assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Tuesday, August 26, 2014

sakit

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 assalamualaikum!

aku tahu sakit tu kafarah dosa. dosa banyak sakit lama sikit sebab tuhan sayang aku dia nak kurangkan dosa. Allahuakbar. seksanya sakit ni walaupun sangat sedikit dan baru tahu nak menghargai nikmat sihat. aku kerap pening jek sekarang. batuk selesema ni semua aku harap pulih secepatnya. aku nak balik melaka kembali bergerak kerja.

sem 3 aku nampak sangat mencabar. takutnya :'( dah la ada math hmm. tak semua orang mampu faham betapa teruknya aku dengan math. sebab tu aku alergik dengan fizik add math dan jugak sewaktu dengannya. bagi aku membaca tu seronok dan buat aku faham. nak menghadam math ya Allah mintak sangat diberi kekuatan. aku takut sangat tak mampu.

jadual kelas sem 3 ni betul betul menakutkan. takut terlepas solat. jadual pack sangat.
aku taknak dapat ijazah semata. tapi biarlah ada isinya .
dengan REDHA dan RESTU ALLAH.


Monday, August 25, 2014

merangka masa depan

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

alhamdulillah masih hidup lagi aku hari ini. demam selesema pening masih berterusan hmm nak naik sem ni lah diuji dengan berbagai bagai sakit. semoga naik sem nanti aku sihat walafiat terus untuk bergerak kerja. malu rasanya tetiba bila sebut perihal gerak kerja mcm aku tak buat apa apa pun. hinanya diri terpalit dosa begitu menggunung.

harini merangka masa depan. bulan 9 insyaAllah aku naik sem 3 khair sem 1 di upm course nursing. aku tak pakai ptptn apply ypj je.nampaknya nak tunggu duit ypj aku masuk khair pulak baru nak apply. kebetulan pulak sem ni aku tak kerja :( haritu kerja cashier 3 hari aku lari sebab arak babi semua dia terima. biarkan aku tak kerja asalkan aku tak dilaknat tuhan,prinsip aku teguh. rezeki ada dekat mana mana . betul, aku setuju. tapi usaha perlu dan wajib ada.


sem 3 aku plan nak jual top up, printing dengan soka. mungkin sakit sedikit di permulaan perlukan modal kembali. takpe. biar bersakit dahulu asal aku tahu erti perit jerihnya mencari duit. biar orang memberi asal aku tak meminta. kos sara hidup tinggi memang aku dah faham tapi apa sahaja aku mampu buat selain berusaha ? aku bukan duduk rumah besar gaya istana. nak kahwin orang kaya ? all those are fairytales.

semoga yang menyinggah membaca impian aku mendoakan. my wish is to be the most richest people in Malaysia,Asia and insyaAllah in the world. doakan. jutawan to be :)

kaya kerana Islam biar ekonomi Islam juga teguh.

Tuesday, August 19, 2014

going through the life I realize that

assalamualaikum. 


tah aku tertekan apa dah taip tetiba hilang. hilang jugak mood nak update blog aku hmmm benciiii ahhhh 

Tuesday, August 12, 2014

esok UPU keluar ! aaa apa ni apa nii

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


 assalamualaikum!

so here it is. harini nk update ringkas je. esok UPU keluar tapi adik aku dia batch ASPER so UPM bukak 14 ogos nii.dia takde lah cuak kot malam nii. dulu aku cuak tak cuak lah kan dah la masa tu tengah kerja dekat taska semua memang takdelah nak fikir sangat unless kengkawan tanya or family members yang tanya.

dekat twitter facebook semua orang berdebor tunggu result nak dapat U. ada yang buat ayat pasrah belajar apa pun kat mana pun tak kisah janji ada U terima kau. dan aku jugak salah sorang yang termasuk dalam ayat pasrah ni sebab result memang hmm tak usah dikenang buat sedih je.

