Posts

Showing posts from November, 2010

Last Day

Image
assalamualaikum...last entry ker??hehe.sjek jek kan..nk bwat gmpk..

adess,pnt capek deh!hehe ;) hmm...seharian berblogwalking..akhirnyer..naik sedkit traffic blog nyh.alhamdulillah.blh tau mcm mcm lagi through dyeorg pyer blog.yg bls kunjungan tu thanks eh!tinggalkn jejak korg tau kat cbox.kat mister linky pon blh.hehe.klw rajen lg,jgn lpe follow follow ok.hurmm.terima lah wajah terbaru dr cik ayien nyh.hurmm.hw about my blog?hopefully ok.ade sorg mmber bru join industri menulis blog nyh.meh tgok blog si tat nyh.


hari nyh aku nk story psl bln 12.tau tak aku rce starting besok lah kan aku akn jrg update blog and on fb.coz aku dah jnji ngan Pn Aishah MAK AKU TU nk stdy hard on that month.hmm.thn godaan beb!huh!doakn aku bjy tau.aku rce,aku kna abeskn mmbce wihin one whole month.novel sastera bm and bi utk f5 yg aku pnjm dr aja tuh..korg,doakn aku dpt thn nafsu nk online kay..nak settlekn hwk.nk bce bku.peta mnda sume sbjek.nk wat lthn sume sbjek.hmm.CANDIDATE 2011.YEAhh...ready...GO!!!!…

Khas utk KAU dan KAU!

Assalamualaikum...
ttbe aku rase mcm nak mletop!argh...hari nyh aku memang nak mrh .suddenly,aku rase mcm kat dunia maya nyh sememang nyer ramai hypocriters!sgt byk.huh!know why?sbb aku rse cm dye menyebok dgn ap yg aku bwt dlm hdop aku.eh pmwpn miss sengal seabad sedunia..kw tak tau ape ape psl aku nak cter lbeyh lbeyh lak..kan?BLJR MENGENAL SESEORG DLU SBLOM MENGHAKIMI,BLH TAK?
korg tau tak if aku rajen online kat mner mner social website pon ape kw heran ha?internet bkn kw yg byr lah sengal.aku tw kw msty jeles kan ta dpt online selalu.eh blah lah.back to your root.kw tau mner?kubur beb!tu ha.yg selau pggl pggl kw.org klw tak sdr dr cm uw lah kan?eh kw tak sdr ke kw tu dah byk mncapap kat skola.smue org pon bkn sume ske dgn kw.habes mate tu ade utk tgok JANTAN.abes sume org kw nk mnt.kw JAKON eh mnh ngok LELAKI.enough lah weh.
kw main komen2 ngan aku then korg kutuk aku.eh meh aku luku kpale kw.kw pkir aku nk sgt ker jd fb mmber kw.tak hengen lah.seb bek jek kan.aku tak tau perangai k…

SYAMIMI-Pelajar UIA mimpi Rasulullah SAW

Assalamualaikum...

Copy & paste from: Remaja Masjid [Yahoo! Group]

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. .. Ya Allah..lancar jari ini menaipkan sebuah pengalaman yg amat berharga dari seorang insan yg dipilih Allah utk berjumpa Nabi Muhammad s.a.w. melalui mimpi hari Khamis, 16 Rejab 1427H bersamaan 10 0gos 2006. Nama yg dipilih oleh ayah beliau adalah Syamimi yg bermaksud 'kesayanganku' , jua gelaran Nabi pada puteri kesayangan Baginda, Fatimah. Ketika khilaf memilih nama itu, ayah beliau mengharapkan mudah2an suatu hari nanti anaknya akan menjadi salah seorang mutiara kesayangan Rasulullah s.a.w. Alhamdulillah, doanya makbul selepas 23 tahun kelahiran anak sulungnya daripada 8 adik-beradik. Al-Quran 30 juzuk terpelihara kemas dalam hatinya.

Beliau menghabiskan masa 3 tahun utk menghafal 30 juzuk Kalamullah ketika berada di negeri kelahirannya. Beliau hafal sendiri utk memenuhi harapan ibu ayah yang mengharapkan ada dalam kalangan anak mere…

Kerja Kerja Penyapubersihan

Image
Assalamualaikum.

hee :) ape nyh pepagi bute dah update.hii.tak tau malu yek?saje suke suke.nak update cerita yg tertangguh.let's story story . eh slh .jom mmbebel sensorg kat sini.that's right. haha. saje jerk kan!

memang lah kan nme pon cuti skola.ade kje skola ta nak buat.nak main FB jek.update blog jek.hehe.ape lah buruk btol perangai kw kan ayien.hehe.cik ayien nnty jgn bwat keje last minute tau!ye lah.mcm mak mak btol aku nyh.* ehh bapak pon ade ler
aah.tak kisah ler.mmbebel jek lebeh.cternyer tak gak!

mce senior sume tengah sebok sebok siapkan peluru utk berperang di medan pertempuran SPM,aku jugak busy dengan FB,Blog,pluss,rumah!ha,ape yg aku sebokkan dengan umah tu?kerja kerja penyapubersihan segala kertas kertas tak pakai.pergh korg tau tak kertas ape plg byk??kertas mse aku form 3.segale latihan smue sbjek aku buang.bku2 tulis menengah rendah habes aku pulun masuk plastik smph.memg smpai trbersin bersin dengan habuk kuman segala bagai.adek aku pon sakan menolong.tgok…

Yeayy.Sy Pon Ade Lahh....

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.i'm back!lme dah tak update.cehh.mcm bribu taon jek an.gebang lah seyhh.eh biar ar.ske aty aku lahh.kw kesah ape an.eh ape nyh.cop cop.hehe ;) situasi biase sblum cerita bermula.msty nak pot pet.memekak *eh bleh dgr sore ke*aah lntak lah....ape yg aku ade and org lain pon ade.meh sini .tersebutlah kisah.wahaaha...mengarot.ske lah.hehe.sori ok.

nak tau tak kawan kawan.aku kan...ape style citer mcm bebudak nyh?hehe.lntk lah.aku dah dpt lah.dpt ape?ha..cbox baruu!yg simple mimple lagi chantek tuh ... hasil berblog walking..nyh lah dpt.selalunyer kan.jeles jek ngok owg pye. tau!hehe :) org pye blog ade yg cbox float float lahh.cantek sgt.blh main sorok2 kat tepi lah,bwh lah.memg serious gojes gile nak mati.sntiase nk tau.cmner ek dyeorg bwat.hehe.akhrnye!dpt gak.jgn jeles.ok??ok??korg nak jugak?amek tu ha link dia.klik klik kat word merah merah tu.ok?msty blh punyer.hehe =)

dkt website tuh dye tnjukkan kat kter cmner nak buat.sure.sng ler nak phm.ha.lg sa…

Susahnya Nak Buat Dia...

Assalamualaikum.


hye,aku mengupdate lagi. (eh ape nyh bhse rojak?) ske aty aku lah.aku yg tulis.bkn kw yg bce tlg tuliskan.hehe.sorry yer.jgn mrh.nanti kne jual taw.nak jual kat mner??lelong kat kdai or cmpk tepi jln bg pengemis mkn.stop it!stop the nonsense ayien syg.haha.ary nyh aku story psl smlm.eh ape plak la kan yg jadi semalam?nothing.aku tak g mner2 pon since keadaaan pon tak izinkan.hujan lah.lebat gler smlm tau awak awak semua.lebih baik saya tidur dengan nyenyak gler.hehe.ksukaan mase lapang tu kan.that's all.eh takkan tu aje cternyer??lek luhh..ade lagi.let's scroll down bebeh.









wait.....loading....here it is!









haa.actually.nak cter ape yg jadi kat FB semalam.ttbe ade sorg mmbe akuh *maaf nme mnjadi rhsie.tp klaw kw bce cik xx oi.jgn bgga yer aku bwat entri nyh.*dye tye situasi zina hati tu mcmner yg nak di atasi.haishh.aku rce soklan nyh memg lah tersgt sush coz bukn calang calang org yg blh jwb sokln nyh.aku pye ilmu pon taklah tggi mner.so,aku gne ayat yg memg sgg…

almost straight A.thank God =)

salam.

alhamdulillah.adek aku yg UPSR dah lepas.11 november lps skola sri amar jadi saksi.dye dapat 4A IB .B dye english.adek yg last nyh.means,dlm family aku tade yg pch rekod dpt 5A.Allah tu Maha Adil.Mak aku kate,if Dekwa dpt 5 A pon maybe dye akn pndg rndh dkt akak n abg dye nyh yg just dpy 4 A IB.hehe :) if aku B science,dekwa n khair lak same subject.till pmr pon yg aku B IS SCIENCE.idk.hopefully dpt lah atasi badi tu utk spm lak.insya-allah.kalau ade usaha.ade cara,ade jalan.sekarang aku jugak harap Dekwa dapat msok mner2 skola asrma.i hope u will get better school than me yaww!nak ker tgok pic dye .ok klik kat facebook then just cari noor najwa ye kwn kwn sekalian.utk confirm kan,akan ade nme aku kat relationship.ok that's all.ok.fine .thank you.

dapat dari Facebook.pluss,macam best!

Kehadapan my future wife(s).
I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun t…

Lagu utk senior :)

Image
Assalamualaikum.nyh lagu utk senior kay 1 mce mlm akhir kami dgn dyeorg!utk full entri just g blog budak comot ney.tp mce kitorg nyanyi.tkde sbrg rkmn pon yg dibuat tau!pvate n confidential !tpy gmbr senior pegang baju after the singing ade lah..nak tau npe mreka pegang baju after that??kena check out story nyer kat blog budak comot tuh lah kan :)



1) lagu first-kau ilhamku.ha mcmner??mcm nyh lah lgu dye ::


sayu tak??of coz lahh..

2) medley chorus jek .lagu pergi.yg msuk firstly of coz lah cik artis kita.(kau pergi)

hujan lebat mencurah kini bagaikan tiada henti kaulah laguku kau irama terindah tak lagi kudengari kau pergi kau pergi
3)then,lagu yg memg sayat hati jek an.lagu KD. pergi saja cintamu pergi  biar semua tahu **ehh aku lpe lirik pulak! 4)lagu kau umpama bidadari kau umpama bidadari suci bagai embun pagi tapi aku belum pasti adakah cintamu itu suci 
5) lagu dugaan dari ilahi.nyh langsungtak hafal.sorry yeh :)
6) full lagu teman sejati by brothers



lps nyh.dah tak dgr lagi roro n ebat mai…