Posts

Showing posts from December, 2010

Award Dari Cik Bedah=Budak Coklat

Image
assalamualaikum!
alahai cik bedah oii. terima kasih lah sebab bagi ini award.cik ayien dah lame tau dah hal nyh.huhuu.konon konon nak bodek aku lah tuu.bagi award supaya tak mintak coklat dari dia.heyy cik bedah,aku nak jugak coklat dari kw eh..haha!nyh betul betul bukan cobaan.ap daa.sekali dialog p.ramlee pon masuk ha.



dah jadi follower budak coklat?

ermm.cube tgk list follower kw.ade tak aku?ok sndr tye sndr jwb.baguzz.ahaha :)

kenape amek award nih? coz tau blog aku kiut..ehh terSENGAJA PERASAN pulak..hee :)
kenape jadi follower budak coklat?
saje suke suke menambah follower kw.ehh ... blh tak jwb cm nyh?
komen pasal belog budak coklat ? beautiful&cantik(ehh bukan same mksod ke?) alahai..tak kesah lah!dan jugak kemas!
bagi award nih dekat :: NadiRah FarHAna khadijah putry bee
sesiape nak amek lah!aku tak kesah pon.ok!

GIVE AWAY IPOD SHUFFLE DARI MR COOL

Image
assalamualaikum!
pepagi dh bukak blog.then tengok ade org tagged GA,TAU!huh,first time nak join GA nyh.hee :) thanks Miss SB.Thanks sebab tag.thanks sebab dtg blog yg tak seberapa nyh.hee :) (senyum lagi) lain kali dtg lah lagi!ohh.terlebih sudah!

penganjur :: encik sejuk

aku nak seru rakyat jelata sekalian supaya joined lah ramai ramai GA nyh.biar tmbh meriah!

tagged 5 org ::

 cik bedah husna fairuz fyzaouhromantika ariesyanadhiraroslane
yg lima ekor ( eh org! ) nyh wajib amek tau!hee :) kalau x aku sumpah jadi puteri katak!haha!

Baik (Entry Khas Utk GMOT.)

assalamualaikum!
OKE!dah nak sebulan.memanjang aku delay bnde alah nyh.sian kw Gmot.dia mintak aku tulis berdasarkan ape yg Hlovate tulis dalam novel dia. tentang baik.
oke.aku try!
Bismillahirrahmanirrahim....
Selalunya kan kalau korang nampak org pakai tudung pakai serban or songkok jek lah kan kat kepala.korang terus JUDGE diorang nyh semua ape?BAIK,KAN?kalau org tu pulak solat lima waktu,tak pernah pegang pegang tangan perempuan or lelaki.korang akan cakap dia ape?kolot kan?betul tak?sangat pelik bagi 'org org mcm nyh' melihat peristiwa berikut ::
1)Mesyuarat sedang dijalankan.then ade pulak yg mntak supaya mesyuarat ditangguhkan kerana sudah tibe masuk wktu solat.ape pandangan korang?pelik kan?ya,kebanyakannya akan berkata begitu.ishh.dia nyh berani betul.jawatan tak ade lah besar mane.

2)Keluar depan rumah pun pakai tudung litup bagai segala.padahal nak jemur kain aje.janggal kan?
3)Kalau ada yang cakap tak kenal Paris Hilton KONFERM gile korg akan kutuk dia.kan?tapi korang tak…

Award Lagi

Image
assalamualaikum!
 thanks farahashim!
1. Ucapan anda.
thanks a lot!haha.bg lagi tauu.hee ;)

2. Berikan 4 ciri wanita/lelaki idaman untuk dijadikan wife/husband.

-WAJIB ISLAM DAN BOLEH JADI IMAM AKU-
-kaya-
-bertanggungjawab-
-pndai hormat org- i'm a queen control i like to be that. :O
3. Berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan.
-jgn suke menipu xD-

4. Pernah anda terjumpa doa pendekat jodoh/putus cinta?
-pernah kot?-

5. Letak 10 link pilihan anda & beritahu mereka telah menangi award ini.

 jap.pkir dlu.ok dah dpt ::



alfalora  atika aula Mah@mahu ceekeen massna izyan shamba athirah's aunty fifianggun tizi zabirah iffah

Award Dari Edd :)

Image
assalamualaikum!
alhamdulillah,dapat award lagi!nak tengok tak ? jom jom lihat ini.thanks edd !
eh jangan lupe kena jawab soalan dulu.

1)nickname utk pemberi award? edd si cantik dan cun melecun.agak photogenik jugek!
2)ucapan utk pemberi award terima kasih daun keladi,lain kali bagi lah lagi!haha ;)
3)6 band/kumpulan/artis yg aku suka
**blur jap**
-demi lovato- -selena gomez- -justin bieber- -sudirman- -faizal tahir- -maher zain-
#sampai bukak bukak folder music nak egt artis ape yg aku minat#
4)bagi award utk 10 blogger
dekwa fazilah amalina diana afifah hyper adah ayu gmot




Contest Aku Fobia Dengan Dot Dot...Apekah Itu?

Image
assalamualaikum!
aku rasa ny kali kedua aku nak masuk contest kot.si *aslina  ade tag aku contest orang paling ramai dalam satu gambar.tapi,sorry lah eh!aku tak dapat masuk.gambar mane aku nak cekau kalau dalam folder image aku yang paling ramai dalam satu gambar pon takat 20++ org gtu jek.ok!back to the this contest.terima kasih pada kak dayana coz dah tag bnde alah nyh kat aku!wee :) selagi aku terdaya nak join contest yang orang tag/anjurkan,aku masuk ok!


penaja kepada contest nyh,seorang budak kecik yang baru habis PMR.budak yang baru nak naik umurnya.cik sri juju nama orangnya!
ha?ape agaknya yang aku fobia kan?actually ade banyak!tapi salah satu antara bebanyak tu ialah:
- - - - - - -

jeng jeng jeng!

euww,ape nyh?hee :) bahasa inggeris is frog.Bahasa Melayu is katak.ngee :) sungguh aku geli geli nengok katak der!aku memang tak berani nak pegang.selalu aku nampak katak dekat longkang ke parit ek?(aku tak kenal mne satu longkang o parit)yang dekat belakang rumah menambah rasa ralat kat hati.p…

Dapat 8 A?

Image
assalamualaikum!
pepagi buta lagi aku dah update blog.pagi ke apenye kan.makin nak naik sekola,makin bangun lambat.jap.tengok jam kat tepi komputer.pukul 9.39 a.m.ok lah tu..nanti dah naik sekola tak dapat bangun waktu waktu macam nyh.ceh!ade ke.tapi kalau kat hostel aku hentam membuta sampai kul 11 kalau lepas solat subuh time hujung minggu lagi lagi kalau takde duti besar,kan?.duli ape aku.diorang pon same jek macam aku.ade yg lagi teruk dari aku kot...ngee :) kantoi dah!  aku bukan nak sambung episod kedua pasal ostel ek.hee :) korang tengok tak tajuk ape kat atas tu?yeahh.of course lah aku nak cerita pasal bnde bnde alah tu.janji tak cerita benda lain,oke!konon!nanti harapan hanya harapan.janji hanya tinggal janji.berjanji jek pandai.tapi mengotakannya satu kepayahan.kan,tengok tu!aku dah start membebel.okey.jom layan gambar dulu.

gambar ni aku rembat daripada FB cgu sekola lame lah kan.cgu math aku and adek aku jugak!dia kalau ajar math memang best tahap gaban gler doe.taon lps dak …

Award Untuk Semua.

Image
assalamualaikum!
berbanyak terima kasih utk *aslina because of this  branded things.i appreciate it so much!

ngee :) caption suka suka.jgn jeles oke!

tag 5 gerangan yang sungguh bertuah 
korang yang telah diberitahu,kan?



SEGMEN JOM BERKENALAN

Image
assalamualaikum!
terimas lah kat hyper and akak selipar korea then edd pulak sebab tag aku bnde alah ny!i really appreciate it so much!

creator of the segmen :: pakcik lokman

oke,jom kenal kenal dengan aku!huahaua! ape lah yang kw mengarut kan!
soalan pertama sampai tujuh.ready ready....

-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..ceritakan sedikit  korang rase?aku opkos lah single mingle triangle!huhuu.ape lah yg aku kemengarutan sesangat nyh!serious!aku tak ske in a relationship nyh!
-Ceritakan tentang diri anda  (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..) my full name ikut dalam FB(ehh slh!IC!) Norain Ismail.hye sebaris name itu aje,ok!sangat simple lagi mimple dan begitu mudah utk diingati,betul tak kengkawan??haisyy.jgn cepat cepat perasan oke!asal dari JB(originally Johor!bukan cetak rompak)aku,takde keje selain dari study then life as students nowadays tak lengkap tanpa FB dan blog gtuu.tapi aku atw tahap kerajinan aku untuk update blog besi buruk yang…

Minimun Habis!

Image
assalamualaikum!
korang rase bnde alah nyh dah cukup minimum tak weyy?aku rase dah kott.tapi kan utk lagi efektif pluss berkesan ape salahyer korang cuba jugak?kita lawan sape punya paling minimum.paling sedikit nilainya.paling kecil jumlah nombornye.ade bran?jom jom lah weh.mari mari lah mencuba benda lah nie .jgn lah tarik diri sebelum korang cuba buat ny. - - -



done.done.done.


200 Blog!

Image
assalamualaikum!

hee :) :) senyum sorang sorang macam org gila.first time nak join Ben Ashaari  !

Kami Benci Israel!

