assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Thursday, November 28, 2013

Serious ni

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

hai all :)

aku serious nii. minggu lepas demam minggu ni baru baik.masa demam tu lahai memang lemah tak boleh nak cerita dah.memang demam teruk :(

suara pun tkde semua keje tertunggak.

hujung minggu lepas demam tak kebah lagi dah pegi Penang join Kelab Fotografi.

serious Penang best korang.

nanti la aku review trip Penang ni.

Sekarang ni memang busy tahap tak ingat dah.Assignments,kuiz,event itu ini persembahan itu ini koko lagi boleh buat aku tension.

Serious nii nak sangat masa seminggu ke apa utk aku siapkan segala benda.

Suntuk sangat sekarang ni :'(

semoga Allah permudahkan dan berkati.

Sunday, November 10, 2013

Korang nak tak benda yang ganas dan nampak gengster tapi dalam masa yang sama melihatkan korang ni baik hati sebenarnya ? ok jom baca ni aku bagi petua sikit :)

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

alhamdulillah harini ada idea nak buat entri pulokk ye . walaupun entri takde kena mengena dengan aku dan orang sekitar aku maaf ye ^^

insyaAllah semoga ini bermanfaat :)

korang tau tak instagram tu hape ? hehe bagi aku chance promote insta la ye ? cikayienorain nama insta aku tau ahahahaa 

setiap orang ada pendapat masing masing.
ada yang kata kalau kita buat insta untuk tunjukkan kecantikan kita tu hukumnya haram.
setiap orang ada pegangan dan fahaman masing masing.
terpulang ><

tapi pada aku sekadar nak berkongsi kegembiraan dan kebahagiaan tu tak salah.
selagi gambar gambar kau tak bukak aurat dedah sana sini means that tutup aurat sepenuhnya pada aku tak salah.tapi pada aku okay ;) pendapat orang berbeza kan.

mana tau korang upload gambar pakai tudung cantik cantik orang yang tak bertudung teringin pulak nak bertudung ? Alhamdulillah.

yang dah pakai tudung pulak tgk orang pakai tudung labuh dia pun nak ikut jugak?thumbs up!

entah aku bukan ilmu luas pun tapi saja bagi pendapat.

maaf aku masih lagi anak kecil yang masih belajar.mungkin aku juga silap sebenarnya kot .

sila beri tunjuk ajar okay.syukran :D

jom beli tshirt ni :








baju ni bukan aku yang jual tapi saja nak promote kot kot siapa yang tersinggah blog ni kan.sesiapa nak order boleh like/follow diorang dekat fb ke twitter ke insta search je nama : mrtheallshared.search dekat youtube pun boleh 

serious cakap aku suka tgk video video diorang ;') yang paling latest dan gempak video kl tarbiyyah tapi lahai sedih kot sampai kena banned dgn skop production.

diorang punya video memang aci redah selamba je korang tengok.

tapi hasil kerja diorang selalu awesome dan tak pernah okay mengecewakan .

diorang buat tshirt ni utk beli beberapa equipment rakam video tarbiyyah diorang akan datang.

jadinya jom sesama kita bantu ?

makin banyak korang beli makin banyak diskaun !!

insyaALLAH kita dapat saham jugak kalau pakai baju ni sebab design dia ada meaning bukan kosong kosong gitu aje

dah nak tau lagi pergi fb/twitter/insta k

aku ni tengah fikir lagi nak pakai hitam ke putih ek ? hmmhmmm konfius pulak 

Thursday, November 7, 2013

Bukan hidup ini

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

alhamdulillah Allah masih beri peluang untuk bernafas.

hidup?

jangan jadikan hidup kau sia sia tiada makna.

pastikan setiap yang engkau lakukan boleh memberi manfaat kepada orang lain.

tapi

bukan hidup ini

untuk menyenangkan hati orang sepanjang masa

untuk mengikut telunjuk orang setiap detik

untuk mengikut acuan manusia

untuk sentiasa fahamkan orang lain tentang kondisi kau.

tak perlu semua ini

berjalan di atas muka bumi ini sehendak dan semahumu

asalkan tidak engkau melanggar hukum DIA.

kenapa aku tulis skema skema ni ? entah ==' kadang kadang sang hati ni pun tau rasa sedih atas ucapan orang lain.dah penat sebenarnya nak pujuk hati dan cakap 'takpe bukan semua orang kau boleh faham dan bukan semua orang akan faham kau' .