Posts

Showing posts from November, 2016

High payment, high risk !

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
 assalamualaikum!

Alhamdulillah dah 21 November 2016. Tak lama je lagi weh bulan 12 dan 2017. Percayalah bulan 12 nanti belum tentu aku update blog haha. 
So banyak jugak nak cerita. Well I write when I have mood. Since my life is a routine so no need to write everyday. Hari Isnin - Jumaat pergi kerja macam biasa. Jawatan Customer Service Costar Agencies buat aku macam kena gali segala nota Logistik. Walaupun hakikatnya Logistik pun aku tak pernah belajar. Kena gali balik nota Geografi dan kenal macam macam negara. Tapiiii seronok weh. Serious tak tipu dan tak bohong. 
Contohnya Le Havre, Spain, Melbourne bukan dekat Aussie je ya dalam dunia ni. Negara lain pun ada. Dekat company ni aku belajar banyak sangat benda nak nak part export. Sebabnya semua customer yang deal akan request nak shipment date bila dan sekian sekian. So, baru aku tahu apa function VGM @ LOA (Letter of Authorization). 
Korang boleh Google. Mostly shipping company memang bole…