Posts

Showing posts from June, 2011

Pagi Pagi Dah Touching.

assalamualaikum!
heeeeyyyy!!!!people(s),reader(s),blogger(s),facebooker(s),friend(s),and...nuffnanger(s).. hambekk ko..semua orang kalau boleh aku nak greet.hehe :) smlm baru balek rumah dr kem easy add math.memang superb lah weii kem tu!!then,sekarang aku bukan nak citer pasal kem tu.tapi pasal tu lah kan tajuk kat atas tu.

serious,aku sangat sangat touching bila nengok video nie.buat aku sedar betapa beruntungnya aku yang takyah payah payah susah susah mane nak dapat duit.oh,beruntungnya!dalam video nie dia cerita pasal sung-bong choi yang terpaksa menyara hidup dia sendiri since umur lima tahun!!!
aku nengok video nie dekat oh!bulan.
meremang meremang bulu roma aku nengok dia nyanyi.sangat sangat wei.aku tak tipu.




Selamat Tinggal =)

assalamualaikum!
heyyahoii.agak agak korang aku nak berjalan ke mana pulak kali nie?seperti yang korang sedia maklum,aku memang kuat berjalan kan.keja aku time cuti sekolah cenggini pun berjalan aje lah kerjanya.that's why Allah bagi aku demam utk beberapa hari time cuti macam nie untuk kurangkan sikit aktiviti perantauan aku nie ha.walaupun aku hanya ke bilik air,ruang tamu,serta ke bilik adik aku.hehe :)  semalam aku dah tawaf satu Angsana dan Mydin.TAU TAK KAT MANA TU?NAK TAU DATANGLAH JOHOR BAHRU.kalau ikutkan hati nak aje aku ke Danga Bay.alah yang selalu Jomheboh buat.kat situlah tempatnya.berzaman kau aku tak pergi sana.tapi,adik aku yg lelaki pulak tak nak ikut.haishh.ngada ngada betul.kalau tak boleh meronggeng.kan?kan?

enough said.sebenarnya aku takde lah nak pergi mane sangat pun.tujuan aku merantau kali nie adalah untuk satu niat yang suci lagi murni serta setulus hati.ewahh.macam nak pergi majlis agama jek bunyinya.tak pun nak pegi mengembala kambing tepi rumah kan.

ehem…

Meen Zulaikha-Penulis Novel Kasih Yang Suci(Drama Nora Elena)

Image
assalamualaikum!
okay.mari beromantik setelah kita puas berjiwangan semalam.jangan tukar channel.haishh.belogsepot nie dibuka khas untuk semua orang ramai. macam mcam ada kat sini.cayalah.kau nak berjiwang.tazkirah diri.meronggengkan diri.semuanya boleh dekat sini.yang tak boleh cuma menjahanamkan diri jek.Insya-Allah. OMG~rase nak jumpa Meen Zulaikha sekarang jugak.korang jangan buat buat tak kenal pulak ea.aku bantai sekor sekor kang.Gambit Saifullah,Adinda Evans korang boleh je kenal.takkan MK korang tak kenal kan.memang tak patut.memang lah korang takde usus limpa jantung semua tu.mesti malas kan korang nak tengok aku membebel?


Fasebuk Meen Zulaikha
Belogsepot Meen Zulaikha
Novel Online Kasih Yang Suci







Meh sini berkenalan dengan beliau.huhu^^ jangan cakap tak kenal pulak nanti.

Meen Zulaikha atau nama sebenar beliau Aminah Mohd Yusof dilahirkan di Malaysia lah kan!dia tak tulis pulak kat mana dia lahir@tinggal kat Facebook dia kan.so,camane aku nak rembat data dia kan?takkan aku nak cal…

Jom Menjiwangkan Diri

Image
assalamualaikum!













lovenote; mari berjiwang.biasalah budak baru nak up.aku nak buat pengakuan.aku suka berjiwang sekarang nie.aku bermaruah ke lagi tak?hihi :D:D

Masalah Datang Dan Pergi.

