assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Friday, December 10, 2010

Hah ? Fakta Terkejutt Dari Perempuann

assalamualaikum!



entry kali ni kan kan semuanye diambil secara segi segi bulat bulat petak petak dan terus secara live  dari ceekeenn.hehe =D thanks yawww.tapi takkan aku nak buat entry yg same.kena lar kan ubah sikit.woahhaa ? okay aku nak ulas satu satu fakta yg dikemukakan.itupon kalau rajen lahh.

Salah satu kegemaran orang perempuan ialah salin resepi, fotostat resepi
dan hafal resepi. Dan salah satu ketidakgemaran orang perempuan ialah
masak ikut resepi!


aku : ehh.bwat mse skrg not interested sgt dalam bab bab try mencuba ape pnyer bhse nyh resepi baru,so takleh komen lebih lebih sesgt.tapi aku ngok mak aku tu kann rajen jek amek resepi dari org and then ape yg aku tgok dye patuh jekk. :D


Menurut satu kajian; kebanyakan wanita kan berkata, tengok anak orang
teringat anak kita. Dan menurut satu kajian lagi; kebanyakan lelaki akan
berkata, tengok bini orang terlupa bini kita!


aku  : memg btol uhh.aku takde ank.so,dari perspektif mak aku lah eyy.mak kan selalu tengok anak org yg dia ajar ( almaklum cgu tadika ) nnti kann msty dia teringat ktorg mse kecik kecik yg dia dok ajar jugak dluu.hmm.then yg psl lelaki tuhh.owhh.sgguh aku tak sgka!

Selangkah lelaki sama dengan tiga langkah orang perempuan bila berjalan
tapi tiga langkah orang lelaki akan menjadi satu langkah orang perempuan
bila dia orang nampak ada jualan besar-besaran!


aku : ahahaa :P yg nyh dushh dushh kena kat diri sendiri.pdn mke kw! aku selalu lmbt bler bjln tapi kan klw nmpk brg murh murh pntg sgguh!aiseymenn.malu pulak.


Wanita memang pemurah...sebab itu diaorang bermurah hati tabur duit kat
shopping complex tiap-tiap minggu!


aku : maseh study.tak ade pndptn tetap.but i guess it will be like this if i am a career woman. :O

Orang perempuan tidak akan menjadi perempuan yang baik sekiranya dia tak
tahu...tarik muncung empat, lima depa time merajuk!
Sekali pandang lipstik kat bibir perempuan tu sama sahaja warna merah,
tapi dua kali pandang warna tu sebenarnya tak sama; ada merah ros, merah
sirap, merah hati, merah darah dan duit merah!


aku : so,aku nih confirm lah kan pmpwn baik.budak perasan.meh hntk kpale kw kat dinding!hushh.skit lah deyy.sekali aku merajuk rupenye mcm nyh ler.blh jadi mcm itik.


Menurut satu kajian, 99.9 peratus punca pergaduhan suami isteri adalah
berpunca daripada isteri. Dan satu lagi kajian, 99.9 peratus punca
pendapatan suami isteri adalah berpunca daripada suami!


aku : tak kawen lagi.so,no comment!

Antara orang yang disayangi wanita dalam dunia ini ialah suaminya dan
tauke shopping complexnya!


aku : hmm.ini tidak sama sekali pada diri aku.sbb same sekali tak pernah amek tau spe tokey shopping complex kat Msia. quite bad huh?

Binatang yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika
berjalan ialah itik. Manusia yang suka berlenggang dan tak
berhenti-henti bersembang ketika apa saja ialah per...per...!


aku : alamak.cmner leh kantoii nyh.nyh memg sah sah lah sifat utama aku.heh!

Wanita sanggup mengeluarkan berpuluh ringgit untuk beli alat make up dan
mereka juga tergamak habiskan duit untuk membeli pencuci make up. Nampak
sangat merekalah satu-satunya makhluk di muka bumi ini yang suka sangat
buang duit beli alat make up!


aku: no comment!tak reti pakai make up and so far belum berminat nak pakai make up.

