Posts

Showing posts from February, 2014

maybank bayar balik kredit aku?

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
assalamualaikum!

aku tak tau aku macam nak tahan sabar dah tak boleh.tapi yang pasti aku nak maybank bayar balik kredit aku.berkali kali aku call customer service centre balik balik dia cakap busy . ehhh kau ingat aku tak busy ? nak kena lempang ke sekor sekor.

aku urgent lah gilaaaaaa apehal maybank2u aku tak boleh bukak.kau ni maybank memang mintak maki aku ke apa.bayar balik kredit aku.aku bagi kosong bintang ahh gini.low service ! sekian sekian sekiannnnn

aku tak boleh tidur lepas tu aku rasa nak update pasal Penang Trip ;)

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
assalamualaikum!

haaa aku tak boleh tidur.ni aku nak masukkan gambar gambar masa sem 1 yang lepas aku pegi Penang Trip Kelab Fotografi yang anjurkan.tak lama 3 hari dua malam je lepas tu bayaran tanggung,makanan ditanggung jugak,hotel pun sama dah termasuk dalam bayaran,lepas tu kitorang kat sana siap ada workshop dengan Canon.kelas kau jahhhh



haa ni masa first day kitorang kat sini.aku pun lupa gambar ni aku sesaja buat candid ke memang candid.kitorang jenjalan area Georgetown buat street photography.phewww sejak bila pulak aku reti minat benda ni.yang pasti aku suka gambar ni hhahaha.




haaa inilah gambar yang acah acah street photo.tapi yang pasti bukan aku yang capture sebab gambar aku capture semua buruk :'( ni hari kedua berjalan sejauh 10km dah memacam benda sepanjang aku berjalan aku nampak.foreigner,orang tempatan melayu cina india lepas tu yang homeless pun ada jugak( abg canon kata jgn ambil gambar diorang macam tu menampakkan negara kit…

Hamboiiii kemain memasing

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
 assalamualaikum!

haaa ni dia aku nak share tips pasal online shopping.aku sejak dah besor ni makin suka pulak online shopping sebab kekadang aku rasa benda tu murah lepas tu macam impossible jek nak dapat dekat Tesco tkpun Giant.ehh

1. kau kena rajin survey apa barang yang kau nak.lagi lagi survey harga,buat comparison.

2.kau kena tanya kaw kaw punya dekat owner online shop tu.lepas tu kau tanya soalan bodoh sikit la nampak sikit kau noob.jangan melebih lebih aku pulak yang tampo ko karang.agak agak dia malas nak jawab dah kau tk payah beli dengan dia.

3.kau kena tengok feedback customer dia.kalau owner tu baru je dalam dunia business lagi laaaaa memacam soalan kau kena tanya dia kalau boleh macam main tarik tali kau nak taknak beli la.
cth. ; kenapa awak nak meniaga nak cepat kaya ke ?
       ; kenapa awak jual murah,original ke ni ?(gadget)
       ;saya ni tak pernah beli online cemana ye caranya ? 

4.lepas tu kau beranikan diri nego harga.sebab bab n…