Image
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
assalamualaikum!
Dan sungguh akan Kami berikan ujian kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar. (AL BAQARAH (Sapi betina) ayat 155)

penaja rasmi. 

aku dah lame kan tak update belogsepot pagi pagi buta mcm nie.tengah main FB then ada lar  idea  nak menulis.alhamdulillah.ewah.kemain kau.kalau suruh blajar time gini.memang tak lah kan =.=


problems.semua org pun ade.aku?kau?artis popular?artis tak berapa popular?semua ada.makcik kaya ke miskin semua ada.tak heranlah.haha :D:D


cuma bezanya masalah kau besar ke sederhana ke kecik mcam kuman ke.ha,macam tu lah gamaknya!berbeza ikut kemampuan kita.kan namanya ujian Allah.tengok dan cuba fahami ayat kat atas tu.ujian Allah pada kita:

ketakutan
kelaparan
kekurangan
jiwa
buah-buahan

so,meh aku cuba ulas okey.jadi,dalam ayat-NYA.memang DIA dah nyatakan untuk bagi kita ujian-NYA dalam bentuk yang jugak ada dinyat…

Tak Payah Tunggu JADI PERFECT Untuk Tegur Orang Lain :) Manusia Memang TAK PERFECT!

assalamualaikum!
 HEELOOOOO....READER(s)STALKER(s)BLOGGER(s)...hihi :)

tugas kita sebagai hamba Allah selain jadi hambanya yang terbaik ialah saling tegur menegur sesama muslim.ingat!TANGGUNGJAWAB!permasalahan yg sering timbul apabila kita terima teguran@mmbuat teguran ialah :


"kau sendiri amal tak banyak,nak advice orang pulak" "adik beradik kau sendiri solat tak cukup"
"umur baru setahun jagung nak nasihat orang pulak"
"kau bukan Mufti Negeri pun"
"heellloo..kubur sendiri sendiri,jadi dosa pun sendiri sendiri lah"
"Pendidikan Islam dapat A(-) dah sibuk nak tegur orang-

Ya,menangkis pendapat semua orang lebih lebih lagi pandangan masyarakat sekeliling amatlah payah dalam melaksanakan tanggungjawab yang satu ini.kecuali lah kan kuasa meletakkan Nur-NYA dan HIDAYAH ada pada kita.habis semua org kita letakkan NUR dalam diri mereka supaya terima jek teguran kita sedia ada.namun,siapalah kita hanya sekadar manusia yang kadang kadang juga goya…

I Repeat This Song So Many Time& I Love It!

Image
assalamualaikum!


Ada Waktu Kita Sedih.

assalamualaikum!

Ada waktu kita sedih. Sedih itu, sedih ini. Sedih dengan pelbagai perkara. Kematian, kemalangan, kehilangan, cacian dan makian, umpatan orang dan sebagainya.

Ada juga yang sedih dengan rupa parasnya, sedih dengan kejadiannya, sedih mengenangkan nasibnya, sedih dengan cara hidupnya.

Tidak kurang juga yang sedih dengan dirinya yang lemah, keimanannya yang rendah, ibadahnya yang sedikit dan sebagainya.

Ada waktu, memang manusia akan merasakan kesedihan.

Kenapa saya cakap begini?

Entah.


Orang mukmin takkan bersedih lama.

Percayakah anda bahawa orang mukmin tidak akan bersedih lama?

Saya meyakini hal itu. Memanjang-manjangkan kesedihan, bukanlah sebahagian dari ciri seorang mukmin. Hatta Rasulullah SAW sendiri, bersedih hanya seketika. Baik ketika kematian anak-anaknya, mahupun kematian sahabat-sahabat baginda yang tercinta. Bahkan kesedihan itu tidak termuncul saat baginda menderita sakit diseksa, lapar, perang dan sebagainya.

Tetapi sindrom dari kalangan kita adalah, kita…

Thank You Twiterrer!Maddi Jane Follow Me Back?

Image
assalamualaikum!
hehe ^^ dulu mase FB sengal sengal ayam.ade lar kejap aku menyebukkan diri dekat Twitter. mentwit-twit org sana sini.walaupun kadang kadang diorang tak retweet aku balik pun.(sbnrnya selalu)

yer lah,aku pun tweet org yg famos amos jek kan.memang mamp** tak layan lah kan.tengok,pepagi aku dah mencarut.tapi yg bestnya kan dalam twitter nie ada jugok lah yg fofuler-fofuler tu follow aku balek.huhu.rasa mcm dapat 10 coolblog kau feeling dia ;)

NAMA TWITTER AKU: KEPOCHICOMEL.hihi.jangan lupa follow okay.ily,maddijane.see,i put yr voice in my blog.huhu.skrg aku on Twitter nie bila aku rasa FB borrriiingg gila.tak pun memang ttbe angin aku nak tukar arah lah kan.
lovenote;belajar lagi guna Twitter nieh :)

Sayangilah Perempuan.

assalamualaikum!
Perempuan. Tahukah kamu bahawa kamu itu sangat mahal?

Ketahuilah bahawa, makhluk yang paling saya sayangi di atas dunia ini adalah perempuan.

Percaya? Saya bukan nak main gula-gula di sini. Tetapi saya serius menyatakannya. Ketahuilah bahawa, makhluk yang paling saya sayangi di atas dunai ini adalah perempuan.

Mengapa?

Jika yang lelaki bertanya, saya mungkin memahami. Tetapi perempuan, jika kamu yang bertanya, maka saya kehairanan.

Apakah kamu tidak tahu megapa saya sayangi kamu? Adakah kamu tidak menyedari betapa istimewanya kamu?

Aku dari rahim seorang perempuan

Kalau difikirkan semula, tiada lelaki yang dilahirkan selain dari rahim ibu melainkan Nabi Adam AS. Perhatikanlah Sultan, pemerintah, perdana menteri, laksmana, tentera, pegawai, jurutera, doktor, doktor falsafah, genius, semuanya dilahirkan dari perut seorang perempuan.

Saya, dari rahim seorang perempuan juga.

Tiada manusia dilahirkan hebat. Mereka semua dilahirkan sebagai manusia biasa. Tetapi biasanya manu…

12 Aurat Wanita Mesti Dijaga

assalamualaikum!
 1. Bulu kening - Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening – Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.

2. Kaki (tumit kaki) semacam hantu loceng - Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/ melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng….

3. Wangian - Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang – Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.

4. Dada - Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutup…

Secebis Kisah Kenikmatan di dalam Syurga

assalamualaikum!
alhamdulillah,permulaan hari yg baik,kan?pepagi dah update blog.sekarang mood aku tengah kerohanian sikit lah kan.before this pun aku ada post entri berbentuk kerohanian,kan?terima kasih penaja rasmi kali ini.semuanya aku dapat dari sini.
Sesungguhnya di dalam syurga itu berupa sesuatu yang belum pernah di lihat oleh mata, belum pernah terdengar oleh telinga dan belum pernah terlintas oleh hati manusia. Ahli syurga bagaikan raja bersenang-lenang dengan penuh kenikmatan sedangkan umur mereka seusia dengan putera. Usia mereka kekal selamanya 33 tahun yakni seusia ketika nabi Isa AS di angkat ke langit, manakala tinggi mereka pula setinggi nabi Adam AS yakni setinggi 60 hasta dan dalamnya lintang 7 hasta. Mereka sangat kacak dan suara mereka sangat merdu. Mata mereka seakan bercelak, putih kulitnya, tiada berbulu badannya kecuali di kepala (kerinting rambutnya), alis dan kelopak mata. Sedang janggut, misai, ketiak dan kemaluan licin tidak berbulu. Mereka tidak ke…