assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Friday, April 29, 2011

Kembar Maria Elena!

assalamualaikum!

ala..comelnye kakak aku mcam Maria Elena,KAN?





 HEHE....

Saje jek nak gebang dia kakak aku.padahal takde kena mengena pun..

tapi,jom scroll bawah


alahh...tengok aku khusyuk sgt ke?hehe :D
 tapi,kan sebiji sejibon serupa serumpun kan kawankawan?

sumber dari sini......

Tuesday, April 26, 2011

Jangan Bersedih Lah Kawan Kawan

hye kawan kawan yg comel :D
assalamualaikum!

seperti yg korang semua tahu,aku dok sebok bebel sebelum ni tak lain tak bukan pasal Rancangan Perniagaan(RP) untuk subjek Pengajian Keusahawanan(PK).budak Teknik JB or teknik yg berkaitan jek ada amek subjek ni.
kalau KORANG nak tau,selain PK.kitorang AMEK gak sbjek PA.

so,aku rasa 1 malaysia tau yg kitorang jugak ade keje kursus PA&PK.

2??yes,mula2 rase susah then bila dah buat yg akaun senang lah jugak.

sbnrnya keje kursus PA tak WAJIB.cgu dok sebok suruh kitorg pikir nak buat ke tak.aku mula2 tak nak then hasil dorongan TAT aku buat jugak start hari isnin hari tuu MINGGU NI JUGAK AH.



nak dipendekkan cerita kitorang bgtau kputusan kat cgu lmbt tntg nak buat or tak.

dan ade antara mmber aku ni dah buat 70% HASIL USAHA SENDIRI dengan TANYA MEMBER LUAR.AND SO ON...KITORANG SALING TOLONG MENOLONG LAH KAN.

AKU PULAK BARU BUAT DALAM 20% jek...so.aku a bit sedih.kesian kat kawan2 aku yg dah buat banyak2 tuu..LAGI SEDIHHH!!!

sebab?tadi TAT&ARIENA bgtau cgu psl kitorg nak buat tu.tapi cgu kate,we are late.!!pemantau utk sekola TIJB patut dtg mggu lpas tapi cgu dah knfrmkan dgn diorg yg skola kitorg takde yg buat.

so,we lost the chance.then of course mereka sedihh.la tahzan kawan kawan,tau!

ANGGAP JEK APE KITA DAH BUAT SEDIKIT SEBANYAK TU SEBAGAI PROSES PEMBELAJARAN.

ALLAH ADA.ADA HIKMAH DI SEBALIK SEMUA INI.INSYA-ALLAH.LAMBAT@CEPAT KITA AKAN NAMPAK JUGAK.

Sunday, April 10, 2011

Nafsuku Terkawal Akhirnya.........

assalamualaikum!

orang lain update sehari 20 entry .aku setahun 20 entry.haaa..cmne ni?cuba cite cuba cite.blogger kurang tegar ke hape tuhh namenya.ahh.tak kesahlah.

manusia ade banyak nafsu.kau yang baca ni sudah tentu kena penuh bernafsu baca entri aku kali ini.sebab aku dah penuh bernafsu bercerita tentang nafsu aku ni.nafsu ape tu yang membuak sangat?sampai nak tumpah tumpah keluar?sampai susah sangat nak tegah?sampai susah sangat aku nak jinakkan?
kita tungguuu.......... (konon suspen lah kan)
 
hey hey people!aku happy sebab tadi siang dapat jalan jalan kat Angsana.gila royan aku kan nak beli benda baru.nak gatal gatal kan tangan kuar kan duit.aku memang gila babi sukkkeeeeeeeeee dengan shopping korang tau tak.rajin berjalan pun iyee jugak..




balik sekola lepas buat jualan tu dalam kul 2 lebih.pergi makan.then ajak mak aku jelajah Angsana.ngantuk and RP yang ada kita lupakan sebentar ye kawan kawan.aku cakap ngan mak nak pergi beli buku add math.cehh.sebenarnya nak cakap ngan korang aku rajin lah kan nak beli buku segala bagai.haha :D
*tak baik riak* istigfar...sila muntah sekarang.ini nasihat pakar makanan ringan import dari negeri cendana.whaha.ape jek aku ngarut kan.

aku tak tau lah kan kenapa aku ni memang suke gila babeng dengan shopping.naseb baik aku sekola dan tak kerja lagi.lampin pakai buang pun mak aku yang support.*malu kejap*kalau aku kerja sendiri aku rasa gaji aku dapat tak kesah lah barang tu dah ade satu dua je ke kat rumah@kat rumah aku dah ada berkoyank koyan.aku still nak borong jugak benda tu.tak kesah lah,benda ape pun.

aku bagi contoh mcm aksesori rambut mcm hairclip ke hape ke.kat rumah dah berkoyan koyan.bila kuar nak jugak beli yang baru.naseb baik mak aku tak tau.kalau tak naya aku. =.=
kalau kerja,habes gaji aku beli benda alah yang aku nak jek bukan buat benda berfaedah punn.macam sengal pun ade jugok.

sebab sekolahlah kott yang membuatkan aktiviti shopping aku ini agak terbatas.kalau tak,habes makcik cleaner Angsana tu nampak aku every weekend sebab kayakan tauke kat sana.tak gitu auntie kan?kan? *angkat kening Ziana Zain*....

so,tadi aku just beli buku(seperti yang digebangkan) birthday present mak aku(12th of April) berupa kad and cawan spongebob.sekali sekala aku berbelanja lebih tak slah kott..berbaloi baloi.=.= (padahal selalu betul belanja lebih tu)
note book kecik kaler pink.then jam loceng pun pink.kali ini aku agak menahan nafsu mebeli belah tak ingat dunia aku tuu.ewahh.baru sekali kott aku buat cam ni.haha :D


tapi serious beli benda baru buat aku lagi semangat.ade jugak beb yang setuju.huihh.terima kasih lah oii..


so,ape pulak pendapat korang?different people different opinion,right?cik bedah,senah,peah,joyah dan orang orang kampung sekalian meh ler bagi pendapat uollsss..haha :D




lovenote;menggedik dengan PINK.

Saturday, April 9, 2011

Apa Feeling?Cuba Citee.ahaha :D

assalamualaikum!

semalam ptg aku balik rumah then kul 3 lebih aku layan tidor membawak ke petang.mandi mandi.then buat RP.alamak.ade yang papernye aku tertinggal kat hostel.haishh.mcam ne ni?cuba cite cuba cite.haha :D continue jek ah kan naseb baik buku teks Pengajian Keusahawanan ada kat aku.

sorry lame benau tak hupdate.ok permulaan yg menggedikkan.semalam kan awak nak tau tak..sekolah kita kan awak kan ade buat Majlis Anugerah Cemerlang.EUWW.GEDIK KAN??hehe.majlis tu dibuat utk pelajar cemerlang SPM 2010.TIJB telah berjaya menghasilkan keputusan yang memberansangkulan dengan 9 orang pelajarnya meraih Straight A's=10 A.huitt.tabik spring lah kan gua dekat lu orang der.tiba tiba mood Shaheizy Sam masuk pulak lah kan.

ehh tapi kan yang buat aku betul betul bangga bila 7 dari 9 tu ialah senior aku beb.senior Keusahawanan.serious aku bangga.feeling nak 10 A++ untuk SPM pun mencanak naik.nak belajar lebih drpd biasa pun of course lebih hangat daripada biasa.maybe mereka semua berjaya pun kerana RANCANGAN PERNIAGAAN yang aku dok sibuk buat kot sekarang ni.kott lah kan salah satu puncanya. =.=
semalam jugak ah kan aku dapat jumpa mummy prep aku :SI RORO GEDIK TUU.and kak zana@kapten der.peerghhh.serious beb mereka sangat lawa dan pandai bergaya.cantik dan comel jek aku tengok.jeles pulak aku tengok.pandai pun pandai.korang salah satu pembakar semangat aku tau....

semalam aku buat jualan untuk Tunas Bistari.tu yang tak dapat jumpa semua senior tu.sorry okay.hehe ;p kalau rajin datang lah hostel jenguk kami...hari ini pun aku nak g sekolah.sekolah aku jadi tuan rumah untuk Majlis Tilawah peringkat daerah ke hape ntah.yang stay kat sekolah cuma BADAR&PERSATUAN PELAJAR ISLAM.ade jugak lah yang lain-lain stay.

aku pun mula mula ingat nak stay jek.demi RP beb aku balek.dan jugak....blog.haha!serampang dua mata betul.hari ni pun nasib lah kan mak setuju hantar aku ke sekolah sebab nak buat jualan lagi.moga rezeki aku dapat lebih daripada biasa.Insya-Allah.

love note;ermm....midyear less than a month?? :(