aku demam masa hari nak check UPU sampai mak ambil aku bawak balik dari tempat kerja. aku check through SMS je then kalau uitm kau akan dapat tau course apa je dulu then dapat tau tempat hari lain. UiTM kan banyak ha cenggitu la. lepas tu macam biasa la bila kau dah dapat tau result kau mesti orang call bertalu talu tanya kau dapat apa ucap takziah/tahniah bagai bagai silap silap kawan yg dari lepas STPM Matrik ke Asasi semua contact kau balik . walhal masa cuti kau dengan dia bawak diri masing masing



lepas tu nanti sedih la kalau dapat UPU tapi tak sama dengan member lain.tempat dah lain lain kan so nanti keluor lagi ayat kau dah jumpa kawan baru jangan lupa aku ehh. lagi macam sedih kalau kawan kawan kau dapat course gempak macam Accounting, Engineering, Doctor, Physician ke apa apa je la lepas tu kau dapat course yang tak berapa nak gempak macam course Membina Jamban di Tepian Tasik (contoh eh contoh). kau memang akan rasa malu bila orang tanya dapat course apa memang taknak jawab ahh. alah relaks je la. bukan semua orang dapat U kan ?



nanti kalau tempat dah jauh memasing akan merindui lepas tu mulalah berindu rinduan di whatsapp nak nak kalau tercampak jauh dekat Sabah Sarawak sana tu haa.


whatever matter is. just accept your fate. believe in HIS plan because HE is the best planner. macam aku dulu nak sangat course akaun kira course sekarang(insurans) memang aku taknak ahh . tapi dalam taknak tu aku letak jugak pilihan ketiga hmm :) tapi sejujurnya aku suka dengan apa aku belajar sekarang. Alhamdulillah.

bila nampak betapa strugglenya budak Akaun belajar baru aku faham kenapa aku tak dapat akaun. aku tak layak . tu je sebabnya Allah bagi coourse Insurans nii.


apa kau dapat syukur je , kalau orang cakap hek elehh course kau tak power dan sebagai bagainya. kau cakap je >> takkan semua nak pegang jawatan besor pakcik/makcik ? saya nak jadi tulang belakang mereka jugak. atau lebih baik kau diam. 


kita tak mampu nak puaskan hati semua orang.
belajar lah apa pun.
asalkan punya sumbangan pada masyarakat dan Islam
belajar lah apa pun.
jika kau fikir mampu menjadi hebat.
maka hebatlah engkau.




Thursday, August 7, 2014

ini bukan tulisan biasa

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
 assalamualaikum!

lama dah tak menceceh dekat sini.hasrat hati masa awal cuti sem nak update blog hari hari la konon. hmm pelesu tu semua takdenya -.- firstly,happy eid mubarak everybody.peace yo! 

pada sesiapa yang aku terguris hati dengan sengaja dan berniat,soryy okay. senang cerita maaf zahir batin la.aku harini nak tulis apa ehh. oh ye.nak tulis agama agama aku bukan orang alim nak tulis kelako kelako aku bukan pelawak nak tulis sedih sedih aku bukan suka kesedihan. so apa aku nak tulis genre apa ni pun aku tak tau.

baca je lah ye ?

umur dah 20 dan aku rasa bila tengok zaman sekolah dulu mak aii teruknya perangai aku. macam haram lah orang cakap. sure confirm memang aku ingat balik sebab utama aku pergi sekolah dulu mak suruh.sebab mak pun selalu cakap, "belajo rajin rajin nanti dapat masuk u"

sekarang dah masuk u. so mak aku cakap senang dapat kerja kalau pointer cantik,pinjaman pendidikan yang aku buat pun tak payah bayo.hmm ok lah reasonable all that reasons. 

semalam aku keluor rumah naik bas nak cari kerja.dalam bas ada budak sekolah bajet gangster naik kecoh semacam.hmm aku pernah berada kat tempat diorang..dan diorang mampu buat aku sengih sorang sorang semalam. 

memories no need to be told,it is to be kept to yourself for future happiness.

to be continue . peace yo