assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Saturday, July 25, 2015

Cuma terfikir sejenak

                                                                  بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 assalamualaikum!

Harini aku terasa nak menulis walaupun macam tkde benda sangat. Harini aku rasa bersyukur sangat dapat belajar 😔😔 selama harini aku tak reti nak bersyukur pastu merungut banyak assignment la apa la.

Bila berada dalam situasi sekarang (kerja dengan gaji RM 900) aku tak dapat bayang macamana mak mak bapak semua yg kerja siang malam macam nak mati gaji campur OT paling power dapatlah RM 1500.

nak bayar rumah, bayar kereta, bayar top up , sekolah anak, makan pakai isteri dekat rumah segala. Ya Allah, kesian gila bila fikir semua tu😭😭 aku tk pelik la bila kemiskinan dekat Malaysia makin hari makin tinggi sbb gaji tk setimpal dengan penat lelah. Diorg bukan tknk kerja overtime, tapi penat weh penat. Paham tak niii hm.


Aku punya harapan tk banyak. InsyaAllah tahun depan grad dah. Aku rancang nak kerja yang aku boleh spend time dengan family dan future family. Aku kalau boleh la nk abaikan anak anak aku pastu hntr kat rumah mak. Mau kena parang😅

No comments: