assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Friday, January 13, 2012

Pendapat aku tentang lagu nie,memang meaningful habes.boleh buat aku menangis pulak tu ;')

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!


okeyy fine,aku nak ulas rangkap by rangkap pasal lagu nie.

Vitamin C -‎ Graduation (Friends Forever)



And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
And we would get so excitedand we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

[1]
As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

[Repeat 1]

La, la, la, la:
Yeah, yeah, yeah
La, la, la, la:
We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

[Repeat 1 (3x)]



part merah-
aah kan time umur 25 kat mne la kita semua kan kengkawan?hidup lagi ke tak.? dah kahwin ke belum?kalau dah kahwin berapa anak?nie umur kita reunion tau.hihi ;) tahun 2011 tu takkan kita ulangi dan kita dah pun tinggalkan >< so,ape bnde nak buat time tu je la kan.korang nak kentut,sendawa,berbual kambing hatta berbual kencang ape pun time tuhh je la.tapi,kita tetap akan hang out sesame walaupun kita tak study same tempat nanti kan ? i really hope so :D:D .bila on phone memang excited sesama sendiri sibuk nak bercerita perihal masing masing kan ?memang kenangan tuhh semua umpama wayang free terlayar depan mata aku , kekadang boleh senyum and gelak sorang sorang sebab korang ! kadang kadang rasa nak menangis pun ada.




part purple-favourite part aku !





aku suka gilaaa part nie.yeahh,hidup perlu diteruskan.tetapi hopefully masa masa yang kita luangkan bersama tak terpadam dari ingatan.masa sunway,masa tidur,belajar,makan dan masa gosip sesame . jangan la dilupakan tau !ha,lagi satu,most best luangkan masa dengan korang bila berangan part kahwin and masa depan.huhu.terserlah kegatalan memasing masa tuhh.nak suami macam tu la.macam nie la.ntah ape ape je kan ? hehe ;) tapi walaupun kehidupan kita berubah,kita akan tetap Best Friends Forever kan ?






part kuning-
kalau kita dah ade kerja bagus bagus,duit banyak banyak,kereta berderet,orang gaji bersusun susun,isteri ramai(ehh?) . jokes kita dulu still a jokes ke mcam angin lalu je?ingat lagi tak bnde bnde yang korang pernah belajar and ajar aku kat sekolah?time kita nakal nakal tak ikut school's rule?agak agak korang boleh ingat lagi tak?jeng jeng jeng.kita wait and see je ha!this is not a goodbye okayy.aku baik,mana ada langgar peraturan sekolah nie semua.hhe :)) *mata ke atas tangan ke dada.


part jingga-

yes,aku selalu tertanya tanya boleh ke cabaran hidup dunia realiti sekarang aku hadapi?aku takut sangat tak boleh.hmm.dunia tak sekolah.dunia org org dewasa.dunia yang semua nak duit.#nomoney,no talk.orang cakap dunia nie kejam.tapi dunia nie...aaaa.entah la!apa jua memori silam yg pahit pernah kita lalui semoga memberi manfaat untuk hadapi dunia akan datang.those sweet moments yang kita pernah ada semoga terlekat kukuh dengan gam gajah!





#silaturrahim till jannah#




thanks pada penuju lagu nie.si cantik manis :) siapa tuu?nanti aku bagitau korang ye.

No comments: