assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Saturday, December 11, 2010

Selamat Datang Ke Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru!

assalamualaikum.

ttbe aku rase ade idea untuk cerita ape kat sini.mate sakit sakit pun tape lah.still ade tenaga.it's not the end of day yet.yeess,suka ituu! (^_^)

alhamdulillah,dah hampir setahun aku sekolah kat sini.ye lahh,sbb tolak dengan bln tak skola and januari,almost 1 year.aku masuk sekola ni tarikh dia 3.2.2010 ary Rabu.aku egt!cpt cpt ucap thniah.budak nyh memg tak tau malu tol lah. hehe.peace ;) first day msuk skola nyh of coz lah kan bdbr dbr.huhu :* tak dpt dgmbrkn.first time pndh skola.first time nak pndh asrama.mse aku mle2 smpy sini.men pakai jalan jek ape yg ade kat sini.first bangunan yg aku nmpk.bgunn dewn bsr.byaselah.tu kan tmpt dftr.huhu ;) naseb bek ade encik encik dan cik cik pengawas sekalian yg tolong aku nak daftar.mse tu lah gak aku terperasan kan budak budak sekola TSNI yg dok menyebukkan diri nak mendaftar.hehe :O aku amek jurusan perdagangan.mse tu memg old fashion abes.tp skrg tak men lah sebut PERDAGANGAN tapi KEUSAHAWANAN! baru market ckit.baru ade umphh klw menyebut nyer tu,kan?kan?ewahh..riak sungguh budak ni kan..*lantak ler

first senior yg aku tegor aku suzy.tak sangka kw egt aku lagi kan? thanks taw suzy sbb kw tolong aku gak.dia ny actly senior skola lame aku.tp aku memg tabik hula hoop kat dia sbb dgn beraninye amek course bio.bukn calang calang orang yg bleh amek sbjek nyh tau!aku rase pon tahap memori seseorg memang lah kena terbaikk.okeyh.smbg cter balek.abes pndftrn,aku prgi tros kat asrma.sgguh nmpk sgt yg aku overexcited,heh?tak sgka,ade bnde yg aku lom beli.dah kena menapak balik g skola.naseb baik tak jauh.naik kereta mak,tros g beli cadar tilam and sarung bantal untuk asrama.baju outing and buku buku pon beli gak!how come lah kan aku blh tak terfikir ek?terok btol kan?mse nak dftr kat asrma tuu ade ler yg menolong agkt brg2 tapi aku memg cnfrm lpe!tapi,mse tu ade akak uh egt kan aku.then sorg jek lah yg aku tau.kak faten.ehmm.thanks tau semua yg agktkn brg tuu.


then,msok kls.aku satu kls ngan budak skola lame,shahirah.abes skola mse uw kul 1 lebih sbb ary rabu ade amali solat.first time masuk kls dah terkejut gler.sbb ade suare yg memg superb kuat dr aku.si Aslina.smpy skrg ny pon,suara dye JUARA lah katakan.aku yg pelik sbb tak prnh dgr psl amali solat jadi pelik.wktu nyh kena bwat ape ek?taw tak ape?kena solat jemaah .skrg? hehe :D sndiri tau lah kan.nak g solat awal pon mcm payah.bukan payah.tapi faktanya payah!ary ary lain balek tau tak kul bape?

Isnin & Rabu : 2.30 p.m.
Selasa & Khamis : 2.10 p.m.
Jumaat: 12 p.m.

 ptg tu ade ler bnde yg aku tak prnh alami.ha?ape tu? sesi berkenalan.sesi beramah mesra.atau lebih senang nak dieja O.R.I.E.N.T.A.S.I. tau tak ape tu?sesi nak knl2 dgn senior.nak ade ceramah sikit.hee :)
kurg asam kan aku?ade ke.ade ler nak bg tau tntg peraturn.perghh.mle2 rce memg ktt gler.mcm semua tak boleh nak egt.aduiss.lagi lagi bila kitorg disuruh egt spe yg AJK asrama tuh.mse mle2 masuk ade kak ezati and kak nazeer yg AJK tu pon aku bleh kan tak tau dyeorg AJK?HUH!teruk btol.dlm bln 5 gtuu baru tau kott.yupp,i knew it!it's bad.teruk.yerkk :P

mle mle mse first susah sgt nak sesuaikan diri.later i know teknik JB better.alhamdulillah.with the rules,teachers,friends and i can cope with it.the one that i can't still not cope up with till now is the subject!it takes so much time.aku bukan nak cakap ape.tapi,pada sesape budak budak 95 yg nak masuk ostel TIJB (*technical institution of JB * )nex yer iman kena lah kuat.why?there is so much obstacles.believe me dearest.lagi lagi kalau yg first time masuk ostel.it's not about the people there.it's just about you,yourself!korang kena sesuaikan diri mkn ramai ramai dlm keadaan yg hanya sederhana.takde lah mkn yg mhl mhl dan branded food.just accept it!no extra request.biasakan diri utk segala peraturan asrama yg of coz takde kat umah korang such as prep,no :: tv during school days,facebooking,blogging dan segala macam yg menghiburkan serta melupakan diri.payah.susah.itu realiti.pelbagai perkara perlu dipelajari.basuh,jemur,gosok baju semua kena bwat sendiri.study pon kena pandai take time.pmbhgian mse sgt pntg kat sne.berjauhan dgn family tapi dun worry that's make youu more independent.then,when light off means is no lamp is allowed to be on.( *gramatically wrong*)so,that is the time for sleep.end of day.the same routine start the next day.the same thing.it's just different with the school timetable!hee :) and the homework too!


nota kaki :: blog ini akan menjadi private next year atas sebab  yang tak dapat dielakkan kerana tiada penyeliaan secara kerap dari ayien.harap maklum.terimas!





No comments: