Posts

Showing posts from August, 2014

sakit

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
 assalamualaikum!

aku tahu sakit tu kafarah dosa. dosa banyak sakit lama sikit sebab tuhan sayang aku dia nak kurangkan dosa. Allahuakbar. seksanya sakit ni walaupun sangat sedikit dan baru tahu nak menghargai nikmat sihat. aku kerap pening jek sekarang. batuk selesema ni semua aku harap pulih secepatnya. aku nak balik melaka kembali bergerak kerja.

sem 3 aku nampak sangat mencabar. takutnya :'( dah la ada math hmm. tak semua orang mampu faham betapa teruknya aku dengan math. sebab tu aku alergik dengan fizik add math dan jugak sewaktu dengannya. bagi aku membaca tu seronok dan buat aku faham. nak menghadam math ya Allah mintak sangat diberi kekuatan. aku takut sangat tak mampu.

jadual kelas sem 3 ni betul betul menakutkan. takut terlepas solat. jadual pack sangat.
aku taknak dapat ijazah semata. tapi biarlah ada isinya .
dengan REDHA dan RESTU ALLAH.


merangka masa depan

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
 assalamualaikum!

alhamdulillah masih hidup lagi aku hari ini. demam selesema pening masih berterusan hmm nak naik sem ni lah diuji dengan berbagai bagai sakit. semoga naik sem nanti aku sihat walafiat terus untuk bergerak kerja. malu rasanya tetiba bila sebut perihal gerak kerja mcm aku tak buat apa apa pun. hinanya diri terpalit dosa begitu menggunung.

harini merangka masa depan. bulan 9 insyaAllah aku naik sem 3 khair sem 1 di upm course nursing. aku tak pakai ptptn apply ypj je.nampaknya nak tunggu duit ypj aku masuk khair pulak baru nak apply. kebetulan pulak sem ni aku tak kerja :( haritu kerja cashier 3 hari aku lari sebab arak babi semua dia terima. biarkan aku tak kerja asalkan aku tak dilaknat tuhan,prinsip aku teguh. rezeki ada dekat mana mana . betul, aku setuju. tapi usaha perlu dan wajib ada.


sem 3 aku plan nak jual top up, printing dengan soka. mungkin sakit sedikit di permulaan perlukan modal kembali. takpe. biar bersakit dahulu asal…

going through the life I realize that

assalamualaikum. 

tah aku tertekan apa dah taip tetiba hilang. hilang jugak mood nak update blog aku hmmm benciiii ahhhh

esok UPU keluar ! aaa apa ni apa nii

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 assalamualaikum!

so here it is. harini nk update ringkas je. esok UPU keluar tapi adik aku dia batch ASPER so UPM bukak 14 ogos nii.dia takde lah cuak kot malam nii. dulu aku cuak tak cuak lah kan dah la masa tu tengah kerja dekat taska semua memang takdelah nak fikir sangat unless kengkawan tanya or family members yang tanya.

dekat twitter facebook semua orang berdebor tunggu result nak dapat U. ada yang buat ayat pasrah belajar apa pun kat mana pun tak kisah janji ada U terima kau. dan aku jugak salah sorang yang termasuk dalam ayat pasrah ni sebab result memang hmm tak usah dikenang buat sedih je.

aku demam masa hari nak check UPU sampai mak ambil aku bawak balik dari tempat kerja. aku check through SMS je then kalau uitm kau akan dapat tau course apa je dulu then dapat tau tempat hari lain. UiTM kan banyak ha cenggitu la. lepas tu macam biasa la bila kau dah dapat tau result kau mesti orang call bertalu talu tanya kau dapat apa ucap takziah/tahni…

ini bukan tulisan biasa

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ   assalamualaikum!

lama dah tak menceceh dekat sini.hasrat hati masa awal cuti sem nak update blog hari hari la konon. hmm pelesu tu semua takdenya -.- firstly,happy eid mubarak everybody.peace yo! 

pada sesiapa yang aku terguris hati dengan sengaja dan berniat,soryy okay. senang cerita maaf zahir batin la.aku harini nak tulis apa ehh. oh ye.nak tulis agama agama aku bukan orang alim nak tulis kelako kelako aku bukan pelawak nak tulis sedih sedih aku bukan suka kesedihan. so apa aku nak tulis genre apa ni pun aku tak tau.

baca je lah ye ?

umur dah 20 dan aku rasa bila tengok zaman sekolah dulu mak aii teruknya perangai aku. macam haram lah orang cakap. sure confirm memang aku ingat balik sebab utama aku pergi sekolah dulu mak suruh.sebab mak pun selalu cakap, "belajo rajin rajin nanti dapat masuk u"

sekarang dah masuk u. so mak aku cakap senang dapat kerja kalau pointer cantik,pinjaman pendidikan yang aku buat pun tak payah bayo.hmm ok lah re…