assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Tuesday, November 30, 2010

Last Day

assalamualaikum...last entry ker??hehe.sjek jek kan..nk bwat gmpk..

adess,pnt capek deh!hehe ;) hmm...seharian berblogwalking..akhirnyer..naik sedkit traffic blog nyh.alhamdulillah.blh tau mcm mcm lagi through dyeorg pyer blog.yg bls kunjungan tu thanks eh!tinggalkn jejak korg tau kat cbox.kat mister linky pon blh.hehe.klw rajen lg,jgn lpe follow follow ok.hurmm.terima lah wajah terbaru dr cik ayien nyh.hurmm.hw about my blog?hopefully ok.ade sorg mmber bru join industri menulis blog nyh.meh tgok blog si tat nyh.
MARI BACE BACE ;)


hari nyh aku nk story psl bln 12.tau tak aku rce starting besok lah kan aku akn jrg update blog and on fb.coz aku dah jnji ngan Pn Aishah MAK AKU TU nk stdy hard on that month.hmm.thn godaan beb!huh!doakn aku bjy tau.aku rce,aku kna abeskn mmbce wihin one whole month.novel sastera bm and bi utk f5 yg aku pnjm dr aja tuh..korg,doakn aku dpt thn nafsu nk online kay..nak settlekn hwk.nk bce bku.peta mnda sume sbjek.nk wat lthn sume sbjek.hmm.CANDIDATE 2011.YEAhh...ready...GO!!!!!!

nota kaki: alhamdulillah,tambi tu dah pon delete cik ayien dr friend fb dyer.huh!go ready go...SPM!


Monday, November 29, 2010

Khas utk KAU dan KAU!

Assalamualaikum...

ttbe aku rase mcm nak mletop!argh...hari nyh aku memang nak mrh .suddenly,aku rase mcm kat dunia maya nyh sememang nyer ramai hypocriters!sgt byk.huh!know why?sbb aku rse cm dye menyebok dgn ap yg aku bwt dlm hdop aku.eh pmwpn miss sengal seabad sedunia..kw tak tau ape ape psl aku nak cter lbeyh lbeyh lak..kan?BLJR MENGENAL SESEORG DLU SBLOM MENGHAKIMI,BLH TAK?

korg tau tak if aku rajen online kat mner mner social website pon ape kw heran ha?internet bkn kw yg byr lah sengal.aku tw kw msty jeles kan ta dpt online selalu.eh blah lah.back to your root.kw tau mner?kubur beb!tu ha.yg selau pggl pggl kw.org klw tak sdr dr cm uw lah kan?eh kw tak sdr ke kw tu dah byk mncapap kat skola.smue org pon bkn sume ske dgn kw.habes mate tu ade utk tgok JANTAN.abes sume org kw nk mnt.kw JAKON eh mnh ngok LELAKI.enough lah weh.

kw main komen2 ngan aku then korg kutuk aku.eh meh aku luku kpale kw.kw pkir aku nk sgt ker jd fb mmber kw.tak hengen lah.seb bek jek kan.aku tak tau perangai kw yg sbnr mce tu.memag sgl lah lu bangla.
pluss,kw bleh kn kutuk mak aku.eh kw lpe ek nk SPM.kw maseh hdop ats muka bumi Allah,dan kw pyer dosa tu ditulis dicatat oleh malaikat.aku doakn kw dpt hdyh lah eh.ap gne hrta byk,ade drjt,konon lah..kw bleh suka aty nk ngata aku tnpa tau prkara sbnr.aku mls jek nk mrh2 directly kat kw..sbb aku tau tuhan ske org yg sbr.klw aku nk aku blh cr no hp korg utk call and mrh .TP AKU MLS NAK BAZIR KREDIT UTK ORG YG ADE SAKIT MCM KORG NYH!TAU SAKIT APE?SAKIT JIWA,OTK,AND HATI.SAKIT NYH SUME KORG JEK YG BLEH HEAL SNDR.

