Posts

Showing posts from September, 2015

Kahwin Umur 30

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 assalamualaikum!

Hello semuaaaaaaaaa. Well bajet sikit since dah berapa abad usia blog ni readers baru 18 k. Mueeheee. Boleh la daripada tkde kot.

Jap. Harini nak cerita sikit je. I promiseee sikit jeee. Hehe.

Alhamdulillah mak usu dah selamat dapat baby dua bulan lalu. Ainul Mardhiah si pipi labuh. Dan seminggu lalu cik din pun dapat babyy. Bertambah generasi Keluarga Aspan Zaliha seramai 21 org cucu.

Dan bila org tahu aku umur 21 ada jugak yg ckp tk mustahil utk atuk aku dapat cicit. Dan all my uncles and my aunties mcm dah sibuk sibuk suruh cari org.

Haha. Rasa nak gelak jeee. Come on. Aku baru 21 dan aku dah pasak bulat bulat dalam minda dan otak utk kahwin umur 30. Aku tk reti la nak bnde alah kahwin umur 20an ni. Nak beranak awal awal nak fikir masalah selain dpd masalah sendiri.

So let me enjoy first. Like seriousssslyyyy enjoy and having fun.

#bakeryjournal

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 assalamualaikum!

So jom sambung. Sekarang aku memang bosan petala kelapan. lepas je am dengan din masuk jobscope aku berubah sikit. Aku kena belajar jaga oven dan make up roti. Din kena buat kek am bancuh roti.

Memula jaga oven banyak sangat was wasnya. Yakin ke tak yakin dah masak. Pastu takut nnt over cooked jadi hanguss la cite dia.tapi memang sepanjang aku jaga oven banyak kali gak hangus hahahah.

Our bonding become more strong. Kena bahan itu benda biasa. Matchmake tu benda yg dibuat main. Hahaha. Kalau rehat I am no more alone. Kiranya rehat apa semua dengan diorg. Bila ada group whatsapp tu uihhh meriah oiii. Tak cukup bahan membahan masa jumpa, dekat group whatsapp bersambung sambung.

Pernah aku tk keluar group pun diorg pelik hahaa. Aku rasa dengan diorg aku rasa selesa to share and perangai lama keluar balik. Perangai terejal masa zaman sekolah.perangai mengulo tu semua. Hahah. Pagi pun dah reti pe…

Nice memories good to share InsyaAllah :) #teambakery #buddiesbakery #bakery2015 #bakeryjournal aku #jobsemempat

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


 assalamualaikum!

Alhamdulillah I have a nice story to share to all of youuu gaiss. Hahha. Semester break went well. Very well and amazing indeed mashaAllah.

Let's change languange.

Sebab aku nak typing dengan penuh semangat dan penuh kegembiraan penuh keterujaan hahah. Entri kali ni panjangnyaaa kemahenn ok so harap bertabah la. Yela, nama pun #bakeryjournal kot. Hahaaah. Mungkin bersiri ke apa kan.

Cuti sem empat ni aku rasa paling bermakna dan paling paling palinggg palingggg best. Sebab kali ni aku kerja luar dpd keluarga sendiri. Aku kerja yg melibatkan punch card dan waktu rehat ada had nya. Sebelum ni pengalaman kerja aku kerja taska dekat taska makcik aku je. Bila kerja dengan family kau akan behave lebih sikit. Dan kau kerja banyak berlebih kurang je nak cuti pun senang je dapat kalau ada hal pape ke kan.Kalau kerja yg ni, kau kena pandai urus masa dan cuti kau.

Sem empat ni aku kerja dekat bak…