Posts

Showing posts from September, 2019

Aku Pergi Wedding Orang India Dekat Temple

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
 Assalamualaikum!

Haiii semua oranggg :) aku nak bagitahu ni yang aku dah pecahkan rekod kehidupan aku sendiri dengan masuk temple untuk pertama kalinya pada 1 Sept(Sabtu) dan pergi wedding orang India. Sebelum sebelum ni selalu pergi majlis nikah kawan kawan Melayu je lepas tu kira dah hafal habis la majlis diorang camne. Ada officemate aku yang invite the whole office untuk attend majlis dia. Tapi aku pelik sikit la kalau kita kan majlis nikah tu macam belah perempuan, lepas tu resepsi belah perempuan dan laki laki. Tapi kawan ofis aku ni dia terbalik, nikah belah lelaki resepsi belah perempuan je macamtu. 

Aku guna istilah nikah supaya senang faham la. Aku tanya dekat kawan aku memang perempuan yang akan pergi belah lelaki ke ? Diorang cakap taklah, memang perempuan pun selalunya yang dikunjungi lelaki. Tapi mungkin pengantin ni ada sebab kenapa majlis kahwin dia buat belah lelaki dulu. 

Masa ni aku baru balik dari kerja malam,Airish yang pick up…