assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Friday, October 25, 2013

wafico shawls house & mujahedeen mobile enterprise . thank youu for the good service !! sekali aku review blogshop terus dua kau . free review kan ;)

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 assalamualaikum!

hai kawan kawan.*senyum buat peace.


alhamdulillah ada rezeki lebih dapat sikit beli barang through online shop and i sangattttttttttttt puaaasss hatii uolsss kahkahkahhhh ggedik pulak :D





haaa tengok tuu sekali tengok mcm kelas gituu kan jamnya.cantik je fabrik dia pun lembut jek kalau pakai kat tangan :) harga pun affordable.tapi yang jenis macam ni dah sold out !! hehe :D nasib korang lerr aku dapat beli woiihh.takpe tkpe boleh beli banyak lagi accessories mcm gelang ke cincin tkpun rantai dari sini :


korang search je kat fb nama blogshop ni.serious gelang dia,knitted watch,cincin, rantai dan segala benda yang dijual memang cantik dan korang akan terpukau.seriouss nii tak tipuuu wehh!! barang pun cpt je sampai.harini bank in duit,esok barang insyaAllah sampai.

tengoklah likers dia pun ramai.kalau pegi page dia nnti nampak la lagi ramai yang komen positif cakap thank you semua sebab produk yg terbaik . thumbs up >< tapi buat masa terdekat ni khabarnye owner tgh tgu hari nak bersalin.jadi sesama kita doakan dia dan baby selamat ye.insyaAllah ;)


next online shop is :

MujahedeenEnterprise




haa ni lah dia yang aku beli tu.galaxy y neo tu wehh yang sedang menuju dan alhamdulilah memang dah selamat sampai pun kat tangan ni.

harga berpatutan lepas tu owner tak kesah pun kau nak tanya berapa banyak soalan pun.
bukan takat samsung je ada.htc nokia lumia sony xyz semua ada.kau cakap jek brapa bajet nnti ade lah tu utk korang beli.prosedur diorang pun tersangat lah mudah dan tk berbelit.sorry ye,tapi pada org malas macam aku ni isi borang tu adalah benda yang paling melecehkan.dengan mobile shop ni senang je.cakap je nak jenama apa,dia sebut hrga pahtu kita bank in.dalam sehari dua dapat barang siap ada resit rasmi semua :)
warranty pun lengkap.handphone ori bukan clone siap ada charger,usb,memori kad semua nye sekali lah lengkap dalam kotak tu.kiranya mcam kau akan puas hati gila lah sebab seolah olah kau berurusan face to face dengan owner tu.


ini pertama kali aku beli online.mesti ramai tertanya tanya cemana nak yakin dengan sesebuah blogshop ? next entry aku tulis.tapi jangan tanya bila aku nak story . nanti nantilahh ye.


ok petang ni jangan lupa ada pembentangan bajet 2014.jom sama sama dengar :D

Sunday, October 20, 2013

semalam dan esok

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

hai kawan kawan sekalian :)

semalam ada pemilihan umno .minggu lepas pun sama.aku dapat kawasan kota melaka.taknak banyak belok belok cuma nak tunjuk benda ni je :


korang ade tak ?hihi XD


alhamdulillah dapat jugak join benda ni dari beratus org lain yg mohon.poket masyukk woooo hahaha :D

ni first time join dan macam macam pengalaman aku dapat.korang tau tak yg pengalaman ni bukan boleh kutip kat mana mana tong sampah.ok meh aku cerita sikit.


masa tu boleh la nampak siapa yang paling cekap handle problem kalau datang on the spot.

kadang kadang kita memang kena fikir out of the box.arahan yang diterima jugak kadang kadang berbeza sebab org yg bagi arahan tu pun berbeza dan kehendak diorang mestilah lain lain kan.hamekk faham ke tak korang ayat ni pun aku tak tau lah ><


kitorang tk diberi tugasan dan penentuan utk pilih siapa sebab siapa calon pun kitorang tak tau.

paling penat masa kira undi.ni kiranya kerja belakang tabir la.semua org dok sibuk nak tau siapa yg menang,kalau boleh nak cepat cepat dapat keputusannya dan paling kitorang takut kalau kena kira balik semua undi undi tu tapi nasib baik tak.

masa tu buat kerja sedar tak sedar dah sampai malam.

kerja kira undi bukan semudah yang semua org sangkakan.memang ada mesin kira undi tu yang ala ala kira duit tu tapi lagi senang guna manual sebab lagi yakin.

lepas habis waktu pengundian kotak undi tu memang akan di 'seal' depan wakil calon.dah tu bawak pulak kotak kotak undi tu ke bilik kira undi.secara jujurnya masa pengiraan undi tu memasing dah penat kot.

kitorang dibahagikan kepada lima group sebab Melaka ada lima kawasan .

maka proses pengiraan undi pun berjalan.pengiraan undi tu dikira satu satu dan sehelai sehelai wei.wakil calon kena tgk kitorang kira undi lepas tu pastikan kertas undi tu sah,rosak ke ragu.JPU yg akan tentukan kertas tu secara sahihnya.kalau rosak diorang akan cop 'undi rosak'.

kena pastikan jumlah pengundi yg dtg dan jumlah kertas undi dikeluarkan adalah sama.kalau tak nnti kes pengundi hantu pulak ada.


alhamdulillah tempat aku takde pulak kes cmtu.

wakil calon tak dibenarkan keluar dari pusat pengundian melainkan kitorang yang jadi pengawalnya.handphone pun memasing kena silentkan jadinya perhubungan dengan orang luar pun dibataskan.see > it is not as easy as all of you think.

kertas undi dah la banyak kena kira sehelai helai ikut jawatan dan nombor calon.bayangkan kalau untuk satu jawatan sampai 44/64/77 calon ? boleh berpinar mata tgk nombor silap silap mimpi pun nombor ekor kahkahkahhhhh =.=

jadinya teamwork tu perlu kalau nak kerja cepat cepat siap.masa tu kenalah korban mata tahan sakit pinggang sikit sebab kerja ni banyak diri.pastikan jangan letak kertas undi dekat nombor yang salah,pastikan jumlah kiraan undi tu dibuat bukan sekali tapi kalau boleh biar dua kali,lepas tu kena pastikan kalau pun pergi solat jangan sampai bilik kiraan undi tu kosong.

belajar masa tu macam mana nak tahan stamina tinggi walau hakikatnya badan dah penat berpeluh peluh sakan.

belajar utk senyum walau teruk cemana pun kena marah atau ditegur.

satu yg aku respect masa tu ialah naib rektor dengan En Jasmi penyelia kitorang.

kedua-duanya staf atasan uitm kbm tapi terharu sebab mereka ni sudi buat kerja kira undi tu sama sama dengan kitorang.

jaga kitorang macam bebudak sekolah.memang bebetul punya jaga la.nak pastikan kitorang solat on time,makan ikut masa,tak sakit dan macam macam lagi.

Dr Ismadi(naib rektor) dengan En Jasmi sanggup kot buat macam tu.diorang sendiri kepenatan tapi still pujuk kitorang utk buat kerja dengan senyuman.

sampai kadang kadang aku nak duduk time buat kerja pun rasa malu.takkan diorang diri aku nak duduk pulak ? 

jawatan dan pangkat tu tak bawak apa pun pada mereka ni.

still boleh je buat kerja mcam org biasa yg lain.tkde pulak demand yang 'aku orang besar,ni bukan kerja aku'

perasaan humble dan sedia tolong orang bawah tu kena sentiasa ada der.bukan bermakna kau dah kat atas dekat bawah ni dilupakan.


dah tu je aku nak cerita.bukan sesenang dan semudahnya nak dapat lihat proses pengiraan undi tu kan ? 

moga bermanfaat.

Friday, October 18, 2013

dan dari kerana itu

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 assalamualaikum!

dan dari kerana itu setelah sekian lamanya tidak menaip >< bukan kerana jari yg patah . bukan juga kerana pegi Arab Saudi pahtu lupa dah nak balik Malaysia.
sobsobsobbbb rasa nak nangis.even belog jrg update tapi boleh dikategorikan ramai jugak la pengunjungnya.thank youu ye awokawok sekalian hihi :)
muka memasing serious takleh blah =.=






alhamdulillah .






alhamdulillah .






thank youu Allah for all of this.






sekarang aku rasa Allah beri sesuai dengan usaha hambaNYA.tak gituuu ke ?
aku pernah kecewa.pernah jatuh.pernah sakit.tapi He still give me the best in every way for my life.






aku tak sangka dalam banyak perkara.






dan aku tak kata dah berjaya . tapi so far boleh dah panjat syukur tanpa henti sebab peluang aku tak sama macam org lain.






dulu SPM 5A je pahtu pegi matrik pun tak dapat pointer yg tahap dean list.
tapi lagi sekali Allah bagi peluang masuk U untuk rebut balik peluang tu.insyaAllah :')
sepanjang aku dah 19 tahun kat dunia ni macam macam dah aku belajar.tapi tak lagi tahap tinggi macam kau orang .macam mana nak berubah . macam mana untuk jadi matang.proses pengenalan diri segala macam proses yg mungkin tak dapat nak cerita semuanya dekat sini.tapi diri ni dapat rasa.cuma hari hari doa supaya DIA dapat beri dan kita dapat buat yang terbaik dalam hidup ni.