje ye tak?

aku pun nak jugak nyebok nyelit sikit story pasai FB yg bengong tuhh.saket jiwa kau tau tak.dah lah internet lemau,FB lemau.tu yg buat aku tambah hangen nak aje hentak pc ny sekali.tak pun kite bakor jek lah Mark Zuckerberg tuu.boleh ek cm tu.bolehkan aje.mane mane blogger aku pergi mesti cerita pasai tsunami kat jepun tu kan.bukan aku tak nak tulis cam tu.tapi,takde bahan kott.
kalau story kepoh kepoh pasai org lain aku ada lah.haha.name pon kepochicomel kan?persoalan di situu comel ke.adeii.berbisaa tauu.ngaku jek lah aku comel.haak.eh.naik cuti kan 21 hb, then 25 aku de maulud kat skola, pastu ary sabtu 26 hb ade ceramah motivasi ngan YM Raja Shamri.HUHU.every year cekgu sekolah aku penuhkan kantung duit dia untuk naikkan semangat  kami yg kejap ade then naik lepas tu turun ni...tp,utk Calon SPM JEK lah yg akan ikut program ny.

so,budak form 4.korang boleh berjoli sakan lah ek senior takde kat hostel.ohh silakan.same jek kott cam aku dulu.suka tahap gaban bile senior beram dari hostel time cuti lepas tu minggu tu tak balik.diorang ade program kami form 4 tdooor.sunyi jek hstel kan smpai lah lunch.hoho.kebiasaan mcam tu yek.


oleh kerana kelembapan serta kelemauan(jangan salah eja jadik kemaluan) aku dah mula berjinak jinak dengan rimau?singa?ahh.ngarut lagi.bukan ahhh.dengan twitter.ohho.baru belajar kot..jangan jeles aku dah ade.kau takde.cepat cepat add aku kat twitter lah kan.name aku kepochicomel.huhu.

aku tau korang nengok aku melalut tak tentu pasal kali ni.ishh.tangan aku dah sangap nak menaip.tapi tiap kali aku ade idea,tu lah waktunya internet mengong.dah takde idea.internet hokeh pulokk.sajek jek lah tu.dengki ngan aku.report mak kite kang,baru awak tauu!

KORANG,AKU NAK PROMOTE SORANG NEWBIE DALAM INDUSTRI BERBLOGGING NYH.MULUT DIA KECOH.PERGHH.SEKALI CERITA MACAM REAL.KORANG NAK KE TENGOK CAMNE RUPENYE?HA.KLIK LAH SINI.TU PUN KALAU DAH KLIK NUFF AKU.HEHE. :)


love note ; RP :)


Sunday, March 13, 2011

Aku Tak Suka Blog KAU!PUAS HATI?

assalamualaikum!

malam ny kalau buat blogwalking pun ok jugak kan.kalau layan FB pun best jugak.tapi tu lah selalunya aku memang offline tapi akan off chat.malas.tengok mood.kekadang fed up jugak nengok IM.memanjang rosak,tau! member aku siap tanya kenapa off lah.sah lah tu bnde alah tu mengong.


then,kalau malam malam cenggini aku jugak suka buat blogwalking.pergi blog member.jenjalan blog favourite.stay lame lame kat sane smpai lupe blog sendiri tak update lagi.wee :D


tapi,kekadang tu.kalau dah suka kat entri sesuatu blog tu mesti ade penghalangnya.nak tau ape dia?meh scroll down.blog kau ke agak agaknye yang aku benci tu.oops.bukan benci,tapi tak berapa nak gemar sangat.

1.Lagu

ade lagu kat blog memang syok.tu aku pun akui.kalau boleh nak letak lagu paling best kat dunia.kekadang aku sendiri pun siap tanya lagi owner blog tu ape tajuk lagu yang dia letak kat blog.tapi serious aku cakap aku tak suka blog yg letak lagu then tak boleh pause/off.usually yg letak dr chunky music lah kan.


reason?sebab kekadang lagu tu sememangnya tak mengikut taste aku@tak sedap utk didengar@aku sendiri bukak lagu dekat pc.so,lagu lagu ni bertindan tindan kalau aku dah bukak banyak blog.ade paham?


2.Entri Gedik

Tau tak ape tu?ye lah entri berunsur kan kegedikan tahap melampau.cerita pasal pakwe.pasal makwe.pasal tips nak dapat jodoh baik aku layan kan aje.tapi kalau tips utk dating aku boo layan.kau tak tau ke dating tu ejen setan?bongek betul.macam nak dislike seribu kali utk entri seperti ni.

3.Tulisan Mengada

Ni ha lagi satu.tulisan dah lah bercampur campur warna.kekadang ape kau tulis yg pakai shortcut semua aku tak paham.tengok tajuk ok.tapi tengok tulisan aku tak jadi nak baca.sekejap hitam.then hijau.lepas tu berpelangi.kau ingat blog tu bacaan budak tadika?
heyy aku paham lah kau nak nmpk menarik.tapi sendiri pandai adjust lah.


4.Loading Lembap

kau tau kenapa bnde semua ni jadi?sebab dalam blog ade bnde yg versi budak budak.kartus lah,ntah ape bnde lagi yg merepek meraban.tu yang patah semangat nak tengok blog kau.kadang kadang counter nak sampai dua.hape lah.entri ok,loading lembap,lastly aku tekan jek close.habes cerita.

5.Nuffnang@Heartbeat

location yg tak berape sesuai kat dalam blog.nampak berserabut.tu yg aku menci tu.haisyy.

6.Copycat

ok,aku rase ny yg paling aku tak suka.bukan copycat entry jek tau.kalau entry tu aku tak kesah lah kan sebab aku pun kadang kadang buat bnde same tu pun dengan izin penulis asal!kadang kadang diorang ny copy style blog lain.tade originality betul blog dia.tak best jek blog mcam ny,kan?



ada tak yang setuju dengan aku?angkat tangan!!!yeayy.ade penyokong!haha :D

love note : jom baca ini,wahai muslimah!

Thank You .

assalamualaikum!

kepada siapakah ucapan terima kasih ini ditujukan?jeng jeng jeng.saje jek nak buat saspen lah kot.biar lah konon konon korang akan tertanya tanya.cepat tanya kenapa aku cakap terima kasih.kalau betul aku belanja air masak.berapa korang nak.aku tak kesah.aku boleh bagi.air Dr Sukida lagi tuu.(ade Dr ke?) Memandai aje kan.

hari ni mcam mcam yg dah dibuat utk perubahan blog ni.cehh.berubah lah sgt.layout same jek kan.aku tak tau lah mne nak pilih layout lawa lawa.tu ler diri ny tak rajin kan sgt utk blogwalking.bukan hape.yg mane sempat jek.dah ade heartbeat kott sekarang.nuff pun iye jugak.then,ade FaceBlog TAUU.ewahh.bangga tak leh blah seh.

ok lah.punya lah pnjg aku bergebang.actually nak cakap terima kasih to iera afzu sebab buat tuto psl youtube music player!aku tau mesti korang dah lame ade kan.kirenya aku kan selalu tertinggal lah ny.sobsobsob ;'(

budak ny kan baru 15 tahun dah pandai buat mcam mcam tuto.aku?copy paste tuto org lain jek lah jwbnye.haha ;)

Aku Pun Nak Jugak....

assalamualaikum!

eh takyah nak menunjuk ngan aku boleh tak.aku pun ade lah.nak tengok.hambek ny.bagi puas hati semua org.pikir korang jek ke boleh ade?aku pun nak jugak amek port.haha :) 

ini bukan entri maki maki.bukan jugak entri marah marah.jauh sekali entri carut mencarut.hee :)
dah tu takkan ini entri yg bodoh semata mata?sama sekali bukan lah weh.baca dulu sampai habis.




FaceBlog



see?aku pun ade FaceBlog .dah nak cakap tu aje.hikhikhik :D

Saturday, March 12, 2011

Tetap Sama Tapi Tak Serupa Pulak ?

assalamualaikum.

apa khabar anda semua hari ini?sihat belaka.insya-Allah hendaknya.seminggu(budak sekola jek ok) cuti kan?ape korang punye plan?aku 2 minggu sebelum dah rncg baik punyaa.ewahh.gebang mcam hwk takde jek kan.ape jek seh.

Every Muslims Must Wear Hijab.Do You Know What Is It?HEYY.LOOK AT THIS KIND OF HIJAB:

beaded hijab


hasil google ?





egypt hijab.

mcm biase nmpk kan?


helloo.i don't wanna talk about hijab only.but the opinion about it,ok!we are muslims but we have different opinion about it.see the prove.

share your opinion okay.





NOTA KAKI :: MARI BERJOMHEBOHHH.thanks shira for this kind of sharing!










































Saturday, March 5, 2011

Akhirnya Ku TEMUI.....

assalamualaikum!

INGAT TAK ENTRI INI? Inilah lagunya.jom dengar.serious aku tengah gila layan youtube.


Kalimah Cinta

Artist: In-Team
Song Category: Nasyid 
 
Pepohon cintaku kian merimbun
Semakin dicantas makin bertunas
Tidak mampu mendustai hatiku
Rasa cinta fitrah manusia

Siapalah aku menolak cinta
Yang hadir di jiwa tanpa dipaksa
Hidup ini tidak akan sempurna
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa

Adam Hawa bercinta di Syurga
Angkara iblis terpisah menderita
Kerana cinta mereka setia
Bertemu di dunia

Dengan cinta kenal Pencipta
Dengan cinta kenal RasulNya
Kerana cinta kenal saudara
Bahagia keluarga
Oh indahnya cinta

Hidup tanpa cinta
Sengsaralah jiwa
Sengketa dan dusta
yang merajai jiwa

Di batasan cinta syariat terjaga
Tanpa keraguan tanpa kesangsian

Betapa sucinya kasihMu Tuhan
Betapa agungnya kebesaranMu
Diri ini mengharapkan cintaMu
Kekalkanlah rasa kehambaan ku
 
 
nota kaki ::jangan main GOLF=golongan orang lemah fikiran.err.

Baik Takyah Ade PAKWE Kalau Hidup Terkongkong.

assalamualaikum!

kali ini isu yang nak diutarakn memang takde kaitan atau segala bagai hubungan dengan aku langsung pun.takyah nak buat inferens sebab aku ade pakwe lah aku menulis mcm ny.sorry hokeh.aku budak sekolah tak main lah bnde ny semua.cehwahh.aku takde pengalaman sangat.jadi aku amek pengalaman orang lain untuk buat cerita. naseb korang lah kan.sesape terase aku tak nak amek kesah.


firstly kenapa aku cakap ade pakwe jek terkongkong?ade sesetengah perempuan aku tgok tlalu mgikut smpai pakwe KEAGUNGAN mereka smpy ape pkwe dia cakap semuanya nak diikutkan jek.nak ditaati sepatuhnya mcam dah jadi husband and wife.kalau yg tak kuat iman tu siap bukak segala aurat lagi lagi kalau pakwe cakap nak tengok makwenye free hair.sanggup lah siak.kalau aku dapat pkwe mcm ny dah lame aku pang laju laju kiri kanan.buat menyemak jek lelaki macam ni hidup kat muka bumi.

lepas tu.dah bukak aurat.kekadang terpaksa pulak pmpuan ny mnipu mak bapak semata mata nak sangat kuar dengan jantan KESAYANGAN yang konon boleh bagi segala bnda ada dalam dunia ny untuk dia.cakap nak kuar beli buku sekali jadi minah bohsia.call girl.kesian sikit kat mak bapak korang wahai perempuan muslimah sekalian boleh tak.penat jek menatang kw bgai minyak yang penuh.kw buat diorang mcm tu.

kalau kat sekolah tak boleh rapat hatta berkawan apatah lagi bercakap dengan budak laki sebab takot pakwe marah.lagi parah kalau pakwe jenis suka pasang mata mata.dan lagi tak syok pakwe satu kelas/sekolah yg jenis suka sangat perhati  gerak geri makwe dia.makwe dia pulak relakan jek diri diperlakukan sebegitu rupa.konon konon tanda setia.pooodaahh.bukan SUAMI ISTERI pun lah.takyah nak mcm tu sekali.sungguh aku pun naik menyampah.


jangan bagi nombor phone kat member lelaki.jangan keluar dengan lelaki lain wlupun ade kwn prmpuan ramai ramai.itu jangan.ini tak boleh.mcm gtu dilarang,mcam ni pulak ditegah.ehh mampos tak layan lah kalau aku.takat nak jadi pakwe jangan lah lebih lebih.belum tentu kawen pun.alangkan org yg bertunang pun boleh putus apatah lagi korang yang baru nak menceburi dunia berpakwe makwe.takyah feeling lebih sangat.kalau kita yg pmpuan ny ikut sangat cakap dia lepas tu dia blah ngan awek lain tak merana kw dibuatnya.sia sia jek kau ikut cakap dia selama ni kan.


penat lah wehh tulis panjang panjang.korang layan jek lah video nyh.lagi best kott.


nota kaki :: mcam BEST jek kursus BM tadi =)

Hape Ek?

assalamualaikum!

aku actually cari lagu yang liriknya mcam ny:

Gian Dah Tahap Gaban (:

assalamualaikum!

sebulan tak balik rasa mcam lain pulak bila mengadap FB,BLOG DAN YOUTUBE.lagi lagi Facebook sebab mcam banyak jek dah berubah.haiyoo.pening kepaloo eden.naseb baik isi isi entry blog ni tak berubah. tetap bermotivasi mcam dulu.orange tak pernah kurang dan lebih.tambah menarik adalah!cuma tak de lah mantul sangat macam baju sekola aku.kan?kan?lihat gambar ini :

petunjuk
 oren-pengawas
hitam-pengawas perpustakaan
putih-budak luar biasa


KAMI REMAJA HEBAT!10 A++ UNTUK KAMI.TETIBA AKU SEKARANG GIAN NAK LETAK VIDEO JE KALAU DAH UPDATE STORY.SO,ENJOY WATCHING THIS VIDEO...




nota kaki :: gembira horey horey sebab hari ni sekola lah kawan kawan!ade kursus Bahasa Melayu tuu ;)

Kem Kepimpinan Pengawas,PSS,PRS SMTJB di Kem Kaizen,Gunung Pulai,Pontian Pada 25-27 Februari 2011

assalamualaikum!

korang,aku mcm tak percaya kali terakhir aku balik rumah masa cuti hari raya cina bulan 2. lepas dari tu aku tak balik.curi curi bukak blog kat perpustakaan pun tak ada.baik tak.ewahh.mana ada org baik kata dia tu baik kan?betul!betul!betul! (ala ala upin ipin)

serious korang nengok dekat kad outing mcm tak percaya jugak.member member semua pon mcam percaya tak percaya jek.tiap tiap minggu aku ade program.kursus BI lah.sekolah ganti lah.lepas tu ade minggu tak boleh balik.kalau balik pun hari sabtu balik lepas tu hari ahad datang hostel semula.citt.poodaahh.malas aku.kalau mcam tu takde lah feeling balik rumah kan?

 Part 1
minggu lepas orang lain balik aku dan mereka mereka(pengawas,ajk asrama,librarian) yang lain dok bertapa kat Kem Kaizen,Gunung Pulai,Pontian.Kalau waktu cenggini untuk hari pertama aku tengah tunggu turn untuk night walking masuk hutan sensorang.mula mula feeling memang takut gler kot.lepas dah time aku tu.ahh redah je lah.mule mule takot lah gak.dengan hantu momok babi hutan segala bagai.tp aku tau ler kat dalam hutan tu msty ade jek abg abg coach and kakak kakak yg tengah tengok kami.dah lah aku rabun ayam.satu hapah aku tak nmpk. naseb lah.kena ler berpaut kat tali yg kami kena pegang sebagai panduan.dah lah lalu tepi tepi jurang.ade satu kali tu aku hmpir nak terjatuh nasib baik sempat paut dekat tali.kalau tak naya jek.sape nak cari tengah tengah malam gtuu kan.

org lain semua cakap ade dengar bunyi oink oink tu.aku tak tau lah sebab aku ny terlebih sgt kot deria kepekaan tu smpai tak dgr langsung.penat jek sape yg buat bunyi tu tapi rupanya aku tak dengar =.= masa nak masuk hutan mula mula tu ade ler yg bagi alasn lemah semangat ler,semput dan pelbagai alasan untuk skip kan diri.tapi hanya yang benar benar kronik jek terlepas dari aktiviti ny.dalam sorang dua jek kot.masuk hutan malam malam dapatlah atasi rasa takut aku.then we know how to appreciate the uses of our eye.aku no 69 kalau ikut giliran masuk hutan.tapi ariena yg no 67 dah bleh smpai dulu.

aku tak ke mana.just lambat berjalan.dah semua kena raba tali tu.naseb baik deria rasa aku berfungsi lagi.kalau tak,tak tau lah mcam mana.dah lah mata blur habes.serious.aku tak nmpk ape ape.dan untuk hari pertama kitorang tiap tiap kumpulan kena kumpul awlnya smpai 120 then dkurangkan smpy 90.kumpulan aku dapat 104.lepas ler tu.kump tak cukup pnjm lah dr kami :) kena interest 40 persen beb.kalau meniaga dah bankrap org tu kami kerjakan.name jek aku bndahari tapi tak guna sebab aku boleh tinggal duit kat tempat kitorang duduk waktu briefing night walking tu.sia sia org semua bengkek ngan aku.yes,it's my fault.tak salah kan mengaku salah.kem kaizen unik sebab dia bagi duit mcam juta ria untuk plus minus markah kumpulan.


Part 2

esoknya pukul 5.15 gtu dah kena kejut sebab nak solat subuh jemaah.alangkan dekat hostel pun aku bangun 1 jam kmudian(6.15).aku pagi tu kemaskan diri then solat subuh siap ade kuliah lagi.kalau kat hostel punya kuliah aku hentam bbual tak pun aku bntai tdur smpai habes kuliah.tp yg first kuliah ny aku dengar lah jugak walau ade masenye aku terangguk angguk macam burung belatuk.haha.then,riadah.mase tu lah ade nyanyi lagu kata sang ulat bulu....lps tu kena lompat lompat.kumpulan kami kena bayar AK 50 sebab ikatan tangan putus.hambek kau bala datang sebab charge interest tinggi sangat.

main sungai acid.smpai tengah hari.dia bagi tikar kecik then kena lah seberang sungai yang konon konon ade acid.kena lah lintas kwsn berpasir a.k.a acid river tu smpai ke penghujung.tikar tu dia potong petak petak kecik.kami kena berpegang tangan dan berinjit injit untuk smpai ke seberang 'sungai' .mase tu kumpulan aku dah nak menang,tapi 'arus' kuat tu yang kalah.kitorang kena mula balik dari awal.akhirnya smpai jugak ke akhir walau tak juara.moral of the story is memang semua orang tak suka nak nengok kalau kita nak berjaya.

petang pnjat gunung pulai.best.lalu laluan berair.even agak bahaya.sebab ade tumbuhan yang berduri.dengan tahap kecerunan 70 darjah.kehausan dan kepenatan tahap melampau.mlm pulak ade program kebudayaan.aku kena jadi penyanyi sengau nyanyi lagu twinkle little star.then ade titanic.wktu ny paling getir.tiap tiap kumpulan nampak sangat nak menang.ketua bisu tapi boleh nmpk.anak buah yang dipimpinnya pulak buta dan tak bisu.masa nak bawak anak anak buah ke tempat yang dituju tu anak buah dengan sesama anak buah tak boleh bersentuhan langsung.


begitu jugak pemimpin.tak boleh sentuh langsung anak buahnye.kumpulan aku kalah.nak buat cmne kan takde rezeki. :(

Part 3

kitorang kena lalu halangan berair.tapi mcam skema jek.baik aku panggil game main lecak lecak air.best sangat.basah basah kan badan.lastly kitorang kena golek golek atas pasir(golek tepung) then 'digoreng'(main kat air kolam).best doe,sangat!inilah akhir nya program kem kami.lepas tu kan masa majlis penutup kumpulan persembhan aku dapat no 2 then untk team dalam kem no 1.kumpulan persembhan dan kumpulan kem berbeza.alhamdulillah.kem ni banyak aku beljar.thanks,coach!


nota kaki :: janggal pulak rasanya setelah sekian lama tak update blog.eh,jom tengok gambar kami.anda pasti jealous.


Friday, March 4, 2011

Tengok Video Ni Kalau Waktu Otak Tengah Waras Aje Tauu !

assalamualaikum!


hey hey.boring tak korang nengok latest post blog aku tu asyik yang same jek dekat sebulan lebih.lame kan aku tak balek.hokehh.ny nak post new video tapi bukan nak popularkan mereka mcam entri ini. ambil iktibar dan pengajaran tau.cehh dakwah kat org tau.kat diri sendiri tak lepas lepas.(nasib baik sedar diri,kan?)







nota kaki :: nilai sebaiknya intipati video ny (: