assalamualaikum wahai pengunjung sekalian !! thank youu sudi datang

Thursday, December 30, 2010

Baik (Entry Khas Utk GMOT.)

assalamualaikum!

OKE!dah nak sebulan.memanjang aku delay bnde alah nyh.sian kw Gmot.dia mintak aku tulis berdasarkan ape yg Hlovate tulis dalam novel dia. tentang baik.

oke.aku try!

Bismillahirrahmanirrahim....
Selalunya kan kalau korang nampak org pakai tudung pakai serban or songkok jek lah kan kat kepala.korang terus JUDGE diorang nyh semua ape?BAIK,KAN?kalau org tu pulak solat lima waktu,tak pernah pegang pegang tangan perempuan or lelaki.korang akan cakap dia ape?kolot kan?betul tak?sangat pelik bagi 'org org mcm nyh' melihat peristiwa berikut ::

1)Mesyuarat sedang dijalankan.then ade pulak yg mntak supaya mesyuarat ditangguhkan kerana sudah tibe masuk wktu solat.ape pandangan korang?pelik kan?ya,kebanyakannya akan berkata begitu.ishh.dia nyh berani betul.jawatan tak ade lah besar mane.


2)Keluar depan rumah pun pakai tudung litup bagai segala.padahal nak jemur kain aje.janggal kan?

3)Kalau ada yang cakap tak kenal Paris Hilton KONFERM gile korg akan kutuk dia.kan?tapi korang tak kutuk diri sendiri kalau tak kenal Imam Hassan Al Bana.

4)Sgt pelik jugak kalau tgh jenjalan then ade antara kengkawan korang yg cakap suruh bhnti kejap sebab nak solat.kalau yg dah biasa,tak menganggap pelik.tapi yang 'tak biasa'.pndg serong jek kat minah/mamat tu kan?tak rock lah kw!

5) Bila jugak ade budak lelaki/perempuan yg mmbnci aktiviti PERKAPALAN (coupling) korang akan cakap.haisyy.budak nyh tak up to date lgsg lah.

6)menutup aurat wajib!takyah lah pakai bju dedah sane sini.nasihat diberi.tapi ditolak mentah mentah.kan?

tapi itulah hakikat dunia realiti zaman sekarang.Mcam Islam di Malaysia.Kehidupan dijadikan budaya.Begitu juga dengan agama.Islam HANYA PADA IC.Belajar Pendidikan Islam dai darjah 1 sampai tingkatan 5.tapi tak serap otak.norma kehidupan Malaysia memang dah macam tu.Belajar utk exam.Kekadang yg basic mcm solat lima waktu pon tak tau bnde tu wajib.Padahal pada mata manusia memang buat itu sikit,sini skit.dah jadi baik.Bagaimana dengan penilaian Allah?Terlalu luas kan?Tak semestinya baik di mata manusia baik di mata Allah.

bab couple couple,pegang pegang tangan,bertepukan tangan begitu galaknya,ape masyarakat buat?geleng kepala?istigfar?semuanya nak harapkan PENCEGAH MAKSIAT DATANG.yg dok berasmaradono kat kereta dok sedap puaskn nafsu.naik motor ngan lelaki tak rase berdosa hatta bersalah sikit pon.alah.ape salahnya.dulu mak ngan bapak aku pon buat ape masa diorang muda muda dulu.dah tu,takkan nak sampai cucu cicit bnde alah tu di ulang buat?bgaimana nak melahirkan masyrakat yang kuat pegangannya?ada jugak yang menggunakan imej Islam sebab nak tutup dosa yg trnyata benar dan tak payah pakai laser lagi utk nmpk terg.cth nya,brduaan dengan perempuan dalam bilik hotel sebab nak tolong perempuan yg kena hiked,tapi cara tak menghalalkan matlamat.


kau pulak yg perempuan,ade pakwe kw sanjung tinggi.klau blh mcm nak lambung tinggi tinggi macamlah dia yg boleh bawak kw pergi syurga.yg lelaki bgga gler ade awek konon konon hot kat dunia dan neraka.ye lah mkwe dah seksi meksi utk tempah neraka.kalau mak bapak tegur,oh siap back up segala bagai.sanggup kw ketepikan mak bapak kw utk lelaki yg tak pasti jadi SUAMI kw tu ek?kalau aku dah lama aku humban dalam perigi buta.dari kecik smpai lah umur kw besar then dapat pkwe.kw boleh kan siap bertekak ngan mak n daddy kw nak kawen dgn dia.haissy.jauhkan lah dari aku.aminn....



NOTA KAKI :: first time tulis entry mcm nyh.menggigil tgn.seram sejuk.takut ade yg salah.tlg tnjuk ajar.terima kasih!






1 comment:

Fxysche Nas said...

betol sgt sgt sgt !
nk moden je pemikiran sstgh org tu..
hrp2 mrk dapat berubah ke arh lebih baik..
begitu jga kite ;)