then,KTERKN LAH AKU KOL KW,baru kw tahu btape halilintar mmblh buminyer suara aku.siapkn lah dr kw utk-NYA.eh kw kan nk prgi umah DIA.tp kw sebok wat dosa sana sini ek.sian.prgi SANA t bykkn doa tw.spy mlot kw tu jd sebaik baik tdk.dan,jgn lpe doakn kwn baik kw yg aku dgr cg kter dye lesbian.doakn biar dye jd pmpwn sejati eh derr.
aku doakn kw selamt prgi and balek.spy klw kw balek blh mnx maaf ngan mak aku and aku.taw!sorry,aku ta nak lah follow kw.geli.mce bler lak kw ade BOYFRIEND?ke kw SS?lpe lak.kw kan ta pnh tgok lelaki kan..

KW TAK SKE AKU?SO WHAT?CKP LAH DPN2.BAIK2.BAGI REASON.INSYA-ALLAH AKU LEH TRIMA.DAN PERBAIKI KESILAPAN AKU?EH TAMBI TAMBI SEKALIAN.PHM TAK.TU LAH.PDN MKE.SPE SURUH KW KUTUK AKU.TAK SKE NGOK ONLINE SELALU?DELETE AKU.TAKAT KAMU DAN KAMU.TAK BWK MSLH LAH PADA AKU.BKN AKU HIDUP MENGEMIS MNX KAT KW.
.
nota kaki:: klw terase naseb lah kan,spe sruh kw mengata aku tnpa tahu cter sbnr!

SYAMIMI-Pelajar UIA mimpi Rasulullah SAW

 Assalamualaikum...

Copy & paste from: Remaja Masjid [Yahoo! Group]

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. .. Ya Allah..lancar jari ini menaipkan sebuah pengalaman yg amat berharga dari seorang insan yg dipilih Allah utk berjumpa Nabi Muhammad s.a.w. melalui mimpi hari Khamis, 16 Rejab 1427H bersamaan 10 0gos 2006. Nama yg dipilih oleh ayah beliau adalah Syamimi yg bermaksud 'kesayanganku' , jua gelaran Nabi pada puteri kesayangan Baginda, Fatimah. Ketika khilaf memilih nama itu, ayah beliau mengharapkan mudah2an suatu hari nanti anaknya akan menjadi salah seorang mutiara kesayangan Rasulullah s.a.w. Alhamdulillah, doanya makbul selepas 23 tahun kelahiran anak sulungnya daripada 8 adik-beradik. Al-Quran 30 juzuk terpelihara kemas dalam hatinya.


Beliau menghabiskan masa 3 tahun utk menghafal 30 juzuk Kalamullah ketika berada di negeri kelahirannya. Beliau hafal sendiri utk memenuhi harapan ibu ayah yang mengharapkan ada dalam kalangan anak mereka menjadi seorang hafiz atau hafizah. Sebagai anak sulung, beliau mengambil tanggungjawab ini utk menjadi contoh kpd adik2 yg lain. Setiap hari beliau hafal 2 muka surat Al-Quran dan tasmi' dgn ustaz di sebelah rumahnya. Sekarang beliau pelajar tahun 4 jurusan Undang-Undang Syariah di universiti ini. Akak ni memang diuji dengan sakit yg tak tahu apa punca sejak lebih setahun yg lalu. Sakitnya rasa seperti ditikam-tikam dengan pisau di bahagian belakang tubuhnya, tambahan pula kaki yang sakit di bahagian lutut sejak 8 tahun lalu tidak pernah sembuh. Pernah satu ketika, selepas makan, beliau muntah bersama segumpal rambut dari kerongkongnya.


Penderitaannya hanya Allah dan dia sendiri yang tahu. Sudah lama beliau tidak terdaya ke kelas kerana sakit itu membuatkan dia tidak dapat berdiri atau berjalan. Hilang selera makannya hingga badannya susut hampir 13 kg. Beliau hanya menggagahkan diri untuk pergi berwudhu' 2 hingga 3 kali sehari. Wudhu' itu dijaga sebaik mungkin untuk ibadah sepanjang hari. Hari2 yang dilaluinya dipenuhi dgn membaca Al-Quran dan qiamullail sebagai pendinding daripada gangguan yg terus2an menyakiti diri. Diceritakan makhluk2 halus itu akan mengganggunya terutama pada waktu sebelum Subuh, Zuhur dan Maghrib. Beliau telah banyak berubat di merata tempat, berjumpa doktor2 pakar, malah ulama' yg faqih dalam ilmu perubatan islam serta akhir sekali bertemu sorang lecturer di sini. Tapi beliau hanya mampu bertahan. Pesan ustaznya, setiap kali beliau sakit, banyakkan baca Surah Al-Baqarah.


Pagi Khamis itu, beliau berniat utk hadir kuliyah sebab sudah terlalu lama tidak mampu ke kelas. Beliau bangun kira2 jam 4.30 pagi utk solat. Berbekalkan sedikit kekuatan yg digagahkan, beliau ke bilik air utk berwudhu' dgn memapah dinding dan segala apa yg mampu membantu beliau untuk berdiri. Habis berwudhu', beliau jatuh tersungkur, rasa seperti ada yg menolak keras dari belakang. Tika itu beliau sudah tidak mampu berdiri, justeru beliau merangkak ke bilik. Sampai saja di bilik, beliau ketuk pintu dan rebah di depan bilik tersebut.


Disebabkan sakit yg mungkin dah tak tertanggung, dengan spontan beliau niatkan, "Ya Allah, kiranya mati itu baik untukku, aku redha, tapi kiranya Engkau ingin aku terus hidup, aku ingin dengar kata-kata semangat drpd Rasulullah s.a.w. sendiri.." Kemudian beliau pengsan. Sahabat2 sebilik mengangkat beliau ke dalam biliknya dan di baringkan di sana . Waktu itu, sahabat2nya telah pun 'forward message' pd rakan2 yg lain agar dibacakan surah Yasin kerana beliau nampak sudah nazak. Malah mereka telah sedia dgn nombor2 ahli keluarganya utk dihubungi kiranya ada apa2 berlaku dengan izin Allah. Kira2 jam 11 pagi itulah, ketika tertidur dgn tenang dalam waktu qoilullah, beliau bermimpi.


Beliau sedang terbaring dalam keadaan memakai telekung dgn tangannya diqiam seperti dalam solat di suatu tempat asing yang sangat cantik. Beliau terbaring di sebelah mimbar dan kelihatan banyak tiang di sekitarnya. Tiba-tiba datang seorang Hamba Allah dgn wajah yang bercahaya dari arah depan dan berdiri hampir sekali, kira2 2 meter dari beliau. Wajahnya SubhanaLlah. .indah sekali, tak dapat nak digambarkan. Beliau tertanya2, siapakah orang ini? cantik sekali kejadiannya dan hati beliau rasa sangat tenang dgn hanya melihat wajahnya. Dirasakan seluruh kesengsaraan yg ditanggung selama ini lenyap begitu sahaja. Kemudian, Hamba Allah itu mengatakan, "Assalamu'alaikum, ana Rasulullah.. " Subhanallah. .baginda Nabi rupanya! Nabi memakai jubah putih dan kain serban berwarna hijau di atas bahu baginda. Beliau nampak dgn jelas mata Baginda Nabi, janggut Baginda, rambut Baginda, kain serban di atas bahu Baginda dan tubuh Baginda. Kemudian Nabi katakan "Enti fil masjidi" (kamu sekarang berada di masjidku, Masjid Nabawi)..


