assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Sunday, February 23, 2014

maybank bayar balik kredit aku?

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

aku tak tau aku macam nak tahan sabar dah tak boleh.tapi yang pasti aku nak maybank bayar balik kredit aku.berkali kali aku call customer service centre balik balik dia cakap busy . ehhh kau ingat aku tak busy ? nak kena lempang ke sekor sekor.

aku urgent lah gilaaaaaa apehal maybank2u aku tak boleh bukak.kau ni maybank memang mintak maki aku ke apa.bayar balik kredit aku.aku bagi kosong bintang ahh gini.low service ! sekian sekian sekiannnnn

Saturday, February 22, 2014

aku tak boleh tidur lepas tu aku rasa nak update pasal Penang Trip ;)

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 assalamualaikum!

haaa aku tak boleh tidur.ni aku nak masukkan gambar gambar masa sem 1 yang lepas aku pegi Penang Trip Kelab Fotografi yang anjurkan.tak lama 3 hari dua malam je lepas tu bayaran tanggung,makanan ditanggung jugak,hotel pun sama dah termasuk dalam bayaran,lepas tu kitorang kat sana siap ada workshop dengan Canon.kelas kau jahhhh



haa ni masa first day kitorang kat sini.aku pun lupa gambar ni aku sesaja buat candid ke memang candid.kitorang jenjalan area Georgetown buat street photography.phewww sejak bila pulak aku reti minat benda ni.yang pasti aku suka gambar ni hhahaha.




haaa inilah gambar yang acah acah street photo.tapi yang pasti bukan aku yang capture sebab gambar aku capture semua buruk :'( ni hari kedua berjalan sejauh 10km dah memacam benda sepanjang aku berjalan aku nampak.foreigner,orang tempatan melayu cina india lepas tu yang homeless pun ada jugak( abg canon kata jgn ambil gambar diorang macam tu menampakkan negara kita tak best ) . orang pelik je tengok kitorang jalan ramai ramai gambar engsel pintu pun nak tangkap.kemainnn..!


haa ni nurul ye anak anak.sebut betul betul okay? alahai kesian kucing tu kena tembak dengan kau nurul :O






haaa ni lagi contoh contoh street art.dekat Penang ni best dia ada macam besi besi tu cantum jadi gambar lepas tu bila capture pap jadi cantik terus sampai bila aku tunjuk orang diorang ingatkan lukisan padahal gabungan besi besi.lagi best ada lukisan lukisan mural dekat dinding yang smart bukan main aku cakap korang yang intelligent super brilliant.wahhh pujian melambung ni.






okay ini aktiviti kitorang time petang.pegi Muzium Baba Nyonya ke apa tah nama dia aku pun lupa.tapi dekat sini best sebab kau boleh tengok memacam benda yang dari zaman atok nenek kita belum lahir lagi.kira macam dari zaman maharaja cina ke apa pun ada jugak.cehhh gitewww aku punya ayat.baju tidur,bilik tidur,almari diorang ke apa ukiran semua unik.aku bila masuk je macam jakun lepas tu macam semua benda nak pegang.nasib dia tak bagi pegang kalau tak ada je yang aku nak angkut bawak balik rumah.







hari terakhir pergi menjelajah Bukit Bendera.aku ni kadang kadang datang sengal aku ingatkan dinamakan Bukit Bendera sebab banyak bendera ke apa.rupanya tak memang nama dia cemtu ahh.tengok Alin(kiri) dengan Sirin konon pose comel.ingat aku melting ke apaa ? ehh emo 





Alin cakap dia nak bela bawak balik dinasour ni.dia nak bela sepasang jantan dengan betina kalau boleh nak jadi penternak dinasour yang berjaya.tapi aku cakap "tak boleh,nanti orang tak kenal mana kau mana dinasour"

tup tup dia post cemni lagi orang tak dapat bezakan mana Alin mana dinasour kan ?








Bebudak ni cakap post kena ayu tapi gempak.aku tukang tangkap kan jek.sebab aku dah ikut workshop canon aku rasa gambar ni jadi cantik hasil kreatif aku.muehheee.

*peace*

Hamboiiii kemain memasing

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

haaa ni dia aku nak share tips pasal online shopping.aku sejak dah besor ni makin suka pulak online shopping sebab kekadang aku rasa benda tu murah lepas tu macam impossible jek nak dapat dekat Tesco tkpun Giant.ehh

1. kau kena rajin survey apa barang yang kau nak.lagi lagi survey harga,buat comparison.

2.kau kena tanya kaw kaw punya dekat owner online shop tu.lepas tu kau tanya soalan bodoh sikit la nampak sikit kau noob.jangan melebih lebih aku pulak yang tampo ko karang.agak agak dia malas nak jawab dah kau tk payah beli dengan dia.

3.kau kena tengok feedback customer dia.kalau owner tu baru je dalam dunia business lagi laaaaa memacam soalan kau kena tanya dia kalau boleh macam main tarik tali kau nak taknak beli la.
cth. ; kenapa awak nak meniaga nak cepat kaya ke ?
       ; kenapa awak jual murah,original ke ni ?(gadget)
       ;saya ni tak pernah beli online cemana ye caranya ? 

4.lepas tu kau beranikan diri nego harga.sebab bab nego harga ni diorang paling malas nak layan tapi kau try je buat.kalau dia cakap "sorry,tak boleh lah" haaa kemain baik siap cakap sorry ni dah kira bagus.sebab dia sudi layan ko sebab kekadang ada je owner shop bila mintak nego terus sunyi kesepian di malam hari.

5. kau dah pilih barang lepas tu macam biasa kau whatsapp ke pm dia kan.kau tanya soalan yang macam sengal sikit.
cth 'misliah kedai baju terpakai!'

lepas tu kau whatsapp la cakap " eh hai awak jual monopod ke " 

haaa kekadang diorang ni macam angin jugak kalau kau salah mention produk diorang.tapi yang mana rajin akan betulkan apa yang kau silap.

6. jangan mudah tergoda dengan 'dear,syg,honey,baby'
ape kebendanya nampak nauuuu fake baru whatsapp dia dah nak berkata kata manis macam ni.pada aku owner shop cemni fake gilaa lepas tu sibuk nak orang beli produk dia je.bersaya awak ber I You ke apa dah memadai kot.


ha ni dia jek kot.tapi aku memang suka owner shop yang jujur lepas tu orang tanya apa dia layan jek.even soalan aku kekadang macam haram kesabaran mintak diuji.tapi kalau aku whatsapp org tu maknanya aku serious.kau taknak layan aku tkpe aku pun taknak beli.
apa ada hal kan ?