assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Friday, December 31, 2010

Award Dari Cik Bedah=Budak Coklat

assalamualaikum!

alahai cik bedah oii. terima kasih lah sebab bagi ini award.cik ayien dah lame tau dah hal nyh.huhuu.konon konon nak bodek aku lah tuu.bagi award supaya tak mintak coklat dari dia.heyy cik bedah,aku nak jugak coklat dari kw eh..haha!nyh betul betul bukan cobaan.ap daa.sekali dialog p.ramlee pon masuk ha.




dah jadi follower budak coklat?

ermm.cube tgk list follower kw.ade tak aku?ok sndr tye sndr jwb.baguzz.ahaha :)

kenape amek award nih?
coz tau blog aku kiut..ehh terSENGAJA PERASAN pulak..hee :)

kenape jadi follower budak coklat?

saje suke suke menambah follower kw.ehh ... blh tak jwb cm nyh?

komen pasal belog budak coklat ?
beautiful&cantik(ehh bukan same mksod ke?) alahai..tak kesah lah!dan jugak kemas!

bagi award nih dekat ::
putry bee
sesiape nak amek lah!aku tak kesah pon.ok!

GIVE AWAY IPOD SHUFFLE DARI MR COOL

assalamualaikum!

pepagi dh bukak blog.then tengok ade org tagged GA,TAU!huh,first time nak join GA nyh.hee :) thanks Miss SB.Thanks sebab tag.thanks sebab dtg blog yg tak seberapa nyh.hee :) (senyum lagi) lain kali dtg lah lagi!ohh.terlebih sudah!


penganjur :: encik sejuk

aku nak seru rakyat jelata sekalian supaya joined lah ramai ramai GA nyh.biar tmbh meriah!

tagged 5 org ::


yg lima ekor ( eh org! ) nyh wajib amek tau!hee :) kalau x aku sumpah jadi puteri katak!haha!

Thursday, December 30, 2010

Baik (Entry Khas Utk GMOT.)

assalamualaikum!

OKE!dah nak sebulan.memanjang aku delay bnde alah nyh.sian kw Gmot.dia mintak aku tulis berdasarkan ape yg Hlovate tulis dalam novel dia. tentang baik.

oke.aku try!

Bismillahirrahmanirrahim....
Selalunya kan kalau korang nampak org pakai tudung pakai serban or songkok jek lah kan kat kepala.korang terus JUDGE diorang nyh semua ape?BAIK,KAN?kalau org tu pulak solat lima waktu,tak pernah pegang pegang tangan perempuan or lelaki.korang akan cakap dia ape?kolot kan?betul tak?sangat pelik bagi 'org org mcm nyh' melihat peristiwa berikut ::

1)Mesyuarat sedang dijalankan.then ade pulak yg mntak supaya mesyuarat ditangguhkan kerana sudah tibe masuk wktu solat.ape pandangan korang?pelik kan?ya,kebanyakannya akan berkata begitu.ishh.dia nyh berani betul.jawatan tak ade lah besar mane.


2)Keluar depan rumah pun pakai tudung litup bagai segala.padahal nak jemur kain aje.janggal kan?

3)Kalau ada yang cakap tak kenal Paris Hilton KONFERM gile korg akan kutuk dia.kan?tapi korang tak kutuk diri sendiri kalau tak kenal Imam Hassan Al Bana.

4)Sgt pelik jugak kalau tgh jenjalan then ade antara kengkawan korang yg cakap suruh bhnti kejap sebab nak solat.kalau yg dah biasa,tak menganggap pelik.tapi yang 'tak biasa'.pndg serong jek kat minah/mamat tu kan?tak rock lah kw!

5) Bila jugak ade budak lelaki/perempuan yg mmbnci aktiviti PERKAPALAN (coupling) korang akan cakap.haisyy.budak nyh tak up to date lgsg lah.