Allahuakbar! Kemudian Baginda Nabi s.a.w. berkata: QalAllahuta' ala; "InnaAllahama' assobirin" (sesungguhnya Allah bersama orang2 yg sabar). Ketika mendengar suara Nabi mengalunkan Kalamullah, terasa bergema suara merdu Nabi di seluruh alam. Sememangnya Baginda sebaik-baik kejadian dan diciptakan dgn penuh kesempurnaan. Nabi katakan (dalam lughahl arab, tp diterjemahkan di sini); "Ya Syamimi, dengan berkat kesabaran enti, dgn sakit yg enti tanggung selama ini, dan dgn berkat Al-Quran yg enti pelihara di dlm hati, maka Allah bukakan hijab utk enti nampak ana.." Ketika Nabi menyebut Ya Syamimi, terlintas di hatinya "Ya Allah..Baginda kenal ummatnya!". Ya Rasulullah.... Ketika itu, beliau dapat merasakan baiknya Allah, memberikan nikmat yg begitu besar buat dirinya. Kemudian Nabi katakan lagi; "Sampaikan salamku buat sahabat2 seperjuangan Islam. InsyaAllah, kita semua akan berjumpa nanti.." Nabi s.a.w. kemudian melafazkan; "Ummati.. ummati..ummati. .." dan beliau nampak jelas Nabi menangis saat itu. Beberapa titisan airmata Baginda yg suci mengalir utk ummat Baginda! Kemudian Baginda Nabi melangkah pergi.


Beliau merintih, "Jangan pergi Ya Rasulullah.. " tetapi Baginda tetap pergi. Subhanallah, walaupun kita tak pernah bersua dgn Nabi yg mulia, Baginda kenal dan sentiasa ingat akan ummatnya. Beliau sendiri tidak pasti, apakah Baginda menangis kerana rindu kepada ummatnya, atau mungkin saja baginda sedih dgn ummat akhir zaman ini? wallahua'lam. .. Sedar daripada tidur yg amat indah pengisiannya itu, beliau masih dikelilingi oleh rakan2 yg turut terdengar rintihan beliau dalam tidurnya "Jangan pergi Ya Rasululah... " Beliau kemudian menceritakan kpd para sahabat tentang mimpinya sekaligus menyampaikan salam Rasulullah buat ummat Baginda. Semua yg mendengar menangis lantaran rindu pada Nabi. Rasa malu pada Nabi krn kita jarang2 ingat pada Baginda sedangkan kita amat terhutang budi padanya. Lebih2 lagi kita sedar bahawa hanya syafaat Bagindalah yg dikejar di akhirat kelak.


Ya Allah..ketika itu, tiada kata yg lebih tinggi drpd kalimah Alhamdulillah utk di rafa'kan pada Allah atas ni'mat yg begitu besar yg Allah berikan pada dirinya. Rasa tak layak dirinya menerima anugerah dgn ujian yg hanya sedikit berbanding insan2 yg lebih berat diuji oleh Allah. Kiranya ada kalimah pujian yg lebih tinggi dr Hamdalah, pasti akan beliau sebutkan buat Allah Yang Maha Kaya. Semuanya terangkum dalam Rahmat-Nya yg melimpah ruah. Rasa sakit masih menular di tubuhnya. Cuma kali ini dia bertekad tidak akan menangis lagi utk kesakitan ini. Usai solat Zuhur, rasa sakit yg ditanggung makin hebat. Tak pernah beliau merasakan sakit yg sebegitu rupa. Terasa panas seluruh badan dan seluruh tubuhnya rasa ditikam pada setiap penjuru.


Kalau dulu, beliau akan menangis dalam menghadapi kesakitan, namun pada waktu itu beliau pujuk diri utk tidak menangis. "Apa sangatlah sakit yg aku tanggung ini berbanding nikmat yg Allah telah bagi utk melihat Baginda Nabi s.a.w.." Kemudian beliau tidur. Beliau terus rasakan berada di tempat tinggi, tempat yg biasa hadir sepanjang beliau menerima gangguan. Beliau katakan "Ya Allah, apa lagi yg hendak Engkau berikan buat hambamu yg hina ni, rasa malu sangat dengan-Mu Ya Allah..." Kemudian dgn izin Allah, datang empat orang yg berpakaian serba hijau. Salah seorang daripadanya mengatakan; "Assalamu'alaikum Ya Syamimi..Rasulullah s.a.w. sampaikan salam buatmu. Kami utusan Rasululah..Nahnu khulafa' ar-rasyidin. Ana Abu Bakr, ini Ummar Al-Khattab, Uthman bin 'affan dan Ali.." Subhanallah. .Saidina Abu Bakr memperkenal dirinya dan ketiga2 sahabat yg mulia. Beliau nampak sendiri, Saidina Abu Bakr yg amat lembut perwatakannya, Saidina Ummar dgn wajah tegasnya, Saidina Uthman yg cantik sekali dan Saidina 'Ali yg agak kecil orangnya. Para Sahabat mengatakan; "Kami diutuskan oleh baginda Nabi utk membantu enti.." Kemudian keempat2 mereka membacakan ayat 102 surah Al-Baqarah yg bermaksud: "Dan mereka mengikuti apa yg dibaca oleh syaitan-syaitan pada masa kerajaan Sulaiman. Sulaiman itu tidak kafir tetapi syaitan-syaitan itulah yg kafir, mereka mengajarkan sihir pada manusia dan apa yg diturunkan pada 2 malaikat di negeri Babylon iaitu Harut dan Marut.

" Padahal keduanya tidak mengajarkan sesuatu kepada seseorang sebelum mengatakan "sesungguhnya kami hanyalah cubaan (bagimu) sebab itu janganlah kafir.' Maka mereka mempelajari dari keduanya (malaikat itu) apa yang (dapat) memisahkan antara seorang (suami) denagn isterinya. Mereka tidak akan dapat mencelakakan seseorang dgn sihirnya kecuali dengan izin Allah. Mereka mempelajari sesuatu yang mencelakakan, dan tidak memberi manfaat kepada mereka. Dan sungguh, mereka sudah tahu, barang siapa membeli (menggunakan sihir) itu, nescaya tidak akan mendapat keuntungan di akhirat. Dan sungguh, sangatlah buruk perbuatan mereka yang menjual dirinya dgn sihir, sekiranya mereka tahu.." Selesai membaca ayat itu, para sahabat Nabi menghembus pada makhluk2 yang sedang mengganggu beliau dan mereka semua hancur terbakar. Subhanallah. .waktu itu terus terasa seolah2 tubuhnya yg sakit dahulu ditukarkan Allah s.w.t. dgn tubuh yg baru. Hilang segala kesakitan yg setahun lebih ditanggung beliau dgn sabar. Saidina Abu Bakr mengatakan; "Inilah ganjaran besar dari Allah buat orang-orang yang sabar.." Kemudian, para sahabat Nabi yg mulia pun pergi meninggalkannya. Selesai mimpi indah yg kedua ini, beliau bangun dr tidur dan terus duduk. Rakan2 sebilik pelik, kenapa beliau dapat bangun dan duduk dgn mudah . Kemudian sahabat2nya itu menyuruh beliau bangun berdiri dan alhamduliLlah..dgn mudah beliau bangun berdiri dan berjalan d sekitar bilik. "Ya Allah, penyakit ana dah sembuh.." Semua sahabat yang ada di situ bergembira dan menangis. Kemudian beliau segera ke bilik air untuk berwudhu'. Dengan tubuh yang 'baru', beliau sujud syukur pada Allah s.w.t. "Ya Allah, kiranya di beri tempoh sujud 100 tahun pun belum dapat diriku menjadi hamba-Mu yg bersyukur atas nikmat yg telah Engkau berikan.." Beliau berpesan pada kami; "Adik-adik, wajarlah para sahabat Nabi yang mulia sanggup mati demi mempertahankan Baginda. Akak yang diberi rezeki melihat Nabi tak sampai pun 5 minit dah rasa tak sanggup berpisah dengannya. Kalau boleh, nak duduk je di bilik untuk beribadah pada Allah dan mengenang wajah Nabi yg mulia. Tapi menyedari banyak lagi taklifan dan tanggungjawab kita atas muka bumi Allah ini, maka hidup mesti diteruskan.


Sekarang ini hati akak tenang sangat..kalau boleh, nak je akak pinjamkan hati ni walau hanya sesaat agar adik2 dapat merasakan betapa beningnya hati ini. Tapi itu tak mungkin kan , mungkin ini bahagian akak, bahagian kalian? Hanya Pemiliknya Yang Maha Tahu. Akhir sekali akak ingin katakan, tak rugi kita bersabar..." Keperibadiannya indah. Cerminan al-Quran katanya 'Aisyah ra. Dari semua aspek kehidupan, diperagakannya hanyalah kesyumulan. Allah mengajar manusia berkehidupan di muka bumi ini melalui baginda. Menuruti sunnahnya adalah pahala. Kasih sayangnya tiada bertepi, dari yang kecil hingga yang tua, dari hamba hingga ke bangsawan, dari dulu sampai sekarang, hingga ke akhirnya.. Dialah peribadi unggul sepanjang zaman. Mencintainya suatu kemuliaan...

