assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Sunday, June 20, 2010

Eh eh ape yer??

Assalamualaikum...

haa...ny mungkin last entry aku sebelum balik ostel..ye jek kw ain..!!hee :)
ye kot..haa..skrg nyh..widget di blog aku pon dah bertambah..tmbh lawa+cantik=berseri-seri mcm gelang emas mak joyah[tu lg dasyat-sebatu lagi dah nampak]..kiikii... ;)

aku nak lek ostel ttbe jek nk cter byk bnde ary nyh..ewahh..mcm la lps nyh x lek uma agy,kan??yer lah..even lek tiap mggu lom tntu smpt..kan??kan??alahh..smpt kan jek lah nnty yer.. (",)
fyi,aku wat blog walking td,n jmpe org nyer widget yg best2..tuh yg nak wat gak uh..jmpe mmber TIJB nyer blog skaly..aku follow dyeorg..Atiqa[dak 4 k2-sme course ngan aku],Effa si pink[budak ny memg gler pink sgt2.........] x cy??g lahh blog dyer..omg!!si pink yg memang gler pink..bhaaaa :) sory yer dear..

alamak..ttbe aku lpe nk tulis sal pe..short term of memory lol...huaahuaaa..oh idea oh idea..d manekah engkau..alamak..aku lari nyorok la woii...ok lah..mslh nyer,,aku tade chatbox aje..spe leyh tlg msokkn??ermm..

Wassalam...

Friday, June 18, 2010

Yeayy...!!!

assalamualaikum..

entri kedua untuk ary nyh... :) ahaaa :) npee aku hepy nyh??haa..sbb sbb..aku dpt beg sekolah baru..ily lah mak!!mak aku belikan beg wrne itam..senang law kotor,x nmpk,kan??kan??alasan la kw ain..lg 1,aku da dapat widget budak comel+selamat datang..HAA...comel+kiut,,taw!!

secondly(ktiga lah!!)..aku nk lek ostel!!huu..best nyer..x sbr nk jmpe korang kengkawan..nk prep,,nk tdor dorm..nk mkn kat dm.nk jpe cgu nani yg bru kawin-selamat pengantin baru,my dearest teacher.!!tp agk seram nk mnunggu result exam..mcm byk jek yg aku gagal :( ??nta..alaa..cube lg ye..tp permasalahannya..aku x siap hwk lg lahh..cm ner nyh korang?ermm..redha je lah..hee =)

skrg nyh,tgh nk dgr lagu  Teman Sejati by brothers kat FB.Dedicated from Syazmeer untuk ex tsni..hmm..nyh one of favvy aku..da lme cr tp aku x aw tajuk..thanxz syazmeer!!law korang nk dgr gak search jek eh kat Youtube..haa..jgn syok nengok bnde lain..mlm nyh nak tgk tv citer Janji Kekasih..mcm best.even aku balik tiap2 mgu,ary jumaat mlm aku ade tuition add math.so,ta dpt nak nengok cter uh la next week unless kls dbtlkn/dtunda...daa..nk g gosok baju arh n kms brg utk ostel..

p/s:ade link x utk blog nyer template yg wrne Hijau...??



What A Day.....(:

Assalamualaikum...

Hmm....semalam dah start wat kerja sekolah..Memang banyak..tapi,dalam banyak2 pon still sempat curi masa untuk g cc hangout 3 org mcm dulu2.kitorang pon skrg memg da jrg dpt spend time sme2...:'( aku busy dgn hal aku n dyeorg pon sme..law aku free,dyeorg x...bgtulh sbaliknyer...x per2..hari2 jmpe t boring lak an *nak pujuk aty jerk nyh..G Giant beli test pad n pen hitam[utk wat hwk esei Chemistry]...then,cm byase..smbl bjln mulut x hnti bgrk,bcerita,bergosip..heehee:)kitorg memg x leyh jmpe memg akn jd mcm geng BJP[bedah,joyah.peah]ermm..spe tuh??nta,aku pon x knl!!tp Amalina ckp memg ade geng nyh kat TIJB,nta lahh aku mls nk cmpor..Hajar pon memang nak g dobi utk hntr comforter.ahaa..=)skali tgok...da mcm nk lari rumah pon ade..ye lah..dengan beg bsr..tp...awas!!jgn slh fhm taw..ehee...;0..byk bnde yg kitorg borkkn and citer lme2 yg aku ptot tau[ske jd penyibuk tau..x lah..ambil berat..hmm..konon!!kalis lak]..oh..btape ktgglnnyer aku!!hee... (=_=)..cter da basi tp aku bru tau..hmm..cter pe tu??biarlah rahsia..

Balik dr jalan-jalan..aku n Susi singgah rumah Hajar...otw balik,kitorang trsrmpk lak dgn Wan[mmber aku n Hajar mce skolah rndh,Susi skola Tg Puteri]..dr jauh,nmpk cm len..hmm..berubh rupe..tapi..dah dekat bru cm..ahaa... btol lah tu org nyer..mak aihh..jauhnyer bjln dr Kg Melayu hingga Majidi...??ske aty dye lahh..kitorg x amek port..nk jln smpai bndr pon x per..smbg jln lek..at last,smpai gak umah hajar!!oh my..kpnsn aku!!tape,,akhirat lg pns..btol uh!!then kitorg bork n then blik uh aku sggh uma Susi pdhl jam da pkol 6 lbeyh..hmm..cm Susi kater:kw nyh nk myygh jek..x aw mlu ker..perghh..aku wat ala2 nk mrajok..tp kjp jek..aku myggh n mnx tlg dye wat kan hwk math mode aku..yg tjuk f3 aku dah lupe law cgu Fazly cgu math aku mce f3 tau..of coz dye mrh!!hee..soryy yer cgu..seb bek dye tau buat,,thanxz dear :)..ily lahh..

Mlm uh..ta tau nper,,ttbe jek aku pning gler..siang td ok jek cume selesema n batok2 ajer..tade pon pneng cm mlm td..plus,aku muntah2 agy smpai da tade pe yg nk dmunthkn..tp yg tau adek aku jek..aku mnx dye amekkan air oren n panadol..tp x aw lahh..npe still x ley tdo even dekwa dah picitkan kpale..lastly,aku bangun n g tgok cter Noktah Erna..hhmm..nk bgon pon rce cm nk mlayg..tp control..huu..still muntah2 tp try kuatkan diri..then,,tdo even payah..

Hari nyh..aku bgon pg wat keje sikit n sempat jalan2 bukak web cerita cerpen online  n memang best pon..Sebenarnye..aku pernah bercita-cita untuk jadi novelwriter tp,blom berkesempatan n tiap kali mula menulis mesti idea aku tu terbantut..tu yang payah uh..Insya-Allah,suatu ary nanti!!Kalau ada rezeki..hmm..bukan senang nak jadi penulis novel yang baik mcm Fauziah Ashari,penulis Ombak Rindu[khabarnya..novel kedua yang bakal difilemkan selepas karya Ahadiat Akashah-Lagenda Budak Setan(ny pon prnh bce,tp filem aku lom tgok!!)]hmm..siape lg yg terbaik??cth nyer;Dina Najat(Seteguh Kasih Aina Najihah-menyentuh hati n mengajar tentang erti cinta sejati),Damya Hanna(novelis remaja yg selalu wat cerita best gak,antaranya-Sepi Tanpa Cinta),Siti Rosmizah(Andai Itu Takdirnya-mmberi byk pengajaran dan tentang realiti sebuah kehidupan)Ummu Anas(penulis bebas majalah Haluan)..itulah serba sedikit tentang novelis kegemaran yang menjadi pujaan hati..ewahhh...tp,sbnr nyer rmai lg..tp mls lah nk list kan satu2,,hee;)sorryy yerkk..bg aku novelis yang terbaik mmpu menimbulkn rase ingin tahu dlm pembacanya,penggunaan ayat yang baik,dan pengolahan cerita yang mudah difahami..bukan men hentam kromo jek!!Paling penting,penulis yang terbaik mampu memberikan pengetahuan sebanyak mungkin kepada pembacanya melalui karya yang dihasilkan..Mampukah aku??Belum kott.....

