assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Sunday, March 13, 2011

Aku Tak Suka Blog KAU!PUAS HATI?

assalamualaikum!

malam ny kalau buat blogwalking pun ok jugak kan.kalau layan FB pun best jugak.tapi tu lah selalunya aku memang offline tapi akan off chat.malas.tengok mood.kekadang fed up jugak nengok IM.memanjang rosak,tau! member aku siap tanya kenapa off lah.sah lah tu bnde alah tu mengong.


then,kalau malam malam cenggini aku jugak suka buat blogwalking.pergi blog member.jenjalan blog favourite.stay lame lame kat sane smpai lupe blog sendiri tak update lagi.wee :D


tapi,kekadang tu.kalau dah suka kat entri sesuatu blog tu mesti ade penghalangnya.nak tau ape dia?meh scroll down.blog kau ke agak agaknye yang aku benci tu.oops.bukan benci,tapi tak berapa nak gemar sangat.

1.Lagu

ade lagu kat blog memang syok.tu aku pun akui.kalau boleh nak letak lagu paling best kat dunia.kekadang aku sendiri pun siap tanya lagi owner blog tu ape tajuk lagu yang dia letak kat blog.tapi serious aku cakap aku tak suka blog yg letak lagu then tak boleh pause/off.usually yg letak dr chunky music lah kan.


reason?sebab kekadang lagu tu sememangnya tak mengikut taste aku@tak sedap utk didengar@aku sendiri bukak lagu dekat pc.so,lagu lagu ni bertindan tindan kalau aku dah bukak banyak blog.ade paham?


2.Entri Gedik

Tau tak ape tu?ye lah entri berunsur kan kegedikan tahap melampau.cerita pasal pakwe.pasal makwe.pasal tips nak dapat jodoh baik aku layan kan aje.tapi kalau tips utk dating aku boo layan.kau tak tau ke dating tu ejen setan?bongek betul.macam nak dislike seribu kali utk entri seperti ni.

3.Tulisan Mengada

Ni ha lagi satu.tulisan dah lah bercampur campur warna.kekadang ape kau tulis yg pakai shortcut semua aku tak paham.tengok tajuk ok.tapi tengok tulisan aku tak jadi nak baca.sekejap hitam.then hijau.lepas tu berpelangi.kau ingat blog tu bacaan budak tadika?
heyy aku paham lah kau nak nmpk menarik.tapi sendiri pandai adjust lah.


4.Loading Lembap

kau tau kenapa bnde semua ni jadi?sebab dalam blog ade bnde yg versi budak budak.kartus lah,ntah ape bnde lagi yg merepek meraban.tu yang patah semangat nak tengok blog kau.kadang kadang counter nak sampai dua.hape lah.entri ok,loading lembap,lastly aku tekan jek close.habes cerita.

5.Nuffnang@Heartbeat

location yg tak berape sesuai kat dalam blog.nampak berserabut.tu yg aku menci tu.haisyy.

6.Copycat

ok,aku rase ny yg paling aku tak suka.bukan copycat entry jek tau.kalau entry tu aku tak kesah lah kan sebab aku pun kadang kadang buat bnde same tu pun dengan izin penulis asal!kadang kadang diorang ny copy style blog lain.tade originality betul blog dia.tak best jek blog mcam ny,kan?



ada tak yang setuju dengan aku?angkat tangan!!!yeayy.ade penyokong!haha :D

love note : jom baca ini,wahai muslimah!

8 comments:

♥ fara myra ♥ said...

fara setuju kot. :)

ir anis :) said...

memang susah untuk puaskan hati org. but you have the right to express yr opinion :). cume kadang2 jgn la emo sgt. :)

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

better study ..

tp aku mmg x layan entry gedik .. lagi2 menggedik ayam entry letak muke semata tp tajuk post xde kene mengena ,,agak wtf gak la,, eheh

+akufobia+ said...

tak suka bahasa SMS.agak benci.susah nak baca.haha.

kepochicomel said...

+akufobia+ : hehe.tau takpe kan.

siti faridah harun (nama penuh tu) : what the hal lah kan entry cm tuu :D

ir anis :) : takde lah emo sgt.byase jek kott..hihi (:

♥ fara myra ♥ : kott jek?haha.

Azza Firza said...

setuju :) kurangkan bahasa sms, bahsa rojak, tingkatkan kualiti .

Wan Hafisah Collection's said...

amboi garangnya kau nyah!

hahahah..

dtg le blog akak klu sudi!

http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com

sri juju said...

bahasa sms dilarang ! >,<