Pernah suatu ketika Rasulullah berkumpul didalam satu majlis bersama para sahabat.
Tiba-tiba bergenang air mata baginda s.a.w. Para sahabat gelisah melihat sesuatu yang tidak mereka senangi di wajah Rasulullah saw. Bila ditanya oleh Saidina Abu Bakar ra, baginda mengatakan bahawa terlalu merindui ikhwannya.. Saidina Abu Bakar sekali lagi bertanya Rasulullah saw, "Bukankah kami ini ikhwanmu?" Rasulullah menjawab, "Tidak, kamu semua adalah sahabatku.. ikhwanku adalah umatku yang belum pernah melihat aku tetapi mereka beriman dan sangat mencintaiku. .. Aku sangat rindu bertemu dengan mereka.."


Sesungguhnya Allah dan malaikat-malaikat- Nya bershalawat untuk Nabi. Hai orang-orang yang beriman, bershalawatlah kamu untuk Nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya (al-Ahzab:56)

p/s: sungguh...berderaia n air mataku mengalir..daku rindu akan dirimu..Ya Rasulullah!


(kisah ini dinukilkan oleh sahabat Syamimi hasil pengalaman benar yang telah dilalui..pernah disebarkan melalui e-mel & blog sebelum ini..) sesungguhnya, ana sangat bersyukur kerana dilahirkan didunia ini sbgai ummat nabi Muhammad S.A.W... banyakkan lah berselawat dan mendengar zikir..insyaAllah kita semua akan mendapt syafaatnya di Akhirat kelak..wallahu' alam..(*_ *)

NOTA : Alhamdulillah. .akhirnya jumpa juga artikel ni selepas sekian lama mencari...
kak intan pernah bagitau pasal syamimi ni sebab dia serumah sewa....sangat menginsafkan. .dia dah sampi ke tahap tu....
Ya Allah..ku syukuri nimat Mu ini yang memberi peluang kepadaku bersahabat dan bertemu dgn sahabat2 yang soleh dan solehah..ada sahaja ingatan yang baik dari mereka agar sentiasa istiqamah dlm kebaikan dan PERJUANGAN FI SABILILLAH di Malaysia ni...

Saturday, November 27, 2010

Kerja Kerja Penyapubersihan

Assalamualaikum.

hee :) ape nyh pepagi bute dah update.hii.tak tau malu yek?saje suke suke.nak update cerita yg tertangguh.let's story story . eh slh .jom mmbebel sensorg kat sini.that's right. haha. saje jerk kan!

memang lah kan nme pon cuti skola.ade kje skola ta nak buat.nak main FB jek.update blog jek.hehe.ape lah buruk btol perangai kw kan ayien.hehe.cik ayien nnty jgn bwat keje last minute tau!ye lah.mcm mak mak btol aku nyh.* ehh bapak pon ade ler
aah.tak kisah ler.mmbebel jek lebeh.cternyer tak gak!

mce senior sume tengah sebok sebok siapkan peluru utk berperang di medan pertempuran SPM,aku jugak busy dengan FB,Blog,pluss,rumah!ha,ape yg aku sebokkan dengan umah tu?kerja kerja penyapubersihan segala kertas kertas tak pakai.pergh korg tau tak kertas ape plg byk??kertas mse aku form 3.segale latihan smue sbjek aku buang.bku2 tulis menengah rendah habes aku pulun masuk plastik smph.memg smpai trbersin bersin dengan habuk kuman segala bagai.adek aku pon sakan menolong.tgok balek sume tu..mengingatkan aku tentang PMR.TSNI.MENENGAH RENDAH.and all that yg memg damn sweet memories utk aku!