6)menutup aurat wajib!takyah lah pakai bju dedah sane sini.nasihat diberi.tapi ditolak mentah mentah.kan?

tapi itulah hakikat dunia realiti zaman sekarang.Mcam Islam di Malaysia.Kehidupan dijadikan budaya.Begitu juga dengan agama.Islam HANYA PADA IC.Belajar Pendidikan Islam dai darjah 1 sampai tingkatan 5.tapi tak serap otak.norma kehidupan Malaysia memang dah macam tu.Belajar utk exam.Kekadang yg basic mcm solat lima waktu pon tak tau bnde tu wajib.Padahal pada mata manusia memang buat itu sikit,sini skit.dah jadi baik.Bagaimana dengan penilaian Allah?Terlalu luas kan?Tak semestinya baik di mata manusia baik di mata Allah.

bab couple couple,pegang pegang tangan,bertepukan tangan begitu galaknya,ape masyarakat buat?geleng kepala?istigfar?semuanya nak harapkan PENCEGAH MAKSIAT DATANG.yg dok berasmaradono kat kereta dok sedap puaskn nafsu.naik motor ngan lelaki tak rase berdosa hatta bersalah sikit pon.alah.ape salahnya.dulu mak ngan bapak aku pon buat ape masa diorang muda muda dulu.dah tu,takkan nak sampai cucu cicit bnde alah tu di ulang buat?bgaimana nak melahirkan masyrakat yang kuat pegangannya?ada jugak yang menggunakan imej Islam sebab nak tutup dosa yg trnyata benar dan tak payah pakai laser lagi utk nmpk terg.cth nya,brduaan dengan perempuan dalam bilik hotel sebab nak tolong perempuan yg kena hiked,tapi cara tak menghalalkan matlamat.


kau pulak yg perempuan,ade pakwe kw sanjung tinggi.klau blh mcm nak lambung tinggi tinggi macamlah dia yg boleh bawak kw pergi syurga.yg lelaki bgga gler ade awek konon konon hot kat dunia dan neraka.ye lah mkwe dah seksi meksi utk tempah neraka.kalau mak bapak tegur,oh siap back up segala bagai.sanggup kw ketepikan mak bapak kw utk lelaki yg tak pasti jadi SUAMI kw tu ek?kalau aku dah lama aku humban dalam perigi buta.dari kecik smpai lah umur kw besar then dapat pkwe.kw boleh kan siap bertekak ngan mak n daddy kw nak kawen dgn dia.haissy.jauhkan lah dari aku.aminn....



NOTA KAKI :: first time tulis entry mcm nyh.menggigil tgn.seram sejuk.takut ade yg salah.tlg tnjuk ajar.terima kasih!






Award Lagi

assalamualaikum!

 thanks farahashim!

1. Ucapan anda.
thanks a lot!haha.bg lagi tauu.hee ;)

2. Berikan 4 ciri wanita/lelaki idaman untuk dijadikan wife/husband.

-WAJIB ISLAM DAN BOLEH JADI IMAM AKU-
-kaya-
-bertanggungjawab-
-pndai hormat org-
i'm a queen control i like to be that. :O

3. Berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan.
-jgn suke menipu xD-

4. Pernah anda terjumpa doa pendekat jodoh/putus cinta?
-pernah kot?-

5. Letak 10 link pilihan anda & beritahu mereka telah menangi award ini.


 jap.pkir dlu.ok dah dpt ::
massna  

Tuesday, December 28, 2010

Award Dari Edd :)

assalamualaikum!

alhamdulillah,dapat award lagi!nak tengok tak ? jom jom lihat ini.thanks edd !

ngee ;) cantik ke blog cik ayien?

eh jangan lupe kena jawab soalan dulu.


1)nickname utk pemberi award?
edd si cantik dan cun melecun.agak photogenik jugek!

2)ucapan utk pemberi award
terima kasih daun keladi,lain kali bagi lah lagi!haha ;)

3)6 band/kumpulan/artis yg aku suka

**blur jap**

-demi lovato-
-selena gomez-
-justin bieber-
-sudirman-
-faizal tahir-
-maher zain-

#sampai bukak bukak folder music nak egt artis ape yg aku minat#

4)bagi award utk 10 blogger






Monday, December 27, 2010

Contest Aku Fobia Dengan Dot Dot...Apekah Itu?

assalamualaikum!

aku rasa ny kali kedua aku nak masuk contest kot.si *aslina  ade tag aku contest orang paling ramai dalam satu gambar.tapi,sorry lah eh!aku tak dapat masuk.gambar mane aku nak cekau kalau dalam folder image aku yang paling ramai dalam satu gambar pon takat 20++ org gtu jek.ok!back to the this contest.terima kasih pada kak dayana coz dah tag bnde alah nyh kat aku!wee :) selagi aku terdaya nak join contest yang orang tag/anjurkan,aku masuk ok!



penaja kepada contest nyh,seorang budak kecik yang baru habis PMR.budak yang baru nak naik umurnya.cik sri juju nama orangnya!

ha?ape agaknya yang aku fobia kan?actually ade banyak!tapi salah satu antara bebanyak tu ialah:

-
-
-
-
-
-
-


jeng jeng jeng!


euww,ape nyh?hee :) bahasa inggeris is frog.Bahasa Melayu is katak.ngee :) sungguh aku geli geli nengok katak der!aku memang tak berani nak pegang.selalu aku nampak katak dekat longkang ke parit ek?(aku tak kenal mne satu longkang o parit)yang dekat belakang rumah menambah rasa ralat kat hati.peh!lagi lagi kalau yang gemuk bunting.serious doe.aku kegelianyang teramat!sorry lah aku takde lak pic mase kegelian aku nengok bnde alah tu.

tag 6 org yang special ::

tat
gmot
b
adah
hyper
dear follower.

nota kaki :: tapi tgok Putera Katak MACAM BEST PULAK,KAN?




Dapat 8 A?

assalamualaikum!

pepagi buta lagi aku dah update blog.pagi ke apenye kan.makin nak naik sekola,makin bangun lambat.jap.tengok jam kat tepi komputer.pukul 9.39 a.m.ok lah tu..nanti dah naik sekola tak dapat bangun waktu waktu macam nyh.ceh!ade ke.tapi kalau kat hostel aku hentam membuta sampai kul 11 kalau lepas solat subuh time hujung minggu lagi lagi kalau takde duti besar,kan?.duli ape aku.diorang pon same jek macam aku.ade yg lagi teruk dari aku kot...ngee :) kantoi dah!
 aku bukan nak sambung episod kedua pasal ostel ek.hee :) korang tengok tak tajuk ape kat atas tu?yeahh.of course lah aku nak cerita pasal bnde bnde alah tu.janji tak cerita benda lain,oke!konon!nanti harapan hanya harapan.janji hanya tinggal janji.berjanji jek pandai.tapi mengotakannya satu kepayahan.kan,tengok tu!aku dah start membebel.okey.jom layan gambar dulu.

yg anak panah biru-bapak aku,yg anak panah purple-adek aku


gambar ni aku rembat daripada FB cgu sekola lame lah kan.cgu math aku and adek aku jugak!dia kalau ajar math memang best tahap gaban gler doe.taon lps dak kls aku dapat A dlm math 33/36.taon ni kls adek aku 36/36.terror gle,kan?batch kami dah dikalahkan.menitis nitis air mata aku.haha.tipu lebeh!gambar kat atas nyh sebelom keputusan dikeluarkan dan digembar gemburkan.ape punye ayat lah kw nyh ek.nengok muke semua dup dap jantung tak berhenti.aku mase ny kat luar surau melaksanakn hajat.eceeh!tp,befora that bekas cgu geografi aku dah bg tau yg adek aku dapat straight A.woo.terror!TAHNIAH!


jeles gile nengok dia dapat duit berkoyan koyan.yelah dah 2 org jek lelaki kan budak sekola dia yg dapat 8A.yg lagi sebelas org tu perempuan.ngee :) perepmpuan lah juara.jgn jeles ok!.ny pulak gmbr after keputusan tu diumumkan.hasil curian jugak.peh.dah boleh jadi pencuri profesional dah aku.


amek candid kott cgu aku nyh.haisyy.

tgok tuu.khair and maman(kawan baik dia)

Barulah namenya anak jantan tunggal dalam family,kan?dia anak tengah.adik last aku pulak baru amek UPSR.Aku dulu takde lah hebat mane.takat yg biase biase aje.dia kwn perang perang aku sampai sekarang.tapi aku rasa mak ngan bapak aku knfm lah bangga gler kan.hopefully aku dapat lah meneruskan legasi utk SPM pulak.mlm tu,kitorang g usha usha restoran my friend.mcam mcam kitorang bedal.

kegedikan dos melampau terlebih!


gmbr dlm kereta selepas sendawa pnjg.euww.selekeh habes.gmbr mkn mkn takde lah mknenya.dear readers.haha!bajet ade org bace jek kan.tlg doakan adek aku yg last dapat msuk mne mne asrama.if not,next year dia dok umah sorang sorang tuuu.peh.agak simpati akuu.konon konon lah padahal dlm aty cakap padan mke!jahat kan aku.



nota kaki :: ade hutang tagged,entry utk gmot.dah berhari hari latest post aku asyik psl bnde lain jek kan.psl life sndri tak post post.trmasuklah yg satu ny haa.lagi kan dah nak naik sekola nyh.nak jejak follower sendiri pon tak sempat.sorry ok!




Award Untuk Semua.

assalamualaikum!

berbanyak terima kasih utk *aslina because of this  branded things.i appreciate it so much!


aku dah lame tau aku sweet
ngee :) caption suka suka.jgn jeles oke!


tag 5 gerangan yang sungguh bertuah 

korang yang telah diberitahu,kan?




Sunday, December 26, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN

assalamualaikum!

terimas lah kat hyper and akak selipar korea then edd pulak sebab tag aku bnde alah ny!i really appreciate it so much!

creator of the segmen :: pakcik lokman

oke,jom kenal kenal dengan aku!huahaua!
ape lah yang kw mengarut kan!

soalan pertama sampai tujuh.ready ready....


-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..ceritakan sedikit
 korang rase?aku opkos lah single mingle triangle!huhuu.ape lah yg aku kemengarutan sesangat nyh!serious!aku tak ske in a relationship nyh!

-Ceritakan tentang diri anda  (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
my full name ikut dalam FB(ehh slh!IC!) Norain Ismail.hye sebaris name itu aje,ok!sangat simple lagi mimple dan begitu mudah utk diingati,betul tak kengkawan??haisyy.jgn cepat cepat perasan oke!asal dari JB(originally Johor!bukan cetak rompak)aku,takde keje selain dari study then life as students nowadays tak lengkap tanpa FB dan blog gtuu.tapi aku atw tahap kerajinan aku untuk update blog besi buruk yang dah boleh bwat recycle nyh tersangatlah rendah serendah batu bata di jalanan.(err...!)aku ade anak tekak,anak mata,anak kucing...lagi?ha.tu aje kot!cita cita nak jadi profesional english teacher!satu sifat buruk yang memang ketara jelas dalm diri ialah tak suka menunggu hatta 1 minit sekalipun!sangat benci menunggu.peminat tegar kepada coklat dan kekadang aiskrim.lahir bulan April. (4/4/94)
berusaha untuk mendapatkan 10 A+ DLM SPM 2011.cayok bebeh!

-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..

mula menjalankan operasi pembukaan secara rasmi bulan JUN tahun ni gak lah.ehh.nak cerita ape lagi ek?hmm.menulis tentang kehidupan seharian dan jugak kekadang adalah barang sedikit untuk korang kan.ade jugak cerita tentang backstabbers and pengkhianat dalam dunia maya.muehee :)

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?

sekarang nyh dunia blog dah makin maju dengan pelbagai tutorial dari blogger yang semakin canggih ! ade nuffnang lagi!blog aku jek kan takde?actually tak paham lah aku ape bnde tuu?

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
mari ramai ramai meriahkan industri blogging neh!

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

cerita cerita yang aku lalui sudah tentu tak sama dengan orang lain kan?pandangan aku sudah tentu berbeza dengan manusia manusia lain sudah tentunya.keunikan itu terletak pada mata pembaca blog.dan juga pada cara persembahkan cerita aku!

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
-------Tarik nafas dulu..excited kan jawab soklan ni..heheh)-----------

OKEY!dalam bebanyak soklan aku paling suka untuk jawab yang ini!nak lompat lompat kegumbiraan dulu!lompat si katak lompat!lompat lah tinggi tinggi!ehee :) aku memang akan terus berblogging selagi ade kudrat dan kalau ditakdirkan nafsu aku untuk berblogging memang panjang.sebab mase aku form 2 dulu aku pernah berblogging,tapi blog tu ditutup sebab paras kemalasan aku datang ! aku mempunyai impian setinggi gunung himalaya yang tak tercapai dek akalku iaitu untuk menjadi kan blog aku ny lagi berinformasi dan bermanfaat.Insya-Allah!






4)Tagged 4 orang rakan blogger anda(jangan lupa ingatkan dorang!)..


oke!aku nak tagged ::




5)Linkkan entry anda ke ruangan komen...maseh

sudah !

6)Tarikh tutp sampai 3 Januari 2011~

ngee :) hari ni baru 26 HB.the day after christmas!

Saturday, December 25, 2010

Minimun Habis!

assalamualaikum!

korang rase bnde alah nyh dah cukup minimum tak weyy?aku rase dah kott.tapi kan utk lagi efektif pluss berkesan ape salahyer korang cuba jugak?kita lawan sape punya paling minimum.paling sedikit nilainya.paling kecil jumlah nombornye.ade bran?jom jom lah weh.mari mari lah mencuba benda lah nie .jgn lah tarik diri sebelum korang cuba buat ny. 
-
-
-



terbaik wok!


done.done.done.