Wassalam...

Wednesday, June 16, 2010

Hmm..Sambung Citer..

Hmm..tdor uma mak cik dr ary isnin sbb ade tuisyen Fizik.First2,ta nak tdow tau!!Tpy,,dsbbkn ade kls smpai ary Rabu,means tiga ary bturut2 lah kan..So,utk mengelakkan pembaziran duit minyak mak aku,aku pon tdow lah sne.. :) Alah,,korang pon faham kan ekonomi tengah gawat la nyh,,jadi kena praktiskan amalan berjimat cermat..Huu..jadi pakar ekonomi lak aku..Ehee..saja cuba!!Agak2 law g interview..lulus ta??Ahhaa..mungkin sahaja orang pertama yang di REJECT!!!Haaaa.....padan muke kw ain!!

Ok...sudah2 lah tu mmbebel..Ta abez2 nk melalut dak nyh..Memang nyh..tengok tu..melalut lagi..Ok..mlm tu dmm..Tumbang trus..X leyh bgon..:'( naseb baik my lovely emak ader..Tapi sian gak kat dye sbb dye pon dmm..Ade chemistry nyh!!Mungkin sahaja bonding antara molecule,atom n ion2 kami terlalu kuat,kott...ape aku merepek ny??

Jadi,,mak tlg picitkan kepala dan aku pon yg selama ny agak liat nak minum air masak...teguk air masak banyak2 mlm tu gak..ye lah,,tekak dah kering beb!!Mcm kasar jek ayat aku nyh...mengong sudahh...Mlm tuh..pehh..aku rce cm sush gler nk tdow!!Dgn suhu badan yg melampau panas.. T_T
Tidow pon ta nyenyak sangat tau!!Tape,,mcm kawan yang namanyer Fazilah[one of my besties too]haa..dye ckp..ujian tu sakit dari Allah..smoga sakit ny dapat mengurangkan dosa yang makin melambak nyh..Insya-Allah..

Second day..g kls cm byase..Mlm yg len dr byase ckit!!Haa..knape??Sbb pakcik and makcik dari Nilai smpai..Rindu dengan anak2 dye yg comel!!Da lme x jmpe..Anis,Amira n Adam yg comell!!Rinduu same kamoo...
Ny lah myra..kiut kan??Sory,,x dpt upload sume pic akak n adek dye coz x der dlm smpnn aku.. (",)

Third day[ary nyh la tu],,kls mule dr kul 1 smpai kul 3..Ohhh...malunyer!!Cgu swoh wat 40 soklan Fizik tapi aku hanye btol belas2 saja..Malu lahh nak cakap..Yang len sume dapat 20 ke atas..Alaahh..memang lah..aku ade yang lom bljr!!Plus,,dyeorg tru bku cgu...Aku tru gak,,tp x kire yg tiru tuhh... aku kire yg btol yg aku wat sndiri..Hm..mcm ner kiteorg ley mniru??Plik kan??Diam2 sudaa...Nyh lau my mum taw msty dye mrh!!Kw nyh ain..cube rajen sikit nk wat Fizik uhh..OKK..TANAM SEMANGAT BARU!!CAIYOOKK...JANGAN HANGAT-HANGAT TAHI AYAM..hmm..SEMANGAT BARU!!

Petang tadi lek dari uma mak cik kul 5 lbeyh..ta ingat laar...kul bpe!!hmm..mcm org nyanyuk!!ierkk :p..my mum ngan atok kecik[panggilan untok atok pmpuan] n uncle yg dr nilai tuh..g tgok atok sdare aku kat HSA..sian dyer.. :( sakit strok..pray for him..aku pnah g tgok skaly saja..x smpai aty seyh..:((

Smoga cpt sembuh yer..

Aku pulak??Countdown untuk naik skola..mcm hipokrit tapi btul lahh kenyataan yg aku nk wat nyh:i miss you my hostel!!!haa..x cy kan??tapi..btol sygss..n most of it dalm sebok meng'countdown'[bhse rojak] tuhh..aku still ta siap homework..skrg masih tawaf keliling Facebook n updating blogging..sambil dengar lagu n blog walking..ntah lah..ble g kat blog nyh..aku rce trsntuh n bgaikn trsntuh hati..serious!!=)

Ok lah..the end..


p/s:thanxz for the visiting and following...sorry andai blog ini 'biasa-biasa sahaja'

Fuhhh!!Demam...

Dengan nama Allah yang amat pemurah lagi Maha Mengasihani...
Assalamualaikum...hmm..countdown untuk naik sekola nampaknyer aku nyh..Alamak..homework x siap lg..
Huuu...spe nk wat kan..Ermm..bru lek dr uma mak cik yg kat Seri Austin tu.. :)) Hepyy..sgt!!Cerita len kali leyh x..???Not in a good mood right now.. :( Aku dmm..dr ary isnin mlm selasa lahh..:'(..Nasib baik emak ader..Hmm..ok lah dear,,i tell u later..!!

Monday, June 14, 2010

Perasmian Blog

Assalamualaikum...

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim,saya pemilik rasmi blog ini dengan penuh rasa suka,gembira dan berbahagia[cmpur la sekali dengan perasaan bongkak,riak,ujub,tkabur-hheee:) men men saja] merasmikan pembukaan blog rasmi saya ini...Kepada pengunjung-pengunjung sekalian,terimalah entri pengenalan yang pertama dari saya.Oops...kata ganti nama yang seterusnya digunakan ialah 'aku'.Ok??

Aku pernah terlibat dalam hal "blogging" nyh waktu dulu tapi terpaksa dihentikan kerana kemalasan menguasai diri..Tapi,entah kenapa sekarang ny macam rajin lak nak curhat [ ala,yg cm dlm diary uh] :)..Untuk 1st entry, i want to tell you about myself[english pon bleyh haa??]...




Haa....inilah aku!!!

A bit of story about me:

♥♥nme dlm ic Norain Ismail,,friendly call as Ayien okeyh??♥♥
♥♥tgok dunia : 4/4/94♥♥
♥♥so,,age aku 16 kot...ahaa!!♥♥
♥♥aku skola kat tijb [smt johor bahru]♥♥
♥♥aku amek business study :)♥♥
♥♥tinggal di aspuri teknik jb♥♥
♥♥ble dah bsr nk sgt jd cgu bhse inggeris n penulis novel,,maybe.. :O♥♥
♥♥sgt mmbnci pmpuan gedik mcm ****♥♥
♥♥sgt ske mkn mknn emak♥♥
♥♥sgt ingin mengulang tayang memory d form3...impossible,huh!!♥♥
♥♥sgt sukakan HIJAU!!HIJAU DAN HIJAU!!♥♥
♥♥pndiam pd org yg x knl/x rpt tp ble dah rpt....hye tuhn yg thu!!♥♥
♥♥ex skmb n smk tsni...♥♥
♥♥sgt ske brcakap tnpa hnti!!!eheee =,=♥♥
♥♥ade 2 org kwn yg memg bek gler ngan aku♥♥

 Haa.......ny lah mmber yg selalu menyokong pe jua kputusn yg aku buat...IMY!!INY!!ILY!!Only god knows how i felt when i am far from you...May friendship last forever!!

Lagi satu,,x lpe gak kat member form 3UM yang sentiasa di aty ku:


         Hmm....leyh nmpk x...??Wat je leyh k...Heee(",)Untuk paparan yang lebih jelas sila klik  Facebook saya..Boleh komen komen gambar dan kenal mereka yang dalam gambar ni jugak!!!

Aku syg korang sgt2 k..Thank you!!For giving me the best of my life...Susah nk cr mmber sbaik           korang!! Law nak citer tntg sorg2 pye jasa kat aku..huiih..pnt lah jari ny nak mnaip jwb nyer (^_~)


Okay..setakat ini sahaja dulu ..Teruskanlah setia untuk melawat blog ini!!Dan jangan lupe untuk drop komen dan cadangan bernas anda ye!

Wassalam....