mls dah nak cter.kang mle lah nak tacing tacing kan.


posing posing abess :) penat mengemas lah tu konon!
ha.mari mari .baju bundle nyh,haha!sory,tong sampah need it!


adek oii...smph tuh...hehe :)
eitt,blh posing posing sakan lg yer??cpt tolong!!
sudah sedia untuk dihumban ke recycle centre!
ha?nyh pon nak cmpk ke laut gak ker??no lahh,,,no way beb!



sekian.tu ajer cter pade 23.11.2010.hehe.smph tu dah selamat dibuang pon... ;)


nota kaki:: sori gmot,belum ade mce utk wat post tntg defition baik from hlovate versus.nanti nati yer.

Friday, November 26, 2010

Yeayy.Sy Pon Ade Lahh....

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.i'm back!lme dah tak update.cehh.mcm bribu taon jek an.gebang lah seyhh.eh biar ar.ske aty aku lahh.kw kesah ape an.eh ape nyh.cop cop.hehe ;) situasi biase sblum cerita bermula.msty nak pot pet.memekak *eh bleh dgr sore ke* aah lntak lah....ape yg aku ade and org lain pon ade.meh sini .tersebutlah kisah.wahaaha...mengarot.ske lah.hehe.sori ok.

nak tau tak kawan kawan.aku kan...ape style citer mcm bebudak nyh?hehe.lntk lah.aku dah dpt lah.dpt ape?ha..cbox baruu!yg simple mimple lagi chantek tuh ... hasil berblog walking..nyh lah dpt.selalunyer kan.jeles jek ngok owg pye. tau!hehe :) org pye blog ade yg cbox float float lahh.cantek sgt.blh main sorok2 kat tepi lah,bwh lah.memg serious gojes gile nak mati.sntiase nk tau.cmner ek dyeorg bwat.hehe.akhrnye!dpt gak.jgn jeles.ok??ok??korg nak jugak?amek tu ha link dia.klik klik kat word merah merah tu.ok?msty blh punyer.hehe =)

dkt website tuh dye tnjukkan kat kter cmner nak buat.sure.sng ler nak phm.ha.lg satu.yg aku dah dpt.ap lagi?
lek luhh...hehe.aku da dpt kan...button share tu.woaahh..dah maju.thanks dkt  meowing cat pye blog.hasil bw gak nyh.thanks yer awak.jase awak.eh blog awak.ha...sy igt.

so,ade ape2 cter roger2 ok.nak share amek jek lah.nak tkn2 like pon klik lahh.dah dislike takde kan... :)

Sunday, November 21, 2010

Susahnya Nak Buat Dia...

Assalamualaikum.


hye,aku mengupdate lagi. (eh ape nyh bhse rojak?) ske aty aku lah.aku yg tulis.bkn kw yg bce tlg tuliskan.hehe.sorry yer.jgn mrh.nanti kne jual taw.nak jual kat mner??lelong kat kdai or cmpk tepi jln bg pengemis mkn.stop it!stop the nonsense ayien syg.haha.ary nyh aku story psl smlm.eh ape plak la kan yg jadi semalam?nothing.aku tak g mner2 pon since keadaaan pon tak izinkan.hujan lah.lebat gler smlm tau awak awak semua.lebih baik saya tidur dengan nyenyak gler.hehe.ksukaan mase lapang tu kan.that's all.eh takkan tu aje cternyer??lek luhh..ade lagi.let's scroll down bebeh.









wait.....loading....here it is!










haa.actually.nak cter ape yg jadi kat FB semalam.ttbe ade sorg mmbe akuh *maaf nme mnjadi rhsie.tp klaw kw bce cik xx oi.jgn bgga yer aku bwat entri nyh.*dye tye situasi zina hati tu mcmner yg nak di atasi.haishh.aku rce soklan nyh memg lah tersgt sush coz bukn calang calang org yg blh jwb sokln nyh.aku pye ilmu pon taklah tggi mner.so,aku gne ayat yg memg sgguh rgks.seboleh mgkin lh utk anda anda semua fhm yer.

zina hati.law korg nak tau.zina hati tu:


