assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Friday, January 11, 2013

Life Di KMJ.SERIOUSLY FUN! AND AMAZING PART 1

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

yesyes.akhirnya wifi kmj ni bolehkan jugak aku nak update entri baru.serious aku happy,korang.gilaaaaaaaaaaaaaaa lama tak update blog,tau tak.nasib aku tak cukupkan setahun kan.pehpeh.ni semua sebab jadi budak matrik la aku dah tak reti nak update cerita kan.serious,belajar kat sini best.macam macam benda yang fun and super best aku dapat buat.such as pergi dewan kuliah then tidur.tettetettt.hihi.lecturer friendly,dapat kawan kawan yang awesome,boleh layan kepala.even assignment mcam banyak gila.

korang tau tak.kali ni punya entri memang tak bergambar la kan.eh eh cop.sedar tak sedar tahun ni dah masuk 2013 dah weh.serious ni nak bagitau.umur aku dah meningkat,tau.huahuahauah.dah nak masuk 19.lepas tu nanti jadi 20,tahun depan.lepas tu...aarggghhh.taknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! unbelieveable.cehceh.jodoh pun dah nak dekat,kan.kahkahkahkahhh.

apa azam baru korang tahun ni ? azam aku nak cari pakwe or husband to be nama Azam.Amirul Azam ke kan.baru sedap sikit nama tu.yang best lagi kalau dia arkitek,sekarang ni umur dia 25 tahun.dia baru graduate,tapi dah kerja la.dia tu budaknya baik jek.tapi bukan budak masjid la.cukup la dia tau nak jadi imam dunia akhirat aku kan.
see see,aku berangan memang no 1. tapi ni bukan angan angan,ni impian.sumpah kelakar,kan ? tu la,aku sorang je berangan nak mampuih camni.orang lain takdenya,kan.

so,in case korang kenal sesiapa Azam kat atas,pm kat fb eh nama dia. kat fb k.tautau.

hahaha.

a lot of stories to tell you.taksabar!taksabar! bayangkan aku macam Lisa Surihani dalam Istanbul Aku Datang yang eksaited sampai jejerit camni.fuhhh.

sekarang aku dah dekat sem 2 pun.cepat sangat masa berlalu.aku perasan macam baru semalam je yang aku tinggalkan sekolah,tinggalkan TIJB,sibuk sibuk mohon matrik,tengah pening pening lalat konon macam banyak sangat pilihan.sampai tak tau nak masuk mana.rupanya benda tu semua dah setahun yang lepas.setahun yang lepas,time camni aku tengah tidur kat rumah.yelaa.aku kan tak keje sepanjang lima bulan cuti SPM tu.tak sangka,weh.sungguh betol betol tak sangka.

sedar tak sedar , end of this january jugak aku dah nak mid sem.phewww.nanti silap silap sedar tak sedar jek aku dah jadi seorang nenek 65 tahun dengan cucu yang berderet ramai amat.terbayang kat mata ni.cucu aku beratur mintak duit raya.tau la bakal nenek dia ni kaya kan.aku sekarang kena pasang strategi untuk capai cita cita baru aku.nak jadi usahawan dan lecturer akaun yang berjaya.aku kena tukar cita cita because of MUET.MUET dapat band 3.betol apa,kita memang boleh merancang,Allah tentukan.tak salah nak letak target nak jadi apa apa.kita kena usaha.yup,mungkin aku kurang usaha.result pun tak ok sangat untuk apply TESL.

AKU NAK APPLY FINANCE.INSYA-ALLAH ! HOPING FOR THE BEST.

ada lagi aku rasa nak cerita.eishh,serious banyak aku nak cerita,no kidding weh ! 
nanti la part 2, ok.sekarang aku nak bersiap.nak pergi outing makan makan kat pekan Tangkak kejap lagi.rindu nak outing Angsana macam kat TIJB dulu.okayokay.aku stop dulu.