Image
assalamualaikum!
yeayya!aku nak join gak kempen nyh.mari ramai ramai join.erghh,tak wajib tapi memang digalakkan.ye lah takkan contest yg gempak gempak jek korang nak juin kan...jangan mcm tu  doe!sekali sekala tambah pahala ape salah nyer kan ?kan?jom join kempen nyh ramai ramai!
1. Copy banner & intro di atas dan buat 1 entry bertajuk "Kami Benci Israel!".  okeyh aku bwat sekarang jugek! 2. Mulakan entry anda dengan " Saya benci Israel kerana . . . . . "  oke,gua mule!Saya Benci israel kerana israel suke amek hak org lain seprti yg kter tau.dia amek palestin padahal dia lah yang menumpang,kan?suke suke dia aje.dia yang kuasai seluruh ekonomi dunia dan rakyat palestin pon dikongkongnyer.ade ker dari palestin yang masyhur lagi gah satu ketika dulu akhirnye hancur berkecai kerana Israel dan rejim zionis.sampai lah kan palestin tu jadi macam bndr pontian yer.sebegitu kecil sekali,kan?dah pulak..mknn kat sne pon berdikit dikit.segala bntuk prhubungn ditutup.memang bany…

Rinduu :)

Image
assalamualaikum!



korang rase kan klw korg salah seorg mmber aku kat FB,ape yg korang nak komen tntg status aku nyh?HAHA.tak pon.korg nak like aje,boleh gak kan.huhu,agak agak korang yg tersayang terchenta nyh siapa lah ek yg aku rinduu tuh.muahhaa.cpt cpt teka.kahkahh.bedekah dekah aku ktawe mcm pontianak tak egt dunie.duli hape aku.kan.kan.ok straight to the story.jgn bebel panjang panjang lagi ok!
setelah hmpir lame aku memendam rase,akhirnyer aku nak jugak cakap yang aku rindu gilak sama hostel.haisyy.tp kan..lagi 2 minggu *kurg dari tu sbnrnyer* kami budak yg lahir tahun 94 akan hadapi tahun SPM.aku rasa nak meraung sekuat hati,bule tak?aku taw msty blh,kan?kan?lntak aku lah.blog aku.selfish sungguh lah kaw ayien.tapi kan,hwk aku lom siap.cmner ek.pdn mke diri sndiri.ske kan aku nyh bwat keje last minute.jgn ikut ye kwn kwn!

aku mcm tak pcy yg cuti dah nak abes.tahun 2010 dah nak akhir.aku nak cter psl aku rndu hostel lah.rndu senior.tak habes habes aku dok mmbebel dari tadi kan.knfm…

100 Amazing Facts (:

assalamualaikum!
Rules: Once you've been tagged,you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. Tagged means "I'm interested in knowing what are your 100 truths". (To do this, go to "notes" under tabs on your profile page, copy and paste this note, erase my answers and enter your own, tag people (in the right hand corner of the app then click publish.)
1. Real name : Norain Bt Ismail 2. Nickname(s): Ain only . comercial a.k.a glemer name :: ayien.haha perasan ini budak! 3. Zodiac Sign:Aries 4. Male or female: Female 5. Elementary School: SK Majidi Baru 6. High School: SMK Tun Syed Nasir Ismail & TIJB 7. College: when the times arrive 8. Hair color: biggest secret. 9. Tall or short :huhu.i hate this question.just short ! 10. TV or XBOX : TV klw blh nak yg mcm home theatre tuu .ehee =) 11. Sweats or Jeans: jeans 12. Phone or Camera: camera 13. He…

Cukup Tak Nak Bayar Hutang?

assalamualaikum!
yeahh.sorry late byr hutang.hopefully bunga nyer tak lah bertambah yer,cik adek manis!siapa cek adek manes yg aku hutang tuhh?huhu..jeng jeng jeng!scroll down smpy bwh and u will know it!heyy heyy jgn lpe bg lagik ok.mcm nak lagi,lagi dan lagi!betull tak tipu.tp lmbt ler byr nyer ekh.hee :) sy kena pergi bank.isi borang nak pinjam duit.tunggu kelulusan bank.it's such a long way to get the money!huhu.ape lah yg kw mrepek nyh.okeyh.hutang tagged actually tak perlu sama sekali dibayar dengan duit.hanya percuma!baik hati betul budak nyh kan sebab bagi aku free jek.dah stop membebel macam mak nenek ade 94*woahh byk tu.produktif sungguh* cucu.let's go through this!


Introduction: Once your are tagged,please answer all the questions honestly baik madam! si pemberi hutang :Cik Wawa Azam

Name: Ayien Fullname:Norain Ismail Sibling(s):ohh.teka teka berapa?1? salah.2?tett...3?btol btol!bce mengikut suara upin dan ipin ekh. Eyecolour:Black maybe,agak je lah kott Shoesize:tgok br…

Surat Cinta Untuk Awak !

assalamualaikum!
Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama hamstermu menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu.

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin, kambing salji,mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan.

Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998. Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. P…