assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Wednesday, June 15, 2016

2016 menjangkau usia kematangan - 22 tahun.

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 

 assalamualaikum!

hey hey kau dan semua orang. alhamdulillah Allah beri nikmat hidup bergelak ketawa nangis berguling dan blogging lagi. ok baru perasan bukan sahaja habuk malahan mungkin kalau blog adalah sebuah rumah aku dah ada seekor ulat sebesar naga. hm *sigh*


aku rasa tiada satu catatan pun tahun 2016 ni. I guess I share more on Facebooks and Instagram. Since dekat dua socmed tu yang dia macam privacy and more likely tak semua orang pun perlu tahu hidup aku. yeah, little bit so I guess. I guess aje aku ni. 

What's up life? Menjalani sem 6 dan seterusnya terus bekerja pada tahun yang sama, mashaAllah Allahurabbi benar ujian itu mematangkan dan menambah rasa cinta pada Tuhan insyaAllah. Tamat semester 5 bulan 1 haritu dalam 20hb, patu cuti 10 hari maka 1 Februari - 20 Mei menjalani latihan praktikal. Sumpah banyak makan hati, hempedu dan segala limpa dan mulut tak henti mencaci maki apabila dibuli. Urgh apa nak jadi ni Ain ? Tapi ada juga rasa kuih koci manis terlebih gula dan sungguh lagi pahit juga kadangkala pun ada. 

Doploh satu Mei bercuti sampai 31 Mei, 1 Jun MC dan bermula kerja semula di tempat praktikal yang sama pada 2 Jun sebagai staff. Perasaan ? Miserable and sometimes could be heartless too. Kalau sebelum ni aku boleh buat perangai suka aku, get into the real life aku kena ubah apa orang nak. That is just so not me. I may talkative but I kept silent in front of strangers. That for sure. And for the time being, I tend to treat my colleague as a stranger. Keep the distance. That's all. 

No comments: