Posts

Showing posts from April, 2011

Kembar Maria Elena!

Image
assalamualaikum!
 HEHE....
Saje jek nak gebang dia kakak aku.padahal takde kena mengena pun..
tapi,jom scroll bawah

 tapi,kan sebiji sejibon serupa serumpun kan kawankawan?
sumber dari sini......

Jangan Bersedih Lah Kawan Kawan

Image
assalamualaikum!
seperti yg korang semua tahu,aku dok sebok bebel sebelum ni tak lain tak bukan pasal Rancangan Perniagaan(RP) untuk subjek Pengajian Keusahawanan(PK).budak Teknik JB or teknik yg berkaitan jek ada amek subjek ni. kalau KORANG nak tau,selain PK.kitorang AMEK gak sbjek PA.
so,aku rasa 1 malaysia tau yg kitorang jugak ade keje kursus PA&PK.
2??yes,mula2 rase susah then bila dah buat yg akaun senang lah jugak.
sbnrnya keje kursus PA tak WAJIB.cgu dok sebok suruh kitorg pikir nak buat ke tak.aku mula2 tak nak then hasil dorongan TAT aku buat jugak start hari isnin hari tuu MINGGU NI JUGAK AH.


nak dipendekkan cerita kitorang bgtau kputusan kat cgu lmbt tntg nak buat or tak.
dan ade antara mmber aku ni dah buat 70% HASIL USAHA SENDIRI dengan TANYA MEMBER LUAR.AND SO ON...KITORANG SALING TOLONG MENOLONG LAH KAN.
AKU PULAK BARU BUAT DALAM 20% jek...so.aku a bit sedih.kesian kat kawan2 aku yg dah buat banyak2 tuu..LAGI SEDIHHH!!!
sebab?tadi TAT&ARIENA bgtau cgu psl kitorg nak bu…

Nafsuku Terkawal Akhirnya.........

Image
assalamualaikum!
orang lain update sehari 20 entry .aku setahun 20 entry.haaa..cmne ni?cuba cite cuba cite.blogger kurang tegar ke hape tuhh namenya.ahh.tak kesahlah.
manusia ade banyak nafsu.kau yang baca ni sudah tentu kena penuh bernafsu baca entri aku kali ini.sebab aku dah penuh bernafsu bercerita tentang nafsu aku ni.nafsu ape tu yang membuak sangat?sampai nak tumpah tumpah keluar?sampai susah sangat nak tegah?sampai susah sangat aku nak jinakkan? kita tungguuu.......... (konon suspen lah kan) hey hey people!aku happy sebab tadi siang dapat jalan jalan kat Angsana.gila royan aku kan nak beli benda baru.nak gatal gatal kan tangan kuar kan duit.aku memang gila babi sukkkeeeeeeeeee dengan shopping korang tau tak.rajin berjalan pun iyee jugak..



balik sekola lepas buat jualan tu dalam kul 2 lebih.pergi makan.then ajak mak aku jelajah Angsana.ngantuk and RP yang ada kita lupakan sebentar ye kawan kawan.aku cakap ngan mak nak pergi beli buku add math.cehh.sebenarnya nak cakap ngan korang ak…

Apa Feeling?Cuba Citee.ahaha :D

assalamualaikum!
semalam ptg aku balik rumah then kul 3 lebih aku layan tidor membawak ke petang.mandi mandi.then buat RP.alamak.ade yang papernye aku tertinggal kat hostel.haishh.mcam ne ni?cuba cite cuba cite.haha :D continue jek ah kan naseb baik buku teks Pengajian Keusahawanan ada kat aku.
sorry lame benau tak hupdate.ok permulaan yg menggedikkan.semalam kan awak nak tau tak..sekolah kita kan awak kan ade buat Majlis Anugerah Cemerlang.EUWW.GEDIK KAN??hehe.majlis tu dibuat utk pelajar cemerlang SPM 2010.TIJB telah berjaya menghasilkan keputusan yang memberansangkulan dengan 9 orang pelajarnya meraih Straight A's=10 A.huitt.tabik spring lah kan gua dekat lu orang der.tiba tiba mood Shaheizy Sam masuk pulak lah kan.
ehh tapi kan yang buat aku betul betul bangga bila 7 dari 9 tu ialah senior aku beb.senior Keusahawanan.serious aku bangga.feeling nak 10 A++ untuk SPM pun mencanak naik.nak belajar lebih drpd biasa pun of course lebih hangat daripada biasa.maybe mereka semua berjaya p…