Orang perempuan akan membelek muka di cermin sekurang-kurangnya tiga
kali sebelum ke tempat kerja, enam kali semasa kerja dan tiga kali pula
selepas balik kerja dengan mengambil masa kira-kira setengah jam setiap
kali. Ini bererti selama enam jam sehari orang perempuan buat kerja tak
berfaedah-tengok muka sendiri!


aku : i guess this is right but not for me.coz aku sndiri memg tak ske tgok crmin,huh?tapi mmber aku prnh kate bnde wajib dia memg bwk bile g jln adelah crmin.huhu :)

Menurut satu kajian, jumlah wanita memakai cermin mata adalah tiga kali
ganda dibandingkan dengan lelaki. Ini adalah kerana mata wanita mudah
rabun sebab mereka memang mudah rambang mata!


aku : ohh.sgguh rmbg mata nak buat pilihan lagi lagi kalau nak beli baju.aww aww.
 

Tempat yang selalu menjadi tarikan kepada wanita ialah shopping
complexs, pasar malam, pasar sehari dan pasar tani. Ini sekali lagi
menunjukkan wanita memang suka menghabiskan duit!


aku : owwh this got to be so true!

Seorang lelaki yang beragama Islam dibenarkan untuk berkahwin empat.
Jika semua lelaki yang ada di Malaysia ni, tak kira yang tua ataupun
yang muda berkahwin empat, kaum wanita tetap tak boleh lari dari kes
mengumpat!


aku : realiti msyrkt.ehee ;)

Menjelang bulan puasa, rata-rata orang perempuan akan mengurangkan
kekerapan bercakap dan menambah kekerapan membeli-belah!


aku : btol!btol!

Orang perempuan memang mudah kecil hati. Dalam sehari sekurang-kurangnya
lima enam kali mereka berkecil hati. Jika ini berterusan selama beberapa
tahun tak mustahil lama-lama orang perempuan akan kehabisan hati!


aku : yupp.sgt mudah kecik aty even kdg kdg bnde yg diutarakan tu kecik jek.mcm,mmber ckp kw nyh mmbebel jek kan.uishh.da start dah kecik aty.tp sng nak heal sndiri.

Wanita telah diiktiraf sebagai kaum yang paling bijak terutama dalam hal
berbelanja!
Kebanyakan perempuan akan cari kawan bila nak makan, tapi mereka jarang
benar keluar belanja kawan makan!


aku : tersgtlah benar ini fakta!

Menurut satu perangkaan, gigi orang perempuan tidak boleh bertahan lama.
Paling lama cuma sampai umur 50 saja. Selepas itu orang perempuan cuma
tinggal gusi. Ini adalah kesan kuat bercakap ketika muda.


aku : hailaa.sungguh tak ku duga .tapi cmner ek nak kurgkan brckp?

Sejenis burung yang boleh terbang sepanjang hari tanpa megibaskan
kedua-dua sayapnya dikenali sebagai albatross. Sejenis manusia yang
boleh bercakap sepanjang hari tanpa henti-henti dikenali sebagai...


aku : that's people definitely me!

Salah satu kegemaran orang perempuan ialah menyimpan kuku panjang. Kalau
dihimpun dan dicantumkan kuku-kuku orang perempuan seluruh Malaysia,
ianya sama panjang dengan jambatan Pulau Pinang!


aku : yaww.fakta ini sungguh lah tepat.nnty kami yg wanita kat seluruh Malaysia then jadi jambatan Pulau Pinang and korg bleh lah lalu ats kuku tu,yerr.huhu :)

Hampir kesemua wanita memang suka memakai kasut bertumit tinggi.
Kebiasaannya paling tinggi tumit kasut seorang wanita ialah 10 cm. Jika
semua kaum wanita di Malaysia, ini termasuklah Sabah dan Sarawak memakai
kasut yang tumitnya setinggi 10 cm, tumit-tumit kasut itu kalau
dikumpulkan cukup untuk dibuat sup untuk seluruh rakyat Malaysia, tak
kira lelaki ataupun perempuan!


aku : memg ler.sbb nak nmpk tggi,lagi lagi aku yg memg sedia terbantut ketinggiannye.huh!

nota kaki : maseh trhutg satu entry utk Gmot,nantikan!

2 comments:

+akufobia+ said...

bertukar.hee.yang burukburuk tak buat lagi.jom.

cik ayien said...

Insya-Allah.sntiasa brusaha ke arh lbih baik.