assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Monday, January 30, 2012

Ceramah Ustaz Azhar Idrus di Masjid Negeri Shah Alam, Selangor 29.1.12.

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

assalamualaikum!

 ilmu tambahan :) 

Ini pulak nota aku sendiri eh :

  1. Nak masuk syurga ada empat benda : iman,ilmu,amal,ikhlas 
  2. Siapa buat apa Allah dan Nabi-Nya suruh itu tanda dia dah menang besar 
  3. Kalau yakin selain agama Allah,itu tak benar
  4. Ilmu tu kena amalkan dengan ikhlas
  5. Kalau keluarkan zakat beribu ribu dengan niat nak menunjuk tak dapat pahala.
  6. Syaitan janji dengan Allah nak kacau kita sampai kiamat
  7. Syurga paling kurang pun luasnya antara Negeri Syria sampai Yaman luasnya
  8. Buat sesuatu kerana Allah kalau tak takde balasan apa apa.
  9. Apa yang kita baca masa solat praktikkan after solat.
  10. Faham makna bacaan solat.
  11. Hanya Allah yang sebenar-benar mampu tunaikan permintaan kita 
  12. Boleh mintak tolong dengan makhluk lain,tapi jangan di luar kebolehan dia ( cth : sembuhkan anak sakit )
  13. Yang kita nampak hitam tu malam,bukan langit.Langit pertama tu terlalu jauh.
  14. Kalau tujuan buat sesuatu kebaikan untuk dapat kepujian,itu riak namanya.Takde pahala pun dari Allah.
  15. Kita wajib hadirkan diri dalam kenduri apabila dijemput walaupun kita puasa sebab yang penting syaratnya,hadir bukan makan.
  16. Balikkan pujian pada Allah . 
sisters pulak,aku rasa memang sesuai gila nengok video nie.hello sisters seluruh dunia sekalian :)

adiosa !

    3 comments:

    AzwanRamli said...

    wow...orang johor faham ke bahase Tranung? aku tgk jgk streaming semalam kat tvs.Humor abes.

    ayien :) said...

    azwanramli >> agak la terkial kial nak phmkan.hihi.

    UAI memang terbaik . mula2 aku tgk gak kat tvs then kat ustream.tv lagi laju kau tau tak.

    Emmet said...

    wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D