Friday, December 24, 2010

200 Blog!

assalamualaikum!
header


hee :) :) senyum sorang sorang macam org gila.first time nak join Ben Ashaari  !

Thursday, December 23, 2010

Kami Benci Israel!

assalamualaikum!

yeayya!aku nak join gak kempen nyh.mari ramai ramai join.erghh,tak wajib tapi memang digalakkan.ye lah takkan contest yg gempak gempak jek korang nak juin kan...jangan mcm tu  doe!sekali sekala tambah pahala ape salah nyer kan ?kan?jom join kempen nyh ramai ramai!

1. Copy banner & intro di atas dan buat 1 entry bertajuk "Kami Benci Israel!".
 okeyh aku bwat sekarang jugek!
anti israel
2. Mulakan entry anda dengan " Saya benci Israel kerana . . . . . "
 
 oke,gua mule!Saya Benci israel kerana israel suke amek hak org lain seprti yg kter tau.dia amek palestin padahal dia lah yang menumpang,kan?suke suke dia aje.dia yang kuasai seluruh ekonomi dunia dan rakyat palestin pon dikongkongnyer.ade ker dari palestin yang masyhur lagi gah satu ketika dulu akhirnye hancur berkecai kerana Israel dan rejim zionis.sampai lah kan palestin tu jadi macam bndr pontian yer.sebegitu kecil sekali,kan?dah pulak..mknn kat sne pon berdikit dikit.segala bntuk prhubungn ditutup.memang banyak kurang asam betol lah kan?kan?
4. Akhiri entry anda dengan " Harapan saya supaya . . . . "
 
oke.saya akhiri dengan Harapan saya supaya,org org israel cepat cepat ler sedar diri yang dia tu menumpang dan org islam gak tak akan berhnti utk doakn ksjhteraan org palestin!
3. Linkkan entry anda di klik sini!
 
 oke,takde hal lah!

4. Tagkan entry anda kepada sekurang-kurangnya 3 orang.
tat
gmot


dan semua aku nak sgt korg juin benda nyh!

nota kaki :: aaaa.alamak!ade hutang tagged lagi!

Tuesday, December 21, 2010

Rinduu :)

assalamualaikum!
 



from my official FB

korang rase kan klw korg salah seorg mmber aku kat FB,ape yg korang nak komen tntg status aku nyh?HAHA.tak pon.korg nak like aje,boleh gak kan.huhu,agak agak korang yg tersayang terchenta nyh siapa lah ek yg aku rinduu tuh.muahhaa.cpt cpt teka.kahkahh.bedekah dekah aku ktawe mcm pontianak tak egt dunie.duli hape aku.kan.kan.ok straight to the story.jgn bebel panjang panjang lagi ok!

setelah hmpir lame aku memendam rase,akhirnyer aku nak jugak cakap yang aku rindu gilak sama hostel.haisyy.tp kan..lagi 2 minggu *kurg dari tu sbnrnyer* kami budak yg lahir tahun 94 akan hadapi tahun SPM.aku rasa nak meraung sekuat hati,bule tak?aku taw msty blh,kan?kan?lntak aku lah.blog aku.selfish sungguh lah kaw ayien.tapi kan,hwk aku lom siap.cmner ek.pdn mke diri sndiri.ske kan aku nyh bwat keje last minute.jgn ikut ye kwn kwn!


aku mcm tak pcy yg cuti dah nak abes.tahun 2010 dah nak akhir.aku nak cter psl aku rndu hostel lah.rndu senior.tak habes habes aku dok mmbebel dari tadi kan.knfm korg boring.rnduu nak bratur pnjg pnjg kat public phone time lps prep mlm.dlm kul 11-11.30 actually wktu telefon.tp kdg kdg time kul 11.45 ade jek lagi yg telefon.siapa lagi kalau bukan pelanggar undang undang tegar macam aku kan.yg lain pon ade jek sbnrnyer.tp kami nyh memang tak mkn saman.sorry ok!

then aku jugak rnduu kat hostel sebab nak tgok budak budak prep aku yg memang gila gila tuhh.hee :) sorry guys,jgn marah k!prep kay 1 sentiasa gempak abes dengan keletah kami yg sentiasa mencuit hati serta usus badan.haha :) especially dapat senior yg sentiasa chill and sporting abes tuu.ape ktrg bwat kadang kadang diorang juin jugak.tu yg best tuh.kpale gonjeng jek semua.main layan kepala aje.mse prank brthday org kami lah plg kreatif nak kenakan org.nakal kan kami.antaranya si tat and si hyper,shasha dan mummy sendiri pon pernah kena!pdan mke kitorang!main main simbah air sampai havoc 1 asrama then kena diri depan rumah wrden.smpai bwat mcm mcm post kat dpn umah cgu tuhh.yg konon konon nak lalu lalang siap ade yg bagi tabik spring.elehh.aku taw korang jeles tak dapat mcm kitorang,kan?

banyak banyak rnduu nak tgk tat makan maggi.smpai meleleh leleh air mata wa cakap lu!perghh.aku pelik nengok budak nyh.dia nyh kategori hntu maggi gak ah,tapi kan..final exam dia gempak beb!english dia power abes.dah dah ok!kmbg lagik kang tat tu!ahaa ;) 
kwn baik dia sehidup semati semampus ariena.budak nyh kan aku miss gila nak tgok dia nyanyi.peace arie!diorang memang BFF abes.yelah smpy dapat award besties pasang selipar mase jamuan kelas.arie paling best kalau dia nyanyi sebab dia selalu lupe lirik.kalau kitorang dengar dia nyanyi shasha dengan penuh dengki suruh kitorang semua senyap.baik tak ktorg?nak dgr arie nyanyi.heh!hormat lah konon.nnty bila dia dah tak hafal lirik nnti dia just humming  hmmm....ikut rentak lagu tuhh .best kan?

si ayang pulak kan pntg diberi peluang.mula lah tu nak tunjukkan bakat dia .nama komersial dia cik artis.bercita cita besar.suara kw pon best kan.klw dia nyanyi knfm best prep tu jadinyer.si aslina dengan suara dia yg super duper kuat tuhh.budak nyh ade banyak name.dot.hyper.as.tapi plg selalu org panggil dia dot lah.huhu.budak bijak seantero Keusahawanan 1.dari awal tahun no 1 tuh dia jek kan.gmot pulak kan kalau org jmpe dia.msty tye "kw rndu aku tak" haha.kapten asrama nyh wehh next year.hebadd!pengerusi badar si malin takdelah gonjeng macam kitorang kan.selalu nasihat kitorang.baik kan.kitorang jek selalu wat dang dengan ape dia cakap.kesian kw kan?doakn kitorang berubah jadi baik taw,malin!tapi dia selalu jugak gurau gurau yg agak kasar dengan aku!tapi aku layan jek.hehe :) shasha and suraya and alya.bape banyak and da..same same jek layan pale otak.kitorang memang selalu mereng bersama.shasha suara dia tu blh buat aku pekak kot.kuat gler.zaim pulak budak badar.vie.one of my friend yg paling rapat kat prep.dia story ape kat aku,aku layan jep.the same thing with  her!thanks babe!



nak tau lagi?lagi dan lagi?tunggu episod kedua.wahh.dah mcam drama pulak doe.

nota kaki :: akhirnye!coklat dari langkawi sampai jugek!nak menyantap jap. ;)

Monday, December 20, 2010

100 Amazing Facts (:

assalamualaikum!

Rules: Once you've been tagged,you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. Tagged means "I'm interested in knowing what are your 100 truths". (To do this, go to "notes" under tabs on your profile page, copy and paste this note, erase my answers and enter your own, tag people (in the right hand corner of the app then click publish.)

1. Real name : Norain Bt Ismail
2. Nickname(s): Ain only . comercial a.k.a glemer name :: ayien.haha perasan ini budak!
3. Zodiac Sign:Aries
4. Male or female: Female
5. Elementary School: SK Majidi Baru
6. High School: SMK Tun Syed Nasir Ismail & TIJB
7. College: when the times arrive
8. Hair color: biggest secret.
9. Tall or short :huhu.i hate this question.just short !
10. TV or XBOX : TV klw blh nak yg mcm home theatre tuu .ehee =)
11. Sweats or Jeans: jeans
12. Phone or Camera: camera
13. Health freak:i don't know ?
14. Orange or Apple: Apple
15. Do you have a crush on someone? not now :P
16. Eat or Drink: Both
17. Piercings: before
18. Pepsi or Coke: Coke

HAVE YOU EVER? 

19. Been in an airplane: no
20. Been in a relationship: err....?
21. Been in a car accident: nope.alhamdulillah...
22. Been in prison: never so far.

FIRSTS? 

23. First piercing: owhh.cannot remember!
24. First best friend:some kind of human? HAHA :))
25. First award: i can't remember
26. First crush: when I was a primary student,I GUESS?
27. First word: aaaa (crying when i was a baby)
28. First kiss : eh eh ...?

LAST? 

29. Last person you talked to in person: my mother
30. Last person you texted: forget already.few days ago :O
31. Last person you watched a movie with: my super duper bestfriend 8-)
32. Last food you ate: bread.
33. Last movie you watched : ngangkung
34. Last song you listened to: urmm.tak egt lahh :)
35. Last thing you bought:school stuff
36. Last person you hugged: only God know

FAVOURITES?

37. Food: as long as it is halal
38. Drink: same answers with the question above
39. skirts or dress : dress :)
40. Flower: carnation
41. Animal: animal hater.
42. Colours: green.green.green.
43. Movies:ermm.Aku Tak Bodoh.
44. Subjects:english maybe :)

HAVE YOU EVER:

(Put an X in the brackets if yes )
45. [ X ] fell in love with someone
46. [ ] celebrated Halloween
47. [ X ] had your heart broken.
48. [ X ] went over the minutes/texts on your cell phone.
49. [ X ] had someone question my sexual orientation.
50. [ X ] copy friends' answers in exam.
51. [ ] got pregnant.
52. [ ] had an abortion.
53. [ X ] did something I regret.
54. [ X ] broke a promise.
55. [ X ] hide a secret.
56. [ X ] pretended to be happy.
57. [ X ] met someone who changed your life.
58. [ X ] pretended to be sick
59. [ ] left the country.
60. [ X ] tried something you normally wouldn't try and liked it. (not in a wrong way.)
61. [ X ]cried over the silliest thing.
62. [ ] ran a mile.
63. [ X ] went to the beach with your best friend.
64. [ X ] kick someone's ass
65. [ X ] hated someone.
66. [ X]stayed single for 2 years

RIGHT NOW

67. Eating: No
68. Drinking: No
69. Listening: No
70. Sitting/Laying: Sitting
71. Plans for today: homework.tv.blogging.watching people.facebooking.
72. Waiting: answer yrself :)

YOUR FUTURE: 

73. Want kids? maybe
74. Want to get married? don't know.
75. Career: don't know either
76. Lips or eyes: Eyes
77. Shorter or taller: TALLER
78. Romantic or spontaneous: Spontaneous
79. Cook for wife / husband: i hate this question !
80. House:somewhere in the earth
81. Hook-up or relationship : not so sure .
82. Looks or personality: Both 

HAVE YOU EVER: 

83. Lost glasses/contacts: no
84. Stay up for 24 hours: of course no !
85. Watch porns:u think?euww.
86. Killed somebody: Never.
87. Broken someone's heart: Yes
88. Been in love: Yes,everyday.
89. Cried when someone died: i did.
DO YOU BELIEVE IN:
90. Yourself: YES
91. Miracles: A bit
92. Love at first sight: Not really
93. Heaven: Yes
94. Santa Claus: No
95. Sex on the first date: no at all.
96. Kiss on the first date: same answers.

TRUTHFULLY: 

97. Is there one person you want to be with right now: yes
98. Do you know who your real friends are: yes
99. Do you believe in God: Yes
100. Post as 100 truths? yupp.

tag tag tag :
 
 
kepada yg telah mendapat tagged,sila ambil dengan rela hati dan secara percuma tanpa sekelumit bayaran ponn :) daadaa.klw dah amek jgn lpe ltk komen atau beritahu kat cbox ukeehh :)
 
 

Thursday, December 16, 2010

Cukup Tak Nak Bayar Hutang?


assalamualaikum!

yeahh.sorry late byr hutang.hopefully bunga nyer tak lah bertambah yer,cik adek manis!siapa cek adek manes yg aku hutang tuhh?huhu..jeng jeng jeng!scroll down smpy bwh and u will know it!heyy heyy jgn lpe bg lagik ok.mcm nak lagi,lagi dan lagi!betull tak tipu.tp lmbt ler byr nyer ekh.hee :) sy kena pergi bank.isi borang nak pinjam duit.tunggu kelulusan bank.it's such a long way to get the money!huhu.ape lah yg kw mrepek nyh.okeyh.hutang tagged actually tak perlu sama sekali dibayar dengan duit.hanya percuma!baik hati betul budak nyh kan sebab bagi aku free jek.dah stop membebel macam mak nenek ade 94*woahh byk tu.produktif sungguh* cucu.let's go through this!



Introduction: Once your are tagged,please answer all the questions honestly
 
baik madam!
si pemberi hutang : Cik Wawa Azam


Name: Ayien
Fullname:Norain Ismail
Sibling(s):ohh.teka teka berapa?1? salah.2?tett...3?btol btol!bce mengikut suara upin dan ipin ekh.
Eyecolour:Black maybe,agak je lah kott
Shoesize:tgok brand.kasut skola : 30++ yg lain lain 4 o 5
Hair:oops.tak bleh bg tau.aurat dan mhkota!kena jaga.
Height:agak TERBANTUT.150 CM.HUAHUAA
What are u wearing now:PAKAI ?HAHA.LU OLG PKIR SENDIRI MEYH..
Where do u live:SOMEWHERE IN MALAYSIA.
Favourite number:4494/4
Favourite drink:Milo Ais
Favourite month:April of course!
Favourite breakfast:ape yg tersedia kat hostel dan ats meja mkn rumah :)

Have u ever....

  • Broken a bone:ohh.tulg ape ekk?ikan and ayam kot?
  • Been in a police car:not yet.
  • Fallen for a guy/girl in a short time period:eh macam pernah jek kan.?
  • Swam in the ocean:anda rasa bagaimana?
  • Fallen asleep in school:dush dushh.kantoi sudahh.selalu kott :(
  • Broken someone's heart:yupp.i guess.
  • Cried when someone die:takkanlah tak nangis!
  • Sat by the phone all night waiting for someone to call:tak pernah lagi.mcm mmbazir mse jek!
  • Save emails:if it is important.of course!
  • Been cheated on:huhu..i'm facing it right now! :(

What....

  • Your room like:princess room bleh?HAHA.simple aje?!
  • What is right beside U:something that we call as mouse? *tetikus ok*
  • What is the last thing u eat:i guess.* short term of memory *

Ever Had....

  • Chicken pox:not yet.nanti nanti kena lah tu kan T_T
  • Sore troat:mcm selalu jugak lagi lagi kalau seharian suntuk bercakap tanpa henti!
  • Stitces:anda pulak?

Do you.....

  • Believe in a love at first sight:haha.yg nyh tak tau.tak prnh alami lagi
  • Like picnics:tgok mood gak ah!

Who.....

  • Who did u last yell at:dekwa.my lil sis!
  • Who was the last person u danced with:hohooyeahh.tak reti menari!
  • Who last made u smile:my BFF , VIE

Final questions......

  • What are u listening right now:SUARA KIPAS?
  • What did u do today:jaga budak kecik yg tak reti duduk diam.
  • Are u the oldest:tak!saya sentiasa muda gtuu.
  • Indoors or outdoors:lyn jek mner2 lagi lagi kalau free!

Last person who........

  • You talked to on the phone:amalina yasmin
  • Made u cry:i don't remember.long time not crying!
  • You went to the mall with:my superb mother!
  • Who cheered u up :myself maybe? *dah start mls nak jwb*

Have u been.....

  • Been in Mexico: nope.
  • Been in USA:nope.

Random....

  • What books are you reading right now:entah.Seksa Meninggalkan Solat.
  • Best feeling in the world:happy.
  • Future kids name:owh.lupe sudah!
  • Do you sleep with stuffed animal:euww.no way lah!
  • Whats under your bed:ehee.cop!g tgok jap.ahaa.ader botol air?
  • Favourite sport:tade kot.
  • Favourite place:erh,korang suggest blh tak?
  • Who do u really hate:ske masok cmpor hal or tanpa tau pcuk pgkl!
  • Do you have a job:GUA student lah!
  •  What time is now: 2.44 a.m.
 
>> with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people.
 
tak nak lah kan post as banyak tanya betul!nanti ramai pulak same entry!nak tag sape ek?korg yg dah bace lah?

Surat Cinta Untuk Awak !

assalamualaikum!

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama hamstermu menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu. 
 

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin, kambing salji,mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan. 
 

Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998. Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut. Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. 
 

Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelahaku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu. Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipas helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah....


  
Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kausering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak diperlukan lagi. Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. 
 
 

Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu, tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah. Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan diatas belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. 
 

Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini. Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. 
 
 

Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan mc gyver, power ranger, mojako, shin chan, son goku, david lau, halim, jamal, maskot sukma,McDonald, Superman atau kesatria baja hitam. Aku juga bukanlah ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. 
 

Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu. Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan amuk tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. 
 

Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan mektamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. Kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak???? LoL.....!! 
=__________=

terima kasih kepada empunya entry : ismasz :) 

nota kaki: nak byr hutang tagged :)