Sabda Rasulullah…
“Zina mata dengan melihat, kedua telinga zinanya mendengar, lidah zinanya bercakap, tangan zinanya berpegangan, kaki zinanya melangkah dan hati zinanya dgn berhasrat, membayangi,dan berharap. Semua itu dibenarkan (direalisasi) oleh kemaluan.” (HR Bukhari).




so,fhm tak?actually,menurut kfhmn aku yg  kwn aku prnh smpaikn.dye kter zina hati tu mcm kter mnt seseorg.then tu nmnyer zina  hati.then.myayangi seseorg yg brlainn jntina jugak zina hati.dye kater jugak even kiter mnt jek dr jauh stiill zina hati.tapi,mcmner nak atsi zina hati?memg pyh.prasaan bkn blh diubh2.tu smue kuase allah.aku sndiri prnh mghadapinyer.once aku ckp aku tak ske dye agy,tapi kelibat dye maseh aku prhatikan,ape dye pye detail dlm kotak memory tergam kuat.aduhai,memg sush .tp kena lah kuat usaha lah kan utk sgkrkan smue tu.jujur diakui sgt mudh utk berckp tp amat pyh merealisasiknnyer.jadi,pada sesape yg tgh gak berusaha.trosknlah.jgn prnh putus asa.



nota kaki: aku tak pndai sgt bab bab ny.tp skdar myalurkan ape yg aku tau tu blh lah.

Saturday, November 20, 2010

almost straight A.thank God =)

 salam.

alhamdulillah.adek aku yg UPSR dah lepas.11 november lps skola sri amar jadi saksi.dye dapat 4A IB .B dye english.adek yg last nyh.means,dlm family aku tade yg pch rekod dpt 5A.Allah tu Maha Adil.Mak aku kate,if Dekwa dpt 5 A pon maybe dye akn pndg rndh dkt akak n abg dye nyh yg just dpy 4 A IB.hehe :) if aku B science,dekwa n khair lak same subject.till pmr pon yg aku B IS SCIENCE.idk.hopefully dpt lah atasi badi tu utk spm lak.insya-allah.kalau ade usaha.ade cara,ade jalan.sekarang aku jugak harap Dekwa dapat msok mner2 skola asrma.i hope u will get better school than me yaww!nak ker tgok pic dye .ok klik kat facebook then just cari noor najwa ye kwn kwn sekalian.utk confirm kan,akan ade nme aku kat relationship.ok that's all.ok.fine .thank you.

dapat dari Facebook.pluss,macam best!

Kehadapan my future wife(s).


I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bull****. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.

Lagu utk senior :)

Assalamualaikum.nyh lagu utk senior kay 1 mce mlm akhir kami dgn dyeorg!utk full entri just g blog budak comot ney.tp mce kitorg nyanyi.tkde sbrg rkmn pon yg dibuat tau!pvate n confidential !tpy gmbr senior pegang baju after the singing ade lah..nak tau npe mreka pegang baju after that??kena check out story nyer kat blog budak comot tuh lah kan :)



1) lagu first-kau ilhamku.ha mcmner??mcm nyh lah lgu dye ::


sayu tak??of coz lahh..

2) medley chorus jek .lagu pergi.yg msuk firstly of coz lah cik artis kita.(kau pergi)

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku
kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi
kau pergi

3)then,lagu yg memg sayat hati jek an.lagu KD.
                                                                
pergi saja cintamu pergi 
biar semua tahu
**ehh aku lpe lirik pulak!
4)lagu kau umpama bidadari
kau umpama bidadari
suci bagai embun pagi
tapi aku belum pasti
adakah cintamu itu suci 
5) lagu dugaan dari ilahi.nyh langsung tak hafal .sorry yeh :)

6) full lagu teman sejati by brothers




lps nyh.dah tak dgr lagi roro n ebat main gelak2 dlm prep.tgok hanis jadi mariam.merah lak sebuk perasan dye artis.tak nmpk lagi kak nazeer tido.alahai!comel tawu!kak zati marah swoh g solt!then kikin..senior yg bru dtg ostel.syg